Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Το θέατρο του παραλόγου με την ανικανότητα των πολιτικών της Πέλλας…

Ούτε μια, ούτε δύο δεκαετίες επαρκούν για να συνεχιστεί η κοροϊδία των κατοίκων της Πέλλας από ανίκανους πολιτικούς και από τοπικούς κλακαδόρους των κομμάτων. Πόσες φορές δεν άκουσαν οι πολίτες του νομού για την ολοκλήρωση του έργου που αφορά την εθνική οδό Θεσσαλονίκης Φλώρινας και ειδικά για το τμήμα που αφορά την Πέλλα από τη Χαλκηδόνα μέχρι τα όρια του νομού Φλώρινας. Τόσα χρόνια τι είδαμε; Μπαλώματα, μερικών χιλιομέτρων και αμέτρητες υποσχέσεις. Αυτό όμως που συμβαίνει σήμερα έχει ξεπεράσει κάθε όριο κοροϊδίας και απαξίωσης των πολιτών και εκθέτει όλους τους πολιτικούς παράγοντες της Πέλλας. Και αυτό γιατί ο επί δεκαετίες βουλευτής.... του νομού Γιώργος Καρασμάνης καταγγέλλει την Περιφέρεια ότι μετέφερε τα χρήματα (120 εκ. ευρώ) που αφορούσαν εργασίες στο τμήμα Παράκαμψης Γιαννιτσών σε άλλο κωδικό άλλου έργου στο νομό Θεσσαλονίκης. Και φυσικά αυτό δεν μας εκπλήσσει, αφού η παρουσία των πολιτικών μας παραγόντων σε πανηγύρια και όπου κόβουν ακόμη κορδέλες είναι εντυπωσιακή ενώ αντίστοιχα εντυπωσιακή είναι η απουσία τους από τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι την εξέλιξη αυτή δεν την γνώριζε ούτε ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θόδωρος Θεοδωρίδης που κατά το νόμο  ασκεί εξουσία και διοίηση στην Περιφερειακή Ενότητα της Πέλλας, αν την ασκεί τελικά. Μάλιστα ο ίδιος δηλώνει σε επιστολή διαμαρτυρίας προς τις υπηρεσίες της Περιφέρειας ότι πληροφορήθηκε αυτή την απόφαση από το δελτίο τύπου του βουλευτή Γιώργου Καρασμάνη. Δηλαδή ούτε τον κόπο να τον ενημερώσουν δεν έκαναν, εκτός κι αν το ήξερε αλλά έκανε «την πάπια» που λέει ο λαός. Σε κάθε περίπτωση για μια ακόμη φορά μας έπιασαν στον ύπνο και μας φέσωσαν με υποσχέσεις… που φαίνεται ότι είναι οι τελευταίες γιατί οι επόμενες εκλογές θα έρθουν και τότε θα κάνουν ταμείο!

Περισσότερα ...

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή ναρκωτικών και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος στο Μελίσσι Πέλλας

Συνελήφθησαν χθες (29.08.2012) το βράδυ, στο Μελίσσι Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, δύο ημεδαποί 22 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ. eπιβατηγού όπου επέβαιναν οι προαναφερόμενοι βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: δύο συσκευασίες που περιείχαν συνολικά (16) γραμμάρια κάνναβης, το χρηματικό ποσό των (414,50) ευρώ προερχόμενο από παράνομη δραστηριότητα, (2) χρυσά γυναικεία δαχτυλίδια και (1) χρυσός σταυρός των οποίων την νόμιμη κατοχή... αδυνατούσαν να δικαιολογήσουν, (1) διαρρηκτικό εργαλείο (τύπου σκύλα), (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και (1) κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του ο 22χρονος. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Γιαννιτσών Πέλλας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών.

Περισσότερα ...

Απεργοσπάστης …. Ο δήμος Πέλλας

Τι κι’ αν συνεδρίαζαν επί ώρες οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας για να αποφασίζουν κινητοποιήσεις.. Τι κι’ αν εκπέμπουν σήματα κινδύνου για τη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών και των άλλων Δοκών κοινωνικής πρόνοιας. Τι κι’ αν το κεντρικό όργανο των δήμων όλης της χώρας αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί για την περικοπή των πόρων με κλείσιμο των δημαρχείων σήμερα. Στο δήμο Πέλλας υπάρχει άλλος ουρανός και άλλος αέρας. Όλα λειτουργούν κανονικά σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Να υποθέσουμε λοιπόν ότι ο δήμος δεν χρωστάει, η δεν αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα; Να υποθέσουμε ότι μπορεί να καλύψει τις οικονομικές του ανάγκες για τη λειτουργία των Δομών Πρόνοιας και άλλων κοινωφελών υπηρεσιών; Αν συμβαίνει αυτό τότε ο δήμαρχος, μας δουλεύει όταν στα δημοτικά συμβούλια.... παραπονιέται πάντα για τη μείωση της χρηματοδότησης και την ίδια στιγμή δεν αντιδρά όπως όλοι οι δήμοι της χώρας. Εκτός και αν πρέπει να επιδείξει καλή διαγωγή στον πρωθυπουργό αφού, ποτέ δεν ξέρεις τι επιφυλάσσει η επόμενη ημέρα..!

Περισσότερα ...

Οικονομική ασφυξία στους δήμους … αλλά η σπατάλη και οι λοβιτούρες συνεχίζονται

Εντάξει είναι λογικό η μείωση της επιχορήγησης στους δήμους να έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στη λειτουργία τους. Γιατί φαίνεται ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους που αφορούν παλιές οφειλές, ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζονται δημιουργούνται και νέες. Οι δήμαρχοι διαμαρτύρονται γιατί έτσι έχουν μάθει αλλά ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν κάνει σημαντικά βήματα και έχουν πάρει και εφαρμόσει σκληρές αποφάσεις για την περιστολή των άσκοπων δαπανών. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι παρά τις αυστηρές υποδείξεις της πολιτείας για την κατάρτιση ρεαλιστικών και αξιόπιστων προϋπολογισμών, η πρακτική αποτύπωσης σε αυτούς των υπερεκτιμημένων δαπανών συνεχίζεται. Την ίδια στιγμή... που οι δήμαρχοι ζητούν χρήματα από την πολιτεία για να καλύψουν βασικά λειτουργικά έξοδα, μοιράζουν αθρόα λεφτά με απευθείας αναθέσεις σε φίλους και γνωστούς εργολάβους και προμηθευτές για μικρής ωφέλειας και αναγκαιότητας έργα και υπηρεσίες.

Περισσότερα ...

Οι Αστυνομικοί στην Πέλλα ζητούν ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού στο Νομό.


Με επιστολή της προς τους αρμόδιους φορείς η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Πέλλας επισημαίνει την ανάγκη επάνδρωσης των Αστυνομικών Τμημάτων με προσωπικό, αφού η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας έχει το μικρότερο ποσοστό αστυνομικής δύναμης ανά κάτοικο συγκρινόμενη με τις άλλες Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας. Στα στοιχεία που παραθέτει το διοικητικό συμβούλιο καταγράφονται οι παρακάτω αναλογίες: Στην Πέλλα αντιστοιχεί 1 αστυνομικός ανά 412 κατοίκους. Στο Κιλκίς 1 αστυνομικός ανά 141 κατοίκους, στην Ημαθία 1 αστυνομικός ανά 360 κατοίκους, στη Χαλκιδική 1 αστυνομικός ανά 187 κατοίκους,.... στην Πιερία 1 αστυνομικός ανά 315 κατοίκους και στις Σέρρες 1 αστυνομικός ανά 388 κατοίκους. Γίνεται λοιπόν σαφές ότι σε έναν Νομό όπου υπάρχουν 89 χιλιόμετρα συνοριακής ζώνης, έντονη τουριστική κίνηση σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, η σωστή αστυνόμευση δεν μπορεί να γίνει με το υπάρχον δυναμικό.

Περισσότερα ...

Ο Δήμος Σκύδρας συμμετέχει στο κλείσιμο όλων των Δήμων της χώρας με αφορμή τα «οικονομικά».

Όσοι δημότες Σκύδρας επισκεφτούν το δημαρχείο για κάποια υπόθεσή τους θα βρουν τις πόρτες κλειστές αφού σήμερα οι υπηρεσίες του δήμου Σκύδρας δεν θα λειτουργήσουν εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη διαμαρτυρία του δήμου για τη μείωση της χρηματοδότησή των ΟΤΑ από την Πολιτεία. Ση σχετική ανακοίνωσή που εξέδωσε ο δήμος Σκύδρας με αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση αναφέρει τα εξής: «Οι συνεχείς και σε υψηλό ποσοστό μειώσεις των χρηματοδοτήσεων του Κράτους προς την Αυτοδιοίκηση έχουν φέρει τους Δήμους της χώρας σε δεινή οικονομική κατάσταση με αποτέλεσμα να μη μπορούν ν΄ ανταποκριθούν ούτε στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις... και στις δεσμεύσεις τους απέναντι στην κοινωνία και στους πολίτες. Για το λόγο αυτό και ως ένα πρώτο μέτρο αντίδρασης ο Δήμος Σκύδρας εφαρμόζοντας σχετικές αποφάσεις των συνδικαλιστικών του οργάνων (Κ.Ε.Δ.Ε., Π.Ε.Δ. - Κ.Μ.) δε θα λειτουργήσει τις υπηρεσίες του την Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012.

Περισσότερα ...

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Με συντελεστή 20% - 30% θα φορολογηθούν τα 20 δισ. ευρώ των Eλλήνων στην Ελβετία

Ενα βήμα πριν από την υπογραφή συμφωνίας με την Eλβετία για τη φορολόγηση των «μυστικών» καταθέσεων που διατηρούν Έλληνες στις ελβετικές τράπεζες βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση που επιδιώκει να εισπράξει φόρους ύψους 4-6 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel η Eλλάδα βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τις ελβετικές αρχές η οποία ίσως υπογραφεί εντός του Σεπτεμβρίου στα πρότυπα αντίστοιχων συμφωνιών που έγιναν με τη Γερμανία, το Hνωμένο Bασίλειο και την Aυστρία. Για το σκοπό αυτό, την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, ο υφυπουργός... Oικονομικών Γ. Mαυραγάνης θα συναντηθεί με την αρμόδια υπουργό της Eλβετίας. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σύμφωνα με εκτιμήσεις στις ελβετικές τράπεζες βρίσκονται περίπου 20 δισ. ευρώ Eλλήνων και το 99% των οποίων φέρεται να μην έχει δηλωθεί και φορολογηθεί. Στόχος της συμφωνίας θα είναι η φορολόγηση αυτών των αδήλωτων κεφαλαίων με συντελεστή 20% - 30% ώστε να εισρεύσουν στα ελληνικά κρατικά ταμεία περίπου 4 - 6 δισ. ευρώ. Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Περισσότερα ...

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Υπό έλεγχο η φωτιά στις πλαγιές του Παϊκου στη κοινότητα Λάκκας

Για μια ακόμη φορά η δράση των γνωστών – άγνωστων εμπρηστών στην περιοχή του Μανδάλου έκανε στάχτη μια ολόκληρη περιοχή και κινητοποίησε την Πυροσβεστική υπηρεσία αλλά και την Πολιτική Προστασία του δήμου Πέλλας. Όλα ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες όταν εκδηλώθηκε φωτιά βόρεια του Μανδάλου στις πλαγιές του βουνού η οποία όσο περνούσε η ώρα και με σύμμαχο τον άνεμο κινήθηκε ανατολικά περνώντας πάνω από το Μοναστήρι στην κοινότητα της Λάκκας του δήμου Πέλλας. Η κινητοποίηση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής από τον τοπικό Σταθμό των Γιαννιτσών αλλά και από άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας ήταν άμεση και με τη συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Πέλλας που συνέδραμε..... με δύο υδροφόρες και ένα προωθητικό μηχάνημα, επιχειρούν έως αυτή την ώρα προσπαθώντας να δημιουργήσουν ζώνες για να ανακόψουν την επέκταση της φωτιάς σε πιο θαμνώδεις περιοχές του βουνού, αφού μέχρι αυτή την ώρα έχει καεί χαμηλή βλάστηση και πουρνάρια.

Περισσότερα ...

Αμφίβολο εάν θα ανοίξουν τα σχολεία στο δήμο Έδεσσας

Ευρεία σύσκεψη για τα προβλήματα των σχολικών μονάδων στο δήμο Έδεσσας Τα τεράστια προβλήματα των σχολικών μονάδων συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Έδεσσας, κ. Δημήτρη Γιάννου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Έφη Ταμβίσκου, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Κωνσταντίνος Κούγκας, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Δημήτρης Αδαμίδης και πολλοί Διευθυντές Σχολικών Μονάδων. Όπως τονίστηκε η οικονομική δυσπραγία... επιδεινώνεται από τη γεωγραφική θέση του δήμου Έδεσσας και τις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής, που επηρεάζουν άμεσα τα οικονομικά των σχολικών μονάδων, καθώς απαιτούνται πολλαπλάσια χρήματα για θέρμανση από σχολεία π.χ. της νότιας Ελλάδας ανεβάζοντας τα λειτουργικά έξοδα. Στα πλαίσιο εξομάλυνσης των παραπάνω προβλημάτων την περασμένη χρονιά αποφασίστηκε οι λογαριασμοί ΔΕΗ των παραπάνω σχολικών μονάδων να πληρώνονται απευθείας από το δήμο και να συμψηφίζονται με τα δημοτικά τέλη, καθώς υπήρχε κίνδυνος να διακοπεί το ρεύμα σε σχολεία. Επίσης, στο πλαίσιο της προσπάθειας για περιστολή των δαπανών βρέθηκε τρόπος για εξοικονόμηση πόρων που θα προέλθει από τροποποίηση των δρομολογίων των μετακινήσεων των μαθητών. Ακόμη όμως και με αυτές τις ενέργειες η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη συμφώνησαν ότι, με τις παρούσες συνθήκες και την αδυναμία να πραγματοποιηθούν και οι πλέον απαραίτητες παρεμβάσεις συντήρησης, είναι αδύνατη η ομαλή λειτουργία των σχολείων. Για το λόγο αυτό είναι αμφίβολο εάν θα ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερα ...

Ανοιχτή εκδήλωση γενεθλίων Πολιτιστικού Συλλόγου Λιποχωρίου

Ανακοίνωση του Συλλόγου 
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιποχωρίου «Αη Γιώργης» γιορτάζει τον πρώτο χρόνο από την ίδρυσή του και σας προσκαλεί σε μεγάλη Ανοιχτή εκδήλωση των γενεθλίων του. Η εκδήλωση πραγματοποιείται το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου, στο γήπεδο του Λιποχωρίου, από τις 20.00 μέχρι το πρωί με πλούσιο μουσικό και χορευτικό πρόγραμμα. Ελάτε να γίνουμε μία μεγάλη παρέα, να διασκεδάσουμε και να στηρίξουμε την προσπάθεια του συλλόγου για διατήρηση και εξάπλωση του πολιτισμού και της ελληνικής παράδοσης. Ελάτε όλοι μαζί να γιορτάσουμε το 1ο έτος λειτουργίας του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αη Γιώργης».

Περισσότερα ...

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Επίδοξος βιαστής συνελήφθη μετά από συντονισμένη έρευνα ανδρών του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών

Συνελήφθη και κρατείται ο επίδοξος βιαστής που προκάλεσε φόβο και αναστάτωση σε γειτονιά των Γιαννιτσών. Συγκεκριμένα πριν μια εβδομάδα περίπου ένας 19χρονος ελληνικής υπηκοότητας κάτοικος Γιαννιτσών επιτέθηκε σε μια 32χρονη με σκοπό να τη βιάσει. Η γυναίκα αντέδρασε και ο δράστης τράπηκε σε φυγή. Ωστόσο μετά από έρευνα των ανδρών του Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών ο νεαρός επίδοξος βιαστής συνελήφθη και κρατείται ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κακουργηματικές πράξεις και αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα για τα σχετικά.

Περισσότερα ...

Συνελήφθη γιατί προσπάθησε να περάσει κρυφά ναρκωτικά στον κρατούμενο αδελφό του στα κρατητήρια της Ασφάλεια Γιαννιτσών

Χθες το απόγευμα ένας 32χρος συνελήφθη όταν προσπάθησε να περάσει συσκευασμένα ναρκωτικά στον αδελφό του που κρατείται στα κρατητήρια του Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών κατηγορούμενος για κλοπές. Ο 32χρονος είχε κρύψει στην τσέπη του παντελονιού του μια συσκευασία που περιείχε τριμμένα ναρκωτικά χάπια, βάρους μισού γραμμαρίου, και προσπάθησε την ώρα του επισκεπτηρίου να τα προωθήσει στον αδελφό του, μαζί με άλλα προσωπικά είδη, που είχε ζητήσει. Όμως έγινε αντιληπτός και αφού του έγινε ο σχετικό έλεγχος διαπιστώθηκε η κατοχή των ναρκωτικών και συνελήφθη, ενώ σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα, με τη σχετική δικογραφία.

Περισσότερα ...

Δηλώνει παρών στο «Δρόμο Θυσίας» ο Σύλλογος συνταξιούχων δασκάλων και νηπιαγωγών περιφέρειας Γιαννιτσών «Πηνελόπη Δέλτα»

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δασκάλων και Νηπιαγωγών Περιφέρειας Γιαννιτσών «Πηνελόπη Δέλτα» με ανακοίνωσή του καλεί τα μέλη του να υποστηρίξουν ενεργά το «Δρόμο Θυσίας 2012» που οργανώνει ο δήμος Πέλλας, την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 9 π.μ. Όπως αναφέρει η παραπάνω ανακοίνωση «Με τη δράση αυτή τιμούμε τους 120 συμπολίτες μας που εκτελέστηκαν ομαδικά από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στις 14 του Σεπτέμβρη 1944, αλλά και ειδικά φέτος και τα 100 χρόνια από τη μάχη των Γιαννιτσών και την απελευθέρωση της Μακεδονίας. Οι συνάδελφοι μπορούν να επιλέξουν να συμμετέχουν... στο δρόμο-δυναμικό βάδισμα 6000μ ή να προσφέρουν βοήθεια στην οργάνωση του αγώνα ως εθελοντές. Παρακαλούμε όσοι ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν, εντός της εβδομάδας, με τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής».

Περισσότερα ...

Με καπέλο νοικιάζει τα καθίσματα για τις εκδηλώσεις της η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας

Τα καθίσματα που χρησιμοποιούνται σε διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώνει η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας σε τοπικές κοινότητες με αφορμή τοπικές γιορτές, ενοικιάζονται με απόφαση της προέδρου και ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν. Ωστόσο σε πρόσφατη ανάρτηση δύο παρόμοιων αποφάσεων παρατηρείται μεγάλη απόκλιση στην προσφορά της ίδιας προμηθεύτριας, γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά. Και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, στην εκδήλωση για τον εορτασμό αποτομής της κεφαλής του Ιωάννου του Προδρόμου στο Παλαίφυτο ενοικιάστηκαν για την περίοδο 26 έως 29 Αυγούστου 500 καθίσματα έναντι 1.177 ευρώ με ΦΠΑ. (Καθαρό ποσό 956,90 ευρώ) Αντίστοιχα για την εκδήλωση.... στον τοπικό εορτασμό αποδόσεως κοιμήσεως της Θεοτόκου από τις 21 έως τις 23 Αυγούστου ενοικιάστηκαν 500 καθίσματα έναντι 532,44 ευρώ με Φ.Π.Α. (Καθαρό ποσό 432,87ευρώ) Στην πρώτη περίπτωση οι εκδηλώσεις ήταν τετραήμερες ενώ στην δεύτερη περίπτωση τριήμερες, όπως προκύπτει από τις δύο αποφάσεις, ενώ και στις δύο περιπτώσεις η προμηθεύτρια είναι η ίδια. Δηλαδή για μια επιπλέον ημέρα πληρώσαμε τις καρέκλες με υπερδιπλάσια τιμή…

Περισσότερα ...

Ανακοινώνονται σε λίγη ώρα οι βάσεις στις Σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ανακοινώνονται σε λίγη ώρα οι βάσεις εισαγωγής των σχολών στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες που διαγωνίστηκαν στις πανελλαδικές εξετάσεις περιμένουν με αγωνία για να διαπιστώσουν αν δικαιωθούν για τις επιλογές τους. Βέβαια το βασικό κριτήριο επιλογής των σχολών από τους υποψηφίους, όπως αυτό καταγράφηκε στα μηχανογραφικά δελτία που υπέβαλλαν, είναι η επαγγελματική αποκατάσταση γεγονός που αναμένεται να εκτινάξει στα ύψη στις αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές. Σε κάθε περίπτωση οι νέοι και οι νέες ξεκινούν μια νέα φάση στη ζωή τους και κάνουν τα δικά τους όνειρα, για τη συνέχεια....Άλλωστε κανείς δεν μπορεί να τους απαγορέψει να ονειρεύονται και να ελπίζουν, ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε ως χώρα και ως κοινωνία. Καλή τους επιτυχία..

Περισσότερα ...

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

14ο Φεστιβάλ Λαϊκής Παράδοσης και Πολιτισμού στους Γαλατάδες

Με το σύνθημα «Είμαι εθελοντής αιμοδότης γίνε και συ μετράει…», η Εταιρία Αστικού Πολιτισμού «Φίλιππος» διοργανώνει φέτος το 14ο φεστιβάλ Λαϊκής Παράδοσης και Πολιτισμού στα πλαίσια του πολιτιστικού καλοκαιριού και προσκαλεί όλο τον κόσμο να συμμετέχει σε αυτό. Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές μέσα από αυτή την πρωτοβουλία γίνεται προσπάθεια δημιουργίας μιας μεγάλης τράπεζας αίματος και καλεί όλους άνω των 17 ετών να μπουν στην ομάδα των εθελοντών αιμοδοτών του «Φίλιππου». Το φεστιβάλ ξεκινάει την Παρασκευή 31 Αυγούστου με τον ποδηλατικό γύρο των Γαλατάδων.... για παιδιά, όπου συμπεριλαμβάνονται δραστηριότητες και παιχνίδια με κεντρικό θέμα την εθελοντική αιμοδοσία και θα διαρκέσουν μέχρι και τη Δευτέρα με εκδηλώσεις πολιτισμού, λαϊκό γλέντι, αιμοδοσία κ.α. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012 στα γραφεία της Εταιρίας από τις 7 μ. μ. έως τις 11 μ. μ., στο τηλέφωνο 6937385128 ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο filippos@pel.gr. Το πρόγραμμα του 14ου Φεστιβάλ Λαϊκής Παράδοσης και Πολιτισμού:

Περισσότερα ...

Το «Ελεύθερο Πανεπιστήμιο» ξεκινάει στις 17 Οκτώβρη στην Έδεσσα, με θεματική ενότητα την Ψυχολογία.

Ένας θεσμός που εδώ και χρόνια λειτουργεί σε διάφορες πόλεις έρχεται και στην πόλη της Έδεσσας, από τον Αστικό Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα Εκπαιδευτικό Φορέα «Πολίτες Εν Γνώσει» με την αρωγή της Περιφερειακής Ενότητας του Ν. Πέλλας. Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο αφορά όλες τις ηλικίες ανεξαρτήτως φύλου και εκπαιδευτικής μόρφωσης. Για το έτος Οκτώβριος 2012 – Μάιος 2013 το θεματικό αντικείμενο που θα διδαχθεί θα είναι ο τομέας της Ψυχολογίας. Στις μέρες μας, που οι σχέσεις με τους άλλους, την οικογένειά μας,....τον/την σύντροφό μας, τα παιδιά μας, αλλά και η στάση μας απέναντι στη ζωή, η οποία επηρεάζεται από τα συνεχώς μεταβαλλόμενα οικονομικά δεδομένα, ο κλάδος της Ψυχολογίας επίκαιρος όσο ποτέ έρχεται να μελετήσει, να διερευνήσει και να ερμηνεύσει τα θέματα που προκύπτουν. Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν από επιστήμονες με αναγνωρισμένη προϋπηρεσία τόσο από το χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, όσο και από άλλους φορείς αναγνωρισμένους για την προσφορά τους στην επιστημονική κοινότητα, τοπικούς και μη. Στο σύνολο οι θεματικές ενότητες διαπραγματεύονται θέματα που έχουν να κάνουν με διάφορες πλευρές της ζωής μας αλλά και με το ρόλο που διαδραματίζουμε καθημερινά μέσα σ’ αυτή. Στην Έδεσσα οι ομιλίες θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας, από τις 17.00-20.00, ενώ μετά τις εισηγήσεις θα ακολουθεί συζήτηση μεταξύ των σπουδαστών και των καθηγητών. Στο τέλος του έτους (δύο εξάμηνα) οι σπουδαστές που δεν θα έχουν ξεπεράσει το όριο των τριών αδικαιολογήτων απουσιών και τριών δικαιολογημένων, άνευ εξετάσεων, θα παραλαμβάνουν Βεβαίωση Σπουδών. Όσοι εγγράφονται θεωρούνται σπουδαστές και λαμβάνουν τη γνωστή κάρτα σπουδαστή (πάσο) που σε μερικές περιπτώσεις λειτουργεί και ως κάρτα πρόσβασης σε πολιτιστικές, κοινωνικές και αθλητικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με το Δήμο και τους φορείς που τα διοργανώνουν. Το κόστος (για όλο το έτος) ανέρχεται στα 80€ ενώ θα υπάρχει και ομαδική ασφαλιστική κάλυψη από την MetLife Alico, των Καθηγητών και των Σπουδαστών κατά τη διάρκεια των διαλέξεων του Ελευθέρου Πανεπιστημίου χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη από τις 10.00 - 13.00 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, 3ος όροφος - γραφείο 302 Α, Διοικητήριο Έδεσσας. Για οποιαδήποτε πρόσθετη ενημέρωση ή διευκρίνηση μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλ 2421077433 ή 2410625360 καθώς και στο 2381351368 ή στο email: politesengnosei@gmail.com

Περισσότερα ...

Αντίθετη στην επιβολή νέων μέτρων η «Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑ.ΣΟ.Κ.»

Με ανακοίνωσή της η «Αριστερή Πρωτοβουλία» ΠΑ.ΣΟ.Κ. δηλώνει την αντίθεσή της στην επιβολή νέων μέτρων που θα προστεθούν στους ώμους των εργαζομένων και συνταξιούχων, για να εξυπηρετηθεί το χρέος και οι δανειστές μας. Παράλληλα καλεί στον πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την επίλυσή αυτού του πολιτικού προβλήματος, όπως το προσδιορίζει χαρακτηριστικά. Η ανακοίνωση έχει ως εξής: Για μια ακόμη φορά καλούνται τα συνήθη υποζύγια να πληρώσουν τις αστοχίες και τις ανεπάρκειες της κυβερνητικής πολιτικής ηγεσίας.... Μέτρα – φωτιά περιμένουν τους συνταξιούχους και τους δημοσίους υπαλλήλους για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των δανειστών και ιδιαίτερα της κυρίας Μέρκελ. Την ώρα που τα ελληνικά νοικοκυριά στενάζουν από τη φτώχεια και την εξαθλίωση ο λογαριασμός των περικοπών αυξάνεται και θα καταλήξει γύρω στα 15 δις. ευρώ επειδή η κυβέρνηση αδυνατεί να καλύψει τα φορολογικά έσοδα και τις ασφαλιστικές εισφορές. Με περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, με την εφεδρεία, με την εξαφάνιση των κοινωνικών επιδομάτων, με διάλυση της υγείας και της παιδείας δεν λύνεται το οικονομικό πρόβλημα της χώρας αλλά επιδεινώνεται. Το μέλλον των Ελλήνων παρουσιάζεται ζοφερό και αδιέξοδο. Η σωτηρία της χώρας απαιτεί οι Έλληνες να είναι όρθιοι και παραγωγικοί. Γι' αυτό πρέπει να αλλάξει η συνταγή για να γίνει βιώσιμο το χρέος. Η κυβερνητική τριανδρία οφείλει να αλλάξει γραμμή πλεύσης και αντί για διαρκή λιτότητα να απαιτήσει τη σύνταξη μιας νέας συμφωνίας για την βιωσιμότητα του χρέους που θα λαμβάνει υπόψη της την αύξηση της ύφεσης το 2013, 2014 και 2015. Χρειάζεται ένα νέο κούρεμα και αναδιάρθρωση ώστε να υπάρξει προοπτική ανάπτυξης. Με αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης και την ύφεση να βαθαίνει, η χώρα όχι μόνο κινδυνεύει να χρεοκοπήσει, αλλά μόνο δάκρυα και αίμα περιμένουν του Έλληνες. Χωρίς λοιπόν την σύνταξη μιας νέας συμφωνίας δεν μπορούν ούτε να παρθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα αλλά ούτε και να εφαρμοσθούν. Κάθε εφαρμογή νέου μέτρου οφείλει να οδηγεί στην δυνατότητα ανακούφισης του λαού και όχι στην ασφυξία του. Το μαρτύριο του ελληνικού λαού πρέπει να σταματήσει και αυτό πρέπει να είναι το μέλημα των υπεύθυνων πολιτικών ηγετών. Την ώρα που οι φωνές στην Ευρώπη υπέρ της χώρας μας πληθαίνουν δεν γίνεται η κυβερνητική ηγεσία της χώρας να σκύβει και άλλο το κεφάλι στις απαιτήσεις των τροϊκανών. Η Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑ.ΣΟ.Κ επισημαίνει τέλος ότι οι αντοχές των εργαζομένων έχουν φτάσει στο ακρότατο σημείο και αυτό αποτελεί την ουσιαστική κόκκινη γραμμή. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Ή θα υποταχθούμε πλήρως στην ασύδοτη και καταστροφική “δημοκρατία των αγορών” ή θα απαιτήσουμε από τους εταίρους μια συνολική λύση στο χρέος της ευρωζώνης για να μπορέσουμε να ζήσουμε με στοιχειώδη αξιοπρέπεια. Ούτε η Ευρώπη μπορεί να υπάρξει χωρίς την Ελλάδα αλλά ούτε και η Ελλάδα χωρίς την Ευρώπη. Το πρόβλημα μας είναι κυρίως πολιτικό και όχι οικονομικό. Γι' αυτό καλούμε τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ να αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την επίλυσή του γιατί δύσκολα οι εργαζόμενοι θα ανεχτούν από το ΠΑ.ΣΟ.Κ ένα ακόμη πισωγύρισμα. Γνωρίζουμε να αγωνιζόμαστε αλλά όχι να υποτασσόμεθα σε αυταρχικές και ετσιθελικές πολιτικές. Χρέος μας είναι να ανασυστήσουμε την Ελλάδα και όχι να την εξαθλιώσουμε ικανοποιώντας τους δανειστές.

Περισσότερα ...

Εκδηλώσεις πολιτισμού στους Αρχαιολογικούς χώρους για το «Γαλάζιο φεγγάρι του Αυγούστου»

Η ΙΖ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων συμμετέχει στον πανελλαδικό εορτασμό της Πανσελήνου που διοργανώνεται από τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτισμικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και σας προσκαλεί όλο τον κόσμο για να απολαύσει μαζί με τους διοργανωτές το Γαλάζιο Φεγγάρι του φετινού Αυγούστου στις 31 του μηνός στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της παραπάνω εφορείας. Συγκεκριμένα οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν:.... Έδεσσα, Αρχαιολογικός Χώρος Λόγγου. Ώρα 20:30 (συνδιοργάνωση με τον Δήμο Έδεσσας). «Φεγγαρόλουστες Διαδρομές στην Αρχαία Έδεσσα» Θέατρο Σκιών Γιάννη Χατζή: «Όνειρο σε φεγγαράδα». Παρατήρηση Ουράνιων Σωμάτων με τηλεσκόπιο, με την καθοδήγηση του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας. Πέλλα. Αρχαιολογικός Χώρος. Ώρα 22:00. (συνδιοργάνωση με τον Δήμο Πέλλας). «Πανσέληνος στην Αρχαία Πέλλα» Συναυλία με το συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής Ex Oriente Lux που θα παρουσιάσει τραγούδια της Ανατολικής Μεσογείου. Μίεζα. Σχολή Αριστοτέλους. Ώρα 22:00. (συνδιοργάνωση με τα Εικαστικά Εργαστήρια Δήμου Νάουσας και τον Σύλλογο για τη διάδοση των Εικαστικών Τεχνών Νάουσας) «Πανσέληνος στη Σχολή του Αριστοτέλη» Κουαρτέτο τζαζ/έθνικ μουσικής και Εικαστική Εκδήλωση. Βεργίνα. Αύλειος Χώρος Μουσείου των Βασιλικών Τάφων. Ώρα 22:00 (συνδιοργάνωση με την ΚΕΠΑ Δήμου Βεροίας) «Πανσέληνος στις Αιγές» Τραγούδια της Θάλασσας από εννεαμελές σχήμα παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής (φωνή, κιθάρα, ούτι, κρητική λύρα, τζουράς, μπάσο, μπουζούκι, ακορνεόν, κρουστά, πλήκτρα), με τη συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας Μελίκης. Η προσέλευση του κοινού στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της ΙΖ’ ΕΠΚΑ που θα παραμείνουν ανοιχτά θα είναι ελεύθερη.

Περισσότερα ...

Σήμερα το βράδυ η «Γιορτή κρασιού» στη Γερακώνα

Μια όμορφη και γεμάτη χορό και τραγούδι βραδιά θα περάσουν όσοι επισκεφτούν μετά το ηλιοβασίλεμα το γραφικό χωριό της Γερακώνας στη Γουμένισσα. Ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος και το τοπικό συμβούλιο με τη στήριξη του δήμου και των χορηγών διοργανώνουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη «Γιορτή κρασιού». Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του δημοτικού σχολείου όπου και θα λειτουργεί έκθεση κρασιού από τοπικούς παραγωγούς, ενώ θα διατίθενται σταφύλια διαφόρων ποικιλιών της περιοχής που είναι ενταγμένη στους «Δρόμους κρασιού της Μακεδονίας». Επίσης θα διατίθενται και άλλα τοπικά προϊόντα και αναμνηστικά που δημιούργησαν τα μέλη του Συλλόγου. Η βραδιά θα κλείσει με μεγάλο λαϊκό γλέντι με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών της λαϊκής μας παράδοσης.

Περισσότερα ...

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Σημαντικές μειώσεις διδάκτρων στο «Μπατάνι»με γνώμονα την εξυπηρέτηση των δημοτών

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Έδεσσας λαμβάνοντας υπόψη τη δραματική μείωση του αριθμού των ωφελουμένων μητέρων των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, λόγω της περικοπής των κονδυλίων, την ιδιάζουσα οικονομική περίοδο και έχοντας πάντα ως γνώμονα την εξυπηρέτηση των δημοτών προχωρά σε γενναία μείωση των αντιτίμων για την παρακολούθηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Μπατάνι». Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Μπατάνι», εδώ και μία δεκαετία, συμβάλλει στην απογευματινή δημιουργική απασχόληση και εκπαίδευση των παιδιών ηλικίας από 5 έως 12 ετών, υλοποιώντας το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα καθόλη τη διάρκεια της σχολική χρονιάς..... Με τις μειώσεις που αποφάσισε η διοίκηση της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε. το μηνιαίο αντίτιμο για την καθημερινή παρακολούθηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων διαμορφώνεται σε 60,00 ευρώ ανά μήνα ενώ, παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα επιλογής δύο ή τριών ημερών ανά εβδομάδα με αντίτιμο 40,00 ανά μήνα και μίας ημέρας ανά εβδομάδα με αντίτιμο 20,00 ανά μήνα. Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 23810 – 51250 ή στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης «Μπατάνι», που βρίσκεται στην περιοχή Βαροσίου, απέναντι από το Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Έδεσσας. Εγγραφές θα πραγματοποιούνται καθόλη τη διάρκεια των μηνών Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου, μέχρι τον αριθμό των παιδιών που μπορεί να εξυπηρετήσει το Κέντρο.

Περισσότερα ...

Αναβαθμίζεται η Μαιευτική – Γυναικολογική κλινική του Νοσοκομείου Γιαννιτσών

Εγκαταστάθηκε και τέθηκε σε λειτουργία νέος σύγχρονος υπερηχοτομογράφος
Στη Μαιευτική - Γυναικολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών εγκαταστάθηκε και τέθηκε σε λειτουργία νέος σύγχρονος υπερηχοτομογράφος τύπου Philips HD 11 XE. O υπερηχοτομογράφος είναι της πλέον σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας, κατάλληλος για εξετάσεις – μετρήσεις - υπολογισμούς και αναλύσεις σε όλο το φάσμα των μαιευτικών, γυναικολογικών εφαρμογών περιλαμβανομένου πλήρους πακέτου προγεννητικού ελέγχου, πολύδυμης κύησης και εμβρυακής καρδιολογίας. Ο υπερηχοτομογράφος καλύπτει όλες τις μαιευτικές εφαρμογές και όλο το εύρος των γυναικολογικών εφαρμογών ενώ έχει δυνατότητα τρισδιάστατης απεικόνισης..... πραγματικού χρόνου (3D/4D) τόσο στην ασπρόμαυρη όσο και στην έγχρωμη απεικόνιση με χρήση εξειδικευμένων τρισδιάστατων ηχοβολέων (κοιλιακών και ενδοκοιλοτικών) με δυνατότητα μέτρησης αποστάσεων, επιφανειών, όγκων κ.λπ. και πραγματικής απεικόνισης του εμβρύου ή τμημάτων του.Μέσα στο μήνα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και η πλήρης εκπαίδευση όλων των ιατρών της Μαιευτικής - Γυναικολογικής κλινικής σε όλες τις εξειδικευμένες εφαρμογές του νέου υπερηχοτομογράφου, προκειμένου να υπάρχει πλήρη αξιοποίηση των πολλαπλών δυνατοτήτων του, που θα αναβαθμίσει σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο ποιοτικά και ποσοτικά τις υπηρεσίες υγείας της κλινικής και του Νοσοκομείου.

Περισσότερα ...

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Η θεατρική παράσταση «ΠΕΡΣΕΣ» του Αισχύλου


Στο ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών με ελεύθερη είσοδο για το κοινό! Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας - Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης Α.Ε., που υλοποιεί στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ 2007 - 2013 το πρόγραμμα «Ευριπίδεια 2011 -2014», η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, ο Δήμος Πέλλας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πέλλας, παρουσιάζουν την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012, ώρα 9.00μ.μ. στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών για το καλοκαίρι του 2012 την παράσταση «Πέρσες» του Αισχύλου, από το θέατρο «Αιχμή». Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό! Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιάννης Νικολαϊδης.

Περισσότερα ...

Ξεχνούν…. τη στάση και τους επιβάτες στην Πέλλα, τα υπεραστικά λεωφορεία

Όλο και πιο συχνά το τελευταίο διάστημα τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ του Ν. Πέλλας… αποφεύγουν η ξεχνούν να κάνουν στάση στην Πέλλα γιατί προφανώς «αναγκάζονται» να στρίβουν αριστερά στα φανάρια του χωριού για να πλησιάσουν την στάση που βρίσκεται λίγα μέτρα πάνω από την εθνική οδό. Εξαιτίας αυτής της τακτικής πολλοί είναι οι πολίτες που ταλαιπωρούνται περιμένοντας για αρκετή ώρα στην στάση, αφού τα λεωφορεία δεν μπαίνουν μέσα γιατί όπως φαίνεται οι οδηγοί τους που συνήθως είναι και ιδιοκτήτες προσπερνούν αβίαστα και προκλητικά τη στάση του χωριού. Είναι απαράδεκτο να συμβαίνει αυτό, είναι αντισυνταγματικό, είναι παράνομο και σε κάθε περίπτωση είναι άδικο για τους ανθρώπους που περιμένουν στην στάση της Πέλλας (στην παράκαμψη) για να μεταβούν στην Θεσσαλονίκη. Τα παράπονα είναι πολλά ενώ υπάρχουν και καταγγελίες που δεν αποκλείεται να καταλήξουν στον εισαγγελέα για τα σχετικά

Περισσότερα ...

Υποχρεωμένοι οι κάτοχοι κατοικίδιων ζώων να τα εμβολιάσουν για τη λύσσα

Με ανακοίνωσή της η Κτηνιατρική Υπηρεσία Π.Ε.Πέλλας καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του προγράμματος επιτήρησης της Λύσσας, δηλαδή τους κατόχους κατοικίδιων σαρκοφάγων (στα οποία συμπεριλαμβάνονται γάτες, σκύλοι ποιμενικοί, κυνηγετικοί, φύλακες), Κυνηγετικούς Συλλόγους Πέλλας, Δασοφύλακες, Θηροφύλακες κ.λ.π να εντείνουν τις προσπάθειες δημιουργίας βιολογικής φραγής κατά του Ιού της Λύσσας στην περιοχή της Π.Ε.Πέλλας και γενικότερα της χώρας. Σύμφωνα με τα παραπάνω, οι κάτοχοι των παραπάνω κατοικίδιων θηλαστικών θα πρέπει να προβούν άμεσα σε αντιλυσσικό εμβολιασμό των ζώων τους,... (ηλικίας άνω των τριών μηνών) να τηρούν Βιβλιάριο Υγείας για κάθε ζώο με την υπογραφή του Κτηνιάτρου και την ημερομηνία εμβολιασμού και να φέρουν το βιβλιάριο σε κάθε μετακίνηση του ζώου (π.χ. κυνήγι, εκπαίδευση, περίπατο κ.λ.π.) Επίσης οι κυνηγετικοί Σύλλογοι να ενημερώσουν τα μέλη τους για τις απορρέουσες εκ του νόμου υποχρεώσεις περί σήμανσης, καταγραφής, εμβολιασμού κ.λ.π. των ζώων τους. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2381-3-51334 και 2381-3-51331 στο τμήμα Κτηνιατρικής Π.Ε.Πέλλας, στην Έδεσσα .

Περισσότερα ...

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Μεγάλη συναυλία με το Γιάννη Κότσιρα και την Εστουδιαντίνα Βόλου στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών

Η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας, σε συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής θεαμάτων prospero, παρουσιάζει την Παρασκευή 31 Αυγούστου και ώρα: 9.30 μ.μ., στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών, την «Σμύρνη του Έρωτα». Η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου και ο Γιάννης Κότσιρας, με αφορμή τα 90 χρόνια μνήμης στη Σμύρνη και την πρόσφατη κυκλοφορία του άλμπουμ τους «Η Σμύρνη του έρωτα», παρουσιάζουν μία παράσταση αφιερωμένη στη λαϊκή παράδοση και την έντεχνη δημιουργία της Σμύρνης. Το ρεπερτόριο της παράστασης απαρτίζεται από τραγούδια που έχουν σημαδέψει τη δεκαετία του ’20, ενώ τα ίχνη τους φθάνουν έως και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.... Που να βρω γυναίκα να σου μοιάζει, Όμορφη Σμυρνιά, Ο Αντώνης ο Βαρκάρης, Μισιρλού, Το Γελεκάκι, Η Μικροπαντρεμένη κ.α. Τα τραγούδια αυτά δεν γράφτηκαν μόνο στη Σμύρνη. Είναι τραγούδια που έχουν κάθε είδους σχέση με τη Σμύρνη. Είτε γράφτηκαν εκεί, είτε προέρχονται από Σμυρνιούς δημιουργούς στον ελλαδικό χώρο. Η προτεινόμενη παράσταση αποτελεί μια σύγχρονη ερμηνευτική προσέγγιση, με έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες ερμηνευτές, τον Γιάννη Κότσιρα και με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου, μία εξαιρετική ορχήστρα που συνεχίζει γνήσια και αισθαντικά την παράδοση των μεγάλων ορχηστρών που άνθησαν στη Μικρά Ασία. Με μεσογειακό ταμπεραμέντο, εξαιρετικές ερμηνείες και με την ιδιαίτερη ενορχηστρωτική ματιά της ορχήστρας, προβάλλεται ο βαθύς ερωτισμός που κρύβουν τα τραγούδια αυτά, με απόλυτο σεβασμό στην αυθεντική μουσική γραφή. Συμμετέχουν στην ερμηνεία ο Θοδωρής Μέρμηγκας και η Ειρήνη Τουμπάκη. Τιμές εισιτηρίων : Προπώληση: 12 ευρώ. Είσοδος: 15 ευρώ. Φοιτητικό, Μαθητικό, Κάρτα ανεργίας: 10 € Προπώληση εισιτηρίων στα γραφεία του Πνευματικού Κέντρου, από 9.00 π.μ. έως 1.30 μ.μ. Πληροφορίες στο τηλ: 23820-84381

Περισσότερα ...

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Δήλωση του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου Μέλους Πολιτικής Γραμματείας ΠΑ.ΣΟ.Κ για τα νέα μέτρα

Όχι στα μέτρα της κοινωνικής καταστροφής 
Το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης ακολουθώντας πιστά τις εντολές της Τρόικας, ετοιμάζεται να δώσει τη χαριστική βολή στον ελληνικό λαό. Το οικονομικό επιτελείο, πιστοί υπηρέτες των μεγάλων αφεντικών τους, στο όνομα μιας αμφιλεγόμενης «σωτηρίας», που πολλές φορές χρησιμοποιήθηκε σαν δικαιολογία για αντιλαϊκές επιλογές, ολοκληρώνει το καταστροφικό του έργο, βυθίζοντας μια ολόκληρη χώρα στη φτώχεια, την ανεργία, την ύφεση και την απόγνωση. 11,5 δις σήμερα, ακόμη περισσότερα αύριο σε έναν ατελείωτο χορό απαιτήσεων και εκβιασμών που όχι μόνο δεν σώζουν...αλλά καταστρέφουν ολοκληρωτικά ότι έχει απομείνει στην Ελλάδα της κρίσης, στην Ελλάδα των αδύναμων πολιτικών, στην Ελλάδα της υποταγής. Οι ίδιοι που υποσχέθηκαν «όχι άλλες μειώσεις μισθών», ετοιμάζονται να κόψουν συντάξεις, μισθούς και μεροκάματα, αδιαφορώντας για το πρόβλημα επιβίωσης εκατομμυρίων Ελλήνων. Οι ίδιοι που υποσχέθηκαν «όχι απολύσεις», ετοιμάζονται να στείλουν στην ανεργία, με την επικάλυψη της εφεδρείας, χιλιάδες εργαζομένους, ανθρωποθυσία στις απαιτήσεις των εκβιαστών – δανειστών. Οι ίδιοι που υποσχέθηκαν «προστασία των αδυνάτων» κόβουν κοινωνικά επιδόματα, αδιαφορώντας για τα στοιχειώδη σε μια κοινωνία που υποφέρει, που αγανακτεί, που διαλύεται. Οι ίδιοι που υποσχέθηκαν να «σώσουν την πατρίδα», καταστρέφουν τα πάντα, διαλύουν τον κοινωνικό ιστό, ενισχύουν την ύφεση, σπέρνουν το φόβο για το αύριο και στερούν την ελπίδα από τις επόμενες γενιές. Η κυβέρνηση μετατρέπεται σε Προκρούστη κάθε κοινωνικού δικαιώματος, καθώς η κοινωνική ζούγκλα που σχεδιάζουν μετατρέπει τη χώρα σε αποικιακό κράτος του 18ου αιώνα και τους Έλληνες σε μετανάστες στην ίδια τους την πατρίδα. Δεν έχουν ούτε την πολιτική, ούτε την ηθική, ούτε την κοινωνική νομιμοποίηση. Είναι ήδη ανακόλουθοι με τις υποσχέσεις τους, αδύναμοι και ανίκανοι να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του λαού μας, καθώς επιλέγουν το ρόλο του υπάκουου υπαλλήλου στις επιλογές που διαμορφώνουν οι ισχυροί εκτός των συνόρων μας. Οι υπερφίαλες δηλώσεις περί πολιτικού κόστους ακούγονται σαν ανέκδοτο στα αυτιά ενός λαού που ετοιμάζεται να ζήσει μια πρωτόγνωρη καταστροφή. Οι ευθύνες της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ είναι τεράστιες και οφείλει να αναλογιστεί το μέγεθος αυτής της καταστροφικής πολιτικής. Καμία σωτηρία δεν είναι δυνατή όταν συνθλίβεται η κοινωνία. Καμία δικαιολογία δεν είναι αποδεκτή όταν συνυπογράφεις ένα εθνικό έγκλημα. Καμία ανοχή δεν μπορεί να υπάρξει σε τέτοιες πολιτικές αποφάσεις. Το «πείραμα» της συμμετοχής στην Κυβέρνηση της κοινωνικής καταστροφής πρέπει να σταματήσει. Εκτός και αν επέλεξαν για το ΠΑΣΟΚ το ρόλο εκείνου, που επειδή φοβόταν το θάνατο αποφάσισε να αυτοκτονήσει! Είναι η ώρα να αποφασίσει αν θα σταθεί σαν υπερασπιστής των συμφερόντων του λαού ή αν θα μετατραπεί σε εκτελεστή του. Είναι η ώρα να αποφασίσει αν θα τιμήσει την ιστορία του ή αν θα παραδοθεί οριστικά και αμετάκλητα στη χλεύη της κοινωνίας. Είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων για όλους και για τον καθένα μας χωριστά.Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του! Ανοχή ΤΕΛΟΣ.

Περισσότερα ...

Στο κόκκινο τα ταμεία των δήμων της χώρας. Έκτακτη Γενική Συνέλευση των δημάρχων της Κεντρικής Μακεδονίας

Έκτακτη Γενική Συνέλευση, με θέμα «Τα Οικονομικά των ΟΤΑ», μετά από τις τελευταίες δυσμενείς εξελίξεις στην Αυτοδιοίκηση που οδηγούν τους Δήμους της χώρας σε στάση πληρωμών, συγκαλεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας. Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη στις 4.30 μ.μ., στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Νέου Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης. Σε αυτήν θα συμμετέχει και ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Κώστας Ασκούνης, Δήμαρχος Καλλιθέας Αττικής. Οι Δήμαρχοι όλης της χώρας και τα συλλογικά τους όργανα.... έχουν επισημάνει ότι με τις νέες περικοπές στα κονδύλια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, εγείρεται σοβαρό ζήτημα για την ικανότητα των Δήμων να παρέχουν μέχρι και τις στοιχειώδεις υπηρεσίες προς τους πολίτες τους, ενώ πολλοί, σε όλη τη χώρα, δεν θα μπορούν σύντομα να ανταπεξέλθουν ούτε καν στο κόστος μισθοδοσίας των υπαλλήλων τους.

Περισσότερα ...

5ο Περιφερειακό Αντάμωμα Κεντρικής Μακεδονίας την Κυριακή

Για 5η συνεχή χρονιά διοργανώνεται το Περιφερειακό Αντάμωμα Κεντρικής Μακεδονίας την Κυριακή 26 Αυγούστου 2012, στο όρος Βόρας (Καϊμακτσαλάν) στη θέση Σταυρός. Το Αντάμωμα φέτος είναι αφιερωμένο στη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Μακεδονίας. Οι Σύλλογοι Σαρακατσαναίων της Κεντρικής Μακεδονίας θέλοντας να προβάλουν, να διατηρήσουν και να διαδώσουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά των προγόνων τους αποφάσισαν το 2008 την διοργάνωση του Ανταμώματος της Κεντρικής Μακεδονίας. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Περισσότερα ...

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

126 εκ ευρώ θα λάβουν σήμερα οι δικαιούχοι της Εξισωτικής Αποζημίωσης. Αναλυτικά οι πίνακες στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης από σήμερα θα είναι διαθέσιμα για ανάληψη τα ποσά πληρωμής των δικαιούχων της εξισωτικής Αποζημίωσης έτους 2011. Οι σχετικές εντολές πληρωμής των δικαιούχων εκδόθηκαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στις 17και στις 19 Αυγούστου και πιστώθηκαν απ’ ευθείας στους λογαριασμούς τους. Όπως διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση, η πληρωμή αφορά σε όσους δικαιούχους πληρούν τα προβλεπόμενα κριτήρια επιλεξιμότητας στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και δεν παρατηρήθηκαν ελλείψεις στις αιτήσεις τους.... Συνολικά καταβλήθηκαν 126 εκατ. ευρώ σε 69.014 δικαιούχους, οι οποίοι μπορούν να ενημερώνονται άμεσα για τα ποσά πληρωμής που τους καταβλήθηκαν από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ ( www.opekepe.gr ). Στην ίδια ιστοσελίδα θα μπορούν, επίσης, να ενημερώνονται αναλυτικά και όσοι δικαιούχοι δεν τους καταβλήθηκε η Εξισωτική Αποζημίωση, είτε γιατί δεν πληρούσαν τα κριτήρια επιλεξιμότητας, είτε γιατί οι αιτήσεις τους παρουσιάζουν ελλείψεις δικαιολογητικών.

Περισσότερα ...

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

25χρονος έλληνας στα Γιαννιτσά άρπαξε τσάντα από νεαρή κοπέλα αλλά συνελήφθη μετά από έρευνα

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ένας 25χονος άνδρας ελληνικής υπηκοότητας το περασμένο Σάββατο το απόγευμα, κινούμενος με δίκυκλο αφού πλησίασε 19χρονη ημεδαπή, η οποία ήταν πεζή, της αφαίρεσε την τσάντα η οποία περιείχε διάφορα προσωπικά της έγγραφα και αντικείμενα και το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ. Η τσάντα που κλάπηκε βρέθηκε και αποδόθηκε στην παθούσα ενώ ο 25χρονος δε συνελήφθη λόγω παρέλευσης των ορίων του αυτοφώρου, ωστόσο ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες πράξεις. Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών.

Περισσότερα ...

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο υπηκόων Βουλγαρίας για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος στα Γιαννιτσά.

Σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών Πέλλας, σε βάρος δύο υπηκόων Βουλγαρίας 39 και 47 ετών για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι κατείχαν διάφορα εργαλεία, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές μικροσυσκευές και άλλα αντικείμενα χωρίς να μπορούν να δικαιολογήσουν τη νόμιμη κατοχή τους. Τα προαναφερόμενα αντικείμενα κατασχέθηκαν. Ωστόσο οι δύο άνδρες δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των ορίων του αυτοφώρου, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών Πέλλας.

Περισσότερα ...

Δημοτικό συμβούλιο την Τετάρτη στα Γιαννιτσά. Κληρώνονται οι χώροι της εμποροπανήγυρης

Συνεδριάζει την Τετάρτη 22 Αυγούστου το Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας για να συζητήσει και να λάβει αποφάσεις για τα θέματα που περιλαμβάνονται στον πίνακα ημερήσιας διάταξης και αφορούν κυρίως την κλήρωση των χώρων της Εμποροπανήγυρης Γιαννιτσών. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί το πρωί και ώρα 9:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων στο ισόγειο του δημαρχείου και παρουσιάζει ενδιαφέρον αφού στο παρελθόν είχαν παρατηρηθεί εντάσεις και ενστάσεις από τους ενδιαφερόμενους με αποτέλεσμα τη διακοπή της συνεδρίασης. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης έχουν ως εξής:... 1) Κλήρωση των χώρων της Εμποροπανήγυρης Γιαννιτσών 2012, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3769/2009. 2) Κλήρωση των χώρων Εμποροπανήγυρης Κρύας Βρύσης 2012 , σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3769/2009. 3) Άδεια ανέγερσης προσωρινών λυόμενων κατασκευών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 του Ν. 1577/1985 4) Χορήγηση αδειών συμμετοχής εκθετών στην εμποροπανήγυρη Γιαννιτσών και Κρύας Βρύσης. 5) Αιτήσεις – διάφορα έγγραφα.

Περισσότερα ...

Ξεκινησαν οι εγγραφές στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Γιαννιτσών

 Μέχρι τις Δευτέρα 27 Αυγούστου θα έχουν τη δυνατότητα όσοι ενδιαφέρονται να εγγραφούν γα να φοιτήσουν στα τμήματα κατάρτισης του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Γιαννιτσών για το Φθινοπωρινό εξάμηνο 2012 στις παρακάτω ειδικότητες. -Προσχολικής αγωγής ημερήσιας φροντίδας παιδιών με ειδικές ανάγκες. -Προσχολικής αγωγής δραστηριοτήτων και έκφρασης. -Προσωπικό ιδιωτικής ασφάλειας (απόφοιτοι Γυμνασίου) -Τεχνικός φαρμάκων, καλλυντικών και παρεμφερών προϊόντων. -Τεχνικός διακόσμησης..... -Ειδικός εφαρμογών αισθητικής -Δημοσιογραφίας, Συντάκτες, Ρεπόρτερς. -Τεχνικός Αερίων καυσίμων. Όσοι ενδιαφέρονται για κάποια άλλη ειδικότητα μπορούν να δηλώσουν την προτίμησή τους στο Ι.Ε.Κ. Γιαννιτσών. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 23820 83356 τις πρωινές ώρες.

Περισσότερα ...

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Σε επτά δόσεις η καταβολή του φόρου για χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Τι προβλέπει η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών

Τελικά αυτό που κυκλοφόρησε ως φήμη και στη συνέχεια ως σοβαρό ενδεχόμενο, έγινε και πράξη με απόφαση του υπουργείου οικονομικών. Ο λόγος για την καταβολή του φόρου εισοδήματος τον οποίο θα μπορούν να εξοφλήσουν οι φορολογούμενοι με μικρό και μεσαίο εισόδημα (έως 60.000 ευρώ) σε 7 δόσεις. Η απόφαση αυτή αποτελεί ανάσα για χιλιάδες φορολογούμενους που αδυνατούσαν να αποπληρώσουν το φόρο τους εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που βιώνει η ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια. Συνοπτικά η απόφαση του υπουργείου προβλέπει τα εξής:..

- Η πληρωμή του εκκαθαριστικού σημειώματος μπορεί να γίνει μέχρι σε 7 μηνιαίες δόσεις για όσους δήλωσαν φέτος οικογενειακό εισόδημα μέχρι 60.000 ευρώ αρχής γενομένης από τη δόση που λήγει 31 Αυγούστου 2012. Η τελευταία δόση για λόγους ορθής δημοσιονομικής διαχείρισης δεν θα ξεπερνά τον Φεβρουάριο του 2013. - Όσοι φορολογούμενοι έχουν καταβάλει την πρώτη δόση στις 30 Ιουνίου 2012 μπορούν να πληρώσουν το υπόλοιπο ποσό σε 7 δόσεις από 31 Αυγούστου 2012. - Όσοι έχουν καταβάλει την πρώτη δόση στις 31 Ιουλίου 2012 μπορούν να πληρώσουν το υπόλοιπο σε 6 δόσεις από 30 Σεπτεμβρίου 2012 . - Για όσους φορολογούμενους η εκκαθάριση γίνεται με ημερομηνία μετά την 31 Αυγούστου 2012 ο φόρος μπορεί να πληρωθεί σε τόσες ισόποσες δόσεις, όσοι είναι οι μήνες που απομένουν μετά την ημερομηνία βεβαίωσης και μέχρι τον Φεβρουάριο 2013 - Ο φόρος που μπορεί να ρυθμιστεί με το προτεινόμενο καθεστώς δόσεων πρέπει να είναι πάνω από 300 ευρώ. Το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι στις περιπτώσεις που ο φορολογούμενος οφείλει μέχρι και 300 ευρώ, η οφειλή εξοφλείται εφάπαξ στο τέλος του δεύτερου μήνα μετά τον μήνα βεβαίωσης. - Αν ο φόρος υπερβαίνει τα 300 ευρώ, τότε η οφειλή μπορεί να εξοφληθεί σε όσες δόσεις προβλέπει η ρύθμιση (π.χ. η οφειλή 350 ευρώ με ημερομηνία βεβαίωσης 17 Ιουλίου 2012 μπορεί να εξοφληθεί σε 7 δόσεις των 50 ευρώ από 31/08/2012 έως 28/02/2013). - Οι δόσεις δεν καλύπτουν τυχόν οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες - Στο καθεστώς των δόσεων δεν υπάγονται όσοι φορολογούμενοι δεν υπέβαλαν εμπρόθεσμα δήλωση φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2012 - Όσοι επιθυμούν να εξοφλήσουν την οφειλή τους εφάπαξ μπορούν να το πράξουν εκμεταλλευόμενοι την έκπτωση 1,5% ενώ όσοι επιθυμούν να καταβάλουν τον φόρο με το ισχύον καθεστώς και εμπίπτουν στο σύστημα δόσεων που θεσπίζεται ειδικά για τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2012, δεν εμποδίζονται να επιλέξουν το ισχύον καθεστώς.

Περισσότερα ...

Το ένα τρίτο των μεταλλίων της Μεγάλης Βρετανίας στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου προήλθαν από μετανάστες

Στους πρόσφατους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου τα μετάλλια που κέρδισε η Μεγάλη Βρετανία και την κατέταξαν στην 3η θέση, προήλθαν από τις επιτυχίες αθλητών και αθλητριών που γεννήθηκαν στο εξωτερικό ή είναι μετανάστες δεύτερης η τρίτης γενιάς. Αυτό προκύπτει από μια μελέτη στην οποία οι ερευνητές επισημαίνουν ότι η μετανάστευση σε βάθος ενός αιώνα ήταν ένας παράγοντας για τη συγκομιδή 24 από τα 65 μετάλλια που κέρδισε η Μ.Β. Από την ανάλυση των θέσεων στο βάθρο, από τους Βρετανούς προκύπτει ότι τουλάχιστον 11 χρυσά μετάλλια, τρία αργυρά και 10 χάλκινα κατέκτησαν οι αθλητές των οποίων η άμεση οικογένεια ήρθε στη Βρετανία από το εξωτερικό

Περισσότερα ...

Οι μέδουσες χάλασαν την ησυχία των κολυμβητών σε ακτές τις Πιερίας

Αντιμέτωποι με εκατοντάδες μικρές και μεγάλες μέδουσες βρέθηκαν οι κολυμβητές και κολυμβήτριες των ακτών της Πιερίας το τελευταίο δεκαπενθήμερο. Είναι γνωστό ότι τον Αύγουστο αυτό το θαλάσσιο είδος αναπαράγεται σε νερά που επιλέγει και φαίνεται ότι τα νερά των ακτών της Πιερίας προσφέρονται για την αναπαραγωγή τους. Βέβαια ο φόβος που υπάρχει για το τσίμπημα της μέδουσας πολλές φορές είναι υπερβολικός ωστόσο και μόνο η εικόνα τους μέσα στο νερό αποτρέπει τους κολυμβητές να χαρούν το μπάνιο τους. Άλλωστε δεν ήταν λίγοι αυτοί που επέλεξαν να δροσιστούν στην παραλία βρέχοντας μόνον τα πόδια τους, μπροστά στον κίνδυνο ενός αλλεργικού σοκ από τσίμπημα μέδουσας. Αλλά τι να κάνουμε αυτά έχουν τα Αυγουστιάτικα μπάνια…

Περισσότερα ...

Με αισιοδοξία και στόχους ξεκινά την προετοιμασία της η γυναικεία ομάδα Χάντμπολ του Μ. Αλεξάνδρου Γιαννιτσών

Ξεκινά τη Δευτέρα την προετοιμασία της η γυναικεία ομάδα Χάντμπολ του Μεγάλου Αλεξάνδρου Γιαννιτσών ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Για τη φετινή χρονιά οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδος περιλαμβάνουν που εκτός των άλλων και τους αγώνες της ομάδος των Γιαννιτσών στο θεσμό του ευρωπαϊκού κυπέλλου E.H.I. όπου η κλήρωση την έφερε αντιμέτωπη με την αντίστοιχη ομάδα στην Πρίστινα του Κοσυφοπεδίου. Όσον αφορά το έμψυχο δυναμικό της ομάδος ο προπονητής Γιώργος Γιουλβανίδης θα στηριχτεί και πάλι στις παίκτριες που έχουν αναδειχθεί από τα τμήματα υποδομής της ομάδος με τη γνωστή πλέον προσθήκη της Παπαδοπούλου Μαρίας που θα παραμείνει για μια ακόμη περίοδο στον Μέγα..... Να σημειωθεί ότι το φετινό πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο με διπλούς αγώνες σε αντίθεση με το περσινό όπου δημιουργήθηκαν δύο όμιλοι από 4 ομάδες και αποδείχθηκε οδυνηρό για την προβολή και ανάπτυξη του αθλήματος. Για μια ακόμη χρονιά ο γνωστός γιατρός (καρδιολόγος) της πόλης Μιχάλης Ζορμπάς θα είναι ο βασικός χορηγός της ομάδος και ο άνθρωπος που θα παίρνει τις αποφάσεις για τη λειτουργία του τμήματος. Άλλωστε η παρουσία του στην ίδια θέση την περσινή περίοδο συνοδεύτηκε με μια πετυχημένη χρονιά αφού η ομάδα αγωνίστηκε στον τελικό του πρωταθλήματος τερματίζοντας τελικά στη 2η θέση. Ο ίδιος δηλώνει αισιόδοξος για την πορεία της ομάδος που έχει συνεχή παρουσία στην Α1 κατηγορία από τη δημιουργία της.

Περισσότερα ...

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Θρησκευτικές εκδηλώσεις στο Ελευθεροχώρι για τη γιορτή του Κοσμά του Αιτωλού

Την Παρασκευή 24 Άγουστου 2012, εορτή του Αγίου ενδόξου και Ισαποστόλου Κοσμά του Αιτωλού πανηγυρίζει ἡ ομώνυμος ενορία Ελευθεροχωρίου Γιαννιτσών. Με ανακοίνωσή του το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ναού καεί τους πιστούς να συμμετέχουν στις λατρευτικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα διεξαχθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα. Πέμπτη 23 Αυγούστου 6:30 μ.μ., Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Ιωήλ. Ὁ Εσπερινός θα τελεστεί στον τόπο ανέγερσης του Ιερού Ναού του Αγίου Κοσμά, δίπλα στο μνημείο Ελευθεροχωριτών.... Παρασκευή 24 Αυγούστου 07:00 π.μ. ανήμερα της γιορτής: Όρθος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον κατασκηνωτικό Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Ελευθεροχωρίου.

Περισσότερα ...

Σοβαρεύουν τα πράγματα με το έργο της ανάπλασης περιοχών των Γιαννιτσών Επίσημη γραπτή ενημέρωση ζητά ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Τσίτσος

Με αίτηση που κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Τσίτσος ζητώντας διευκρινίσεις για την έγκριση της ποιότητας και τις προδιαγραφές των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του έργου της ανάπλασης της περιοχής παλαιών Σφαγείων Γιαννιτσών, μέχρι το δημαρχείο της πόλης. Παράλληλα στην αίτησή του παραθέτει τις υπουργικές αποφάσεις που καθορίζουν τις απαιτούμενες εγκρίσεις ποιότητας ρωτώντας αν έγινε ο απαιτούμενος έλεγχος συμβατότητας με τα υλικά που τοποθετήθηκαν στη διάρκεια των εργασιών. Είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο θέμα τίθεται με τόση σοβαρότητα αφού είχε προηγηθεί....σχετική προφορική ερώτηση προ ημερήσιας διάταξης σε παλαιότερο δημοτικό συμβούλιο. Να σημειωθεί ότι το έργο χρηματοδοτείται από πόρους του ΕΣΠΑ και ο έλεγχος είναι αυστηρός, ενώ οποιαδήποτε παρέκκλιση των όρων της μελέτης χρεώνεται στον δικαιούχο του έργου που είναι ο δήμος Πέλλας. Με απλά λόγια για τυχόν κακοτεχνίες, ή εργολαβικές παραλήψεις, που θα διαπιστωθούν, το λογαριασμό θα τον πληρώσουν οι δημότες. Αυτό από μόνο του καθιστά τεράστια την ευθύνη της δημοτικής Αρχής και των υπηρεσιών του δήμου που είχαν την ευθύνη επίβλεψης του έργου. Σε κάθε περίπτωση το θέμα θα έχει συνέχεια στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου αφού μέχρι τότε θα υπάρξει απάντηση στο αίτημα του παραπάνω δημοτικού συμβούλου

Περισσότερα ...

Η κωμωδία «Τα βαφτίσια» του Νίκο Μουτσινά και Τζένης Διαγούπη στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών

Η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας, σε συνεργασία με την Live 2, παρουσιάζει την Δευτέρα 20 Αυγούστου και ώρα: 9.30 μ.μ. στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών, την θεατρική παράσταση « Τα βαφτίσια». Το συγγραφικό δίδυμο Νίκος Μουτσινάς και Τζένη Διαγούπη, μετά την επιτυχημένη παρουσίαση της πρώτης τους συγγραφικής δουλειάς «Ψέκασα την Ελίζα», ετοίμασαν το νέο τους έργο, την κωμωδία «Τα Βαφτίσια», η οποία περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι. Τι συμβαίνει όταν ένα σόι με πολλά μυστικά συναντιέται; Απανωτές ανατροπές, κωμικά ξεκατινιάσματα.... Πόσο χαμηλά θα πέσουν οι συγγενείς; Τελικά θα γίνουν τα βαφτίσια; Πρωταγωνιστούν: Θανάσης Αλευράς, Τζένη Διαγούπη, Ελένη Καρακάση, Νίκος Μουτσινάς, Φωτεινή Ντεμίρη, Αθηνά Οικονομάκου, Μαρία Σολωμού. Γενική Είσοδος : 15 ευρώ. Πληροφορίες στο τηλ: 23820-84381 Προπώληση Εισιτηρίων από την Πέμπτη 16 Αυγούστου στα γραφεία του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών, από τις 9. 00π.μ. έως 1.30 μ.μ.

Περισσότερα ...

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Στις 20 Αυγούστου θα καταβληθεί η εξισωτική αποζημίωση στους κτηνοτρόφους

Τη Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012 θα καταβληθεί η εξισωτική αποζημίωση ύψους 160 εκατ. ευρώ στους δικαιούχους κτηνοτρόφους. Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση υπεγράφη χθες από τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών. Η πληρωμή αφορά 70.000 περίπου δικαιούχους, κυρίως κτηνοτρόφους ορεινών, μειονεκτικών και νησιωτικών περιοχών και αναμένεται να συμβάλει στην ανακούφισή τους, διευκολύνοντάς τους να προμηθευτούν έγκαιρα ζωοτροφές σε πιο συμφέρουσες τιμές.... Η καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης στους δικαιούχους αφορά το 100% του ποσού που δικαιούνται, με βάση τα δικαιολογητικά που έχουν προσκομίσει, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας. Αν για κάποιο δικαιούχο υπάρχουν προβλήματα δικαιολογητικών ή προφανή σφάλματα στην αίτησή του, θα δοθεί η δυνατότητα διόρθωσης μέσα στον Αύγουστο και η πληρωμή του θα γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Περισσότερα ...

Επιστολή διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους στις Δ.Ο.Υ. Πέλλας Ημαθίας Πιερίας για το κλείσιμο της Οικονομικής Εφορείας Γιαννιτσών

Με επιστολή του στον υφυπουργό Οικονομικών και τους αρμόδιους φορείς ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Πέλλας Ημαθίας Πιερίας, εκφράζουν την αντίθεσή τους στην σχεδιαζόμενη κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Γιαννιτσών παραθέτοντας στοιχεία και θέσεις που συναινούν στην ανατροπή της παραπάνω απόφασης. Μεταξύ άλλων στην επιστολή τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι «Η Δ.Ο.Υ Γιαννιτσών εξυπηρετεί σήμερα σχεδόν το μισό πληθυσμό της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, βρίσκεται στην παραγωγικότερη περιοχή της Ενότητας (κάμπος Γιαννιτσών), απασχολεί 35 υπαλλήλους και με βάση τα στοιχεία του έτους 2011 δέχεται 31.000 δηλώσεις φυσικών προσώπων, 1435 δηλώσεις νομικών... προσώπων ενώ παρουσιάζει έσοδα της τάξεως των € 55.000.000. Έχει τεράστιο όγκο αρχείου, στεγάζεται σε κτίριο 1250 τ.μ. και είναι πρακτικά αδύνατο να μεταφερθεί στους υφιστάμενους χώρους της Δ.Ο.Υ υποδοχής». Καταλήγοντας επισημαίνουν ότι «Η μοναδική λύση που υπάρχει για τη Δ.Ο.Υ Γιαννιτσών προκειμένου να αποφευχθούν τα προβλήματα, τα οποία ενδεικτικά αναφέρθηκαν παραπάνω, είναι η εξαίρεσή της από οποιονδήποτε σχεδιασμό και η παραμονή της στην σημερινή της κατάσταση, δηλαδή η πλήρης λειτουργία της ως Δ.Ο.Υ Α΄ τάξης. Ο Σύλλογός μας εκφράζοντας τις ανησυχίες όλων των συναδέλφων, αφουγκράζοντας τις δικαιολογημένες ανησυχίες και αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών και με αίσθημα ευθύνης έχοντας τη δυνατότητα άμεσης γνώσης του φορολογικού αντικειμένου και των τοπικών ιδιαιτεροτήτων, καλούμε την πολιτική ηγεσία και τους υπηρεσιακούς παράγοντες σχεδιασμού και αναδιοργάνωσης, να μην προχωρήσουν στην αναστολή λειτουργίας της Δ.Ο.Υ Γιαννιτσών λαμβάνοντας υπόψη τις επιμέρους υπαρκτές ιδιαιτερότητας του Νομού Πέλλας. Πρόθεση του Συλλόγου είναι η σύνταξή του με τους τοπικούς φορείς, οι οποίοι εκδήλωσαν προφανέστατα να μη δεχτούν αδιαμαρτύρητα την αναστολή λειτουργίας της Δ.Ο.Υ Γιαννιτσών, που θα υποβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή και κατ’ επέκταση την εργασία και τη ζωή των εργαζομένων στη Δ.Ο.Υ. Πιστεύουμε ότι αντιλαμβανόμενοι το σοβαρό πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στην περιοχή, θα καταβάλλετε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου η Δ.Ο.Υ Γιαννιτσών (Α’ Τάξης) να εξαιρεθεί του σχεδιασμού αναστολής που σχεδιάζεται».

Περισσότερα ...

Διαμαρτυρήθηκαν για την μεταβίβαση του «φιλέτου» της ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς

Χθες Πέμπτη 9 Αυγούστου μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Αλμωπίας συγκεντρώθηκαν έξω από την Αγροτική Τράπεζα Αριδαίας διαμαρτυρόμενοι όπως αναφέρουν «για το ξεπούλημα - σκάνδαλο της Αγροτικής Τράπεζας» συμπαραστεκόμενοι στους απεργούς υπαλλήλους. Παράλληλα ενημέρωσαν τους αγρότες της Αλμωπίας και τους πολίτες της Αριδαίας για την «απαράδεκτη απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης να ξεπουλήσει σκανδαλωδώς την ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς την οποία είχε σώσει με κρατικά χρήματα μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας» όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους.... Μάλιστα υπογράμμισαν ότι «η απόφαση αποτελεί έγκλημα απέναντι στον αγρότες, κτηνοτρόφους και δασεργάτες καθώς και στους συνεταιρισμούς τους αφού πλέον δεν θα υπάρχει Τράπεζα με τεχνογνωσία στα θέματα του πρωτογενούς τομέα και η ανησυχία για τις ανανεώσεις κλπ των καλλιεργητικών δανείων, δανείων κατοικίας, ζωικού κεφαλαίου, αγοράς αγροτικής γής, βασικού εξοπλισμού κ.λπ. με υποθήκευση των αγροτικών γαιών και κατοικιών, ιδιαίτερα στις δύσκολες σημερινές συνθήκες, είναι απόλυτα δικαιολογημένη». Όπως τόνισαν ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί ότι όταν γίνει κυβέρνηση θα επαναφέρει την ΑΤΕ υπό δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο».

Περισσότερα ...

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Οι εμπρηστές ξαναχτύπησαν στην Πέλλα… Πυρκαγιές κατέστρεψαν δασικό οικοσύστημα

Υπό πλήρη έλεγχο έχουν τεθεί οι τρεις πυρκαγιές που ξέσπασαν το προηγούμενο διήμερο στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας στο Μάνδαλο και Λάκκα (παλαιό πεδίο βολής) του Δήμου Σκύδρας και στον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο (θέση Λιβάδια) του Δήμου Έδεσσας. Η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση και οι εκτάσεις που κάηκαν περιορίστηκαν σε μερικές εκατοντάδες στρέμματα. Για την κατάσβεση των πυρκαγιών κινητοποιήθηκε ο τοπικός, περιφερειακός και εθνικός μηχανισμός πολιτικής προστασίας με κυρίαρχο τον ρόλο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Για την κατάσβεση επιχείρησαν.... 20 οχήματα και μηχανήματα από την περιοχή και τις γειτνιάζουσες πυροσβεστικές υπηρεσίες, δύο αεροσκάφη τύπου Canadair και πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΑΚ. Με δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θ. Θεοδωρίδης εξέφρασε την οργή, την αγανάκτηση και τον αποτροπιασμό, εκ μέρους και των πολιτών της Πέλλας, για το έργο των εμπρηστών αφού όπως επισημαίνει όλα τα στοιχεία δείχνουν ξεκάθαρα ότι πρόκειται για ένα οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών που υποβαθμίζει και καταστρέφει δασικά οικοσυστήματα μεγάλης αξίας της περιοχής μας.

Περισσότερα ...

Ανακοίνωση του δήμου Έδεσσας για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Έδεσσας σε μείζον κοινωνικό πρόβλημα τείνει να εξελιχθεί η απόφαση για αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς και τις δομές του δήμου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η μείωση του προϋπολογισμού του προγράμματος κατά 50%, σε συνδυασμό με την αύξηση των αιτήσεων, έχει σαν αποτέλεσμα να μένουν εκτός περισσότερες από τις μισές οικογένειες που κατέθεσαν αίτηση συμμετοχής. Με δήλωσή του ο δήμαρχος Έδεσσας καλεί την κυβέρνηση να επανεξετάσει την κατανομή των κονδυλίων ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση... στους παιδικούς σταθμούς όσο το δυνατόν περισσότερα παιδία ενώ επισημαίνει ότι η προστασία της οικογένειας πρέπει να είναι πρωτίστης σημασίας και να μένει εκτός σχεδίων λιτότητας και περικοπών.

Περισσότερα ...

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

«Ποντιακά 2012» από την Εύξεινο Λέσχη Γιαννιτσών

Η Εύξεινος Λέσχη Γιαννιτσών διοργανώνει τις εκδηλώσεις «Ποντιακά 2012» και καλεί όλους τους φίλους της ποντιακής μουσικής παράδοσης να παρευρεθούν. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Αυγούστου στο προαύλιο χώρο του 8ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών (τσαλί). Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Στάθης Νικολαϊδης (τραγούδι), Ατματζίδης Γιώργος (Λύρα), Γιάννης Κουρτίδης (Τραγούδι), Λελεκίδης Γιώργος (Λύρα, Γιάννης Θεοδωρίδης (τραγούδι), Κυριάκος Αντωνιάδης (Λύρα), Κυριάκος Κουζουτζακ (Λύρα-τραγούδι). Οι διοργανωτές υπόσχονται μια αξέχαστη ποντιακή βραδιά ενώ στα πλαίσια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί χορευτική παράσταση απο το Μεγάλο και το μεσαίο της Ευξείνου Λέσχης Γιαννιτσών

Περισσότερα ...

Eurovelo στην Πέλλα. Καταγραφή τουριστικών ποδηλατικών διαδρομών

Το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Eurovelo για την Ελλάδα πήρε μέρος στην πρόσκληση της Γενικής Διεύθυνσης Βιομηχανίας και Επιχειρηματικότητας για τον Τουρισμό με τίτλο «Υποστήριξη διακρατικών θεματικών τουριστικών προϊόντων ως μέσο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της βιωσιμότητας του ευρωπαϊκού τουρισμού». Το Συντονιστικό Κέντρο Eurovelo για την Ελλάδα, υπεύθυνο για το συντονισμό των διαδρομών (σύμφωνα με τη εγχειρίδιο ανάπτυξης διαδρομών Eurovelo), σε συνεργασία με τοπικούς συντονιστές και εθελοντές ποδηλάτες, πρόκειται να προχωρήσουν στην αξιολόγηση των κρίσιμων τμημάτων, τον σχεδιασμό και τη παρακολούθηση της κατάστασης των διαδρομών..... Επίσης θα συγκεντρώσουν πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες (δημόσιες μεταφορές, διαμονή, εστίαση, ενοικίαση - επισκευή ποδηλάτων, τοπικά προιόντα, αξιοθέατα κ.ά.) για την ενσωμάτωση των διαδρομών Eurovelo σε εθνικό επίπεδο σε υπάρχοντα και σε νέα έντυπα προϊόντα όπως χάρτες και οδηγούς διαδρομών. Η πρώτη αξιολόγηση αφορά την ποδηλατική διαδρομή Eurovelo 11 (5,964 χλμ) από τον Βορά στον Νότο που ξεκινά από το Βόρειο Ακρωτήριο της Νορβηγίας και καταλήγει μέσω Θεσσαλονίκης στην Αθήνα. Θα πραγματοποιηθεί από τα σύνορα των Ευζώνων και τους δρόμους του κρασιού της Κεντρικής Μακεδονίας, στους αρχαιολογικούς χώρους της Πέλλας, της Βεργίνας και του Δίου, ως τις παραλίες της Πιερίας. Η δεύτερη αξιολόγηση αφορά την Μεσογειακή Οδός όπως ονόμαζεται το Eurovelo 8 (5,388 χλμ.) που κινείται από τα Ανατολικά στα Δυτικά. Ξεκινά από το Καντίζ της Ανδαλουσίας στην Ισπανία και απο τα παράλια της Γαλλιάς και το Μονακό, διασχίζει κάθετα την Ιταλία και μέσω Σλοβενίας, Κροατίας, Μαυροβούνιου και Αλβανίας και καταλήγει μέσω Ηγουμενίτσας, Πάτρας και Κορίνθου στην Αθήνα. Μαζί με Τούρκους ποδηλάτες από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Eurovelo της Τουρκίας, θα καταγραφούν οι δυνατότητες επέκτασης της διαδρομής αυτής που καταλήγει στην Αθήνα, προς την Κρήτη και την Ρόδο μέχρι τα παράλια της Τουρκίας. Στην συγκεκριμένη διαδρομή ήδη έχει ενταχθεί η Κύπρος. Θα ακολουθήσουν στο επόμενο διάστημα άλλες δύο καταγραφές, για την νέα διαδρομή που έχει προτείνει η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης και έχει καταθέσει σχετική πρόταση στην αρμόδια διαχειριστική αρχή (ECF) και ακολουθεί την ρωμαϊκή Εγνατία Οδό (Δυρράχιο - Μπίτολα - Θεσσαλονίκη - Κωνσταντινούπολη) καθώς και για την διαδρομή Eurovelo 13, τις νέες διαδρομές που προτείνουμε στην περιοχή της Δράμας και του Εβρου στην συνοριακή γραμμή Ελλάδας και Βουλγαρίας. Με σχετική πρόσκληση καλούνται οι εκπρόσωποι φορέων, επιχειρήσεων και εθελοντές ποδηλάτες να συμμετέχουν στην προσπάθεια επικοινωνώντας με τον υπεύθυνο του Νομού Πέλλας, Σαββόπουλο Οδυσσέα. E-mail: odyseasthecyclist@gmail.com

Περισσότερα ...

Εγρήγορση για τη νέα περικοπή κονδυλίων που οδηγεί τους Δήμους σε πτώχευση.

Να χρηματοδοτηθούν οι κοινωνικές δομές για να καλύψουν όλες τις αιτήσεις, ζητά η ΠΕΔΚΜ Τον κίνδυνο ότι από το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο πολλοί δήμοι της χώρας θα προχωρήσουν σε στάση πληρωμών αφού θα αδυνατούν να καταβάλουν μέχρι και μισθούς στο προσωπικό τους και οφειλές σε εργολήπτες και προμηθευτές, επισημαίνει το ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας μετά τη νέα περικοπή στους τακτικούς πόρους της Αυτοδιοίκησης, που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα η Κυβέρνηση. Συγκεκριμένα στη χθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει άμεσα σε κινήσεις διαμαρτυρίας για τις νέες περικοπές, αλλά και σε κινήσεις ενημέρωσης των πολιτών,.... τους οποίους όλοι οι αιρετοί επιθυμούν να έχουν συμμάχους στον αγώνα τους για ισχυρότερους δήμους. Στη συζήτηση που έγινε, συμφωνήθηκε να δοθεί κατεύθυνση σε κάθε δήμο της Περιφέρειας να διοργανώσει ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να συζητήσει το θέμα των περικοπών και της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι δήμοι, με απώτερο στόχο την πλήρη ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας. Συμφωνήθηκε ακόμη να εκδοθεί ομόφωνο ψήφισμα στο οποίο θα τονίζονται οι θέσεις της Αυτοδιοίκησης, να συνέλθει Γενική Συνέλευση, λίγες μέρες πριν το έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ και να σταλεί αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα στους τοπικούς επιστημονικούς, παραγωγικούς και συνδικαλιστικούς φορείς (Επιμελητήρια, Συλλόγους κλπ) της Κεντρικής Μακεδονίας.
 Για το ΕΣΠΑ. Το ΔΣ της ΠΕΔΚΜ ομόφωνα καλεί την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην αναθεώρηση των κωδικών του ΕΣΠΑ ώστε να εξοικονομηθούν 120 εκ. ευρώ και να χρηματοδοτηθεί το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», το οποίο χρηματοδοτεί βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ αφού λόγω της μειωμένης χρηματοδότησης έχουν μείνει χωρίς κάλυψη περίπου 42.000 αιτήσεις. Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε ομόφωνα ψήφισμα για τις υπερωρίες των Δημοτικών Υπαλλήλων, που καταργούνται με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς η φύση και οι ιδιαιτερότητες κάποιων ειδικοτήτων και κρίσιμων δημοτικών υπηρεσιών (νεκροταφεία, αντιμετώπιση καιρικών φαινομένων, καθαριότητα) απαιτεί την υπερωριακή απασχόληση

Περισσότερα ...

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Ανοιχτή εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων Έδεσσας

Ο Σύλλογος Ποντίων Έδεσσας ετοιμάζει μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση για τις 18 Αυγούστου 2012 στις 8.30 μ.μ. στο αθλητικό κέντρο «πασά – τσαΐρ», με τη συμμετοχή των παιδικών χορευτικών των Συλλόγων: Φιλοπρόοδος Σύλλογος «Μ. Αλέξανδρος», Φίλων Παραδοσιακής Μουσικής και Χορού και Ποντίων «Άγιος Θεόδωρος Γαβράς». Οι διοργανωτές δίνουν έμφαση στη συμμετοχή των παιδιών στις παραδόσεις της πατρίδας μας και αφήνουν τη σκυτάλη σ’ αυτά για να δείξουν την αγάπη τους και την ενασχόλησή τους με τις ρίζες τους.... Γι αυτό το λόγο η εκδήλωση πήρε το όνομα «Από παιδιά στην Παράδοση». Τα παιδικά χορευτικά θα παρουσιάσουν χορούς από τη Μακεδονία, τη Θράκη και τον Πόντο. Το χώρο της εκδήλωσης, θα στολίσουν οι ζωγραφιές των παιδιών από την εκδήλωση συνεργασίας με τον Σύλλογο Εδεσσαίων Καλλιτεχνών «ο ΑΠΕΛΛΗΣ», που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του καλοκαιριού, ενώ οι συμμετέχοντες Σύλλογοι της πόλης ανέλαβαν να ετοιμάσουν περίπτερα, με έκθεση λαογραφικού υλικού της παράδοσης που ο καθένας υπηρετεί. Κυκλοφόρησαν λαχεία, αξίας 1 € έκαστο, για την ενίσχυση του Συλλόγου, τα οποία κληρώνουν ένα scooter 80 κυβικών. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Η εκδήλωση εντάσσεται στα πλαίσια εορτασμού για τα 100 χρόνια ελεύθερης Έδεσσας – 100 χρόνια ελεύθερης Μακεδονίας και τελεί υπό την αιγίδα της ΔΗΚΕΔΕ, του Δήμου Έδεσσας και της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας

Περισσότερα ...