Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Παράταση μέχρι τις 14 Ιούλη για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων

Είδε και απόειδε το Υπουργείο Οικονομικών με την απροθυμία των ελλήνων να υποβάλλουν έγκαιρα τις φορολογικές τους δηλώσεις και τελικά ακολούθησε την πεπατημένη δίνοντας παράταση δύο εβδομάδων για την οριστική κατάθεση τους. Εδώ που τα λέμε με αυτά που ακούν και βλέπουν οι έλληνες φορολογούμενοι τρέμουν στην ιδέα της παραλαβής του εκκαθαριστικού σημειώματος, αφού λόγω της αυξημένης φορολογίας οι περισσότεροι έλληνες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του κράτους που βλέπει τον φορολογούμενο σας αγελάδα για την αρμέξει. Η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει χαρακτηριστικά:  
 Το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου ... να επιτευχθεί η εμπρόθεσμη υποβολή του συνόλου των φορολογικών δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων, δίνει παράταση μέχρι και τη Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014 ανεξαρτήτως ΑΦΜ. Καλούνται οι Έλληνες φορολογούμενοι να συνεχίσουν να υποβάλουν τις δηλώσεις με τους ίδιους ρυθμούς μέσα στην ανωτέρω προθεσμία, προκειμένου οι δηλώσεις αυτές να είναι εμπρόθεσμες.

Περισσότερα ...

Ξεκινούν οι προβολές ταινιών στο Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο Μύλων στην Έδεσσα

Με την δημοφιλή παιδική ταινία τα Στρουφμάκια Νο 2 ξεκινά ο Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος στην Έδεσσα. Σε ένα καταπράσινο τοπίο στην περιοχή των Μύλων στους Καταρράκτες οι φίλοι του κινηματογράφου θα απολαύσουν για δύο μήνες, Ιούλιο και Αύγουστο, αξιόλογες νέες ταινίες. Με νέες μειωμένες τιμές όπως: γενική είσοδο με 5 €, εισιτήρια για πολύτεκνους, φοιτητές και ΑΜΕΑ των 3 € και οι ενήλικες συνοδοί παιδιών μόνο για τις παιδικές ταινίες με 2 €, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Έδεσσας (ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε.) προσκαλεί όλους .... να αγκαλιάσουν την πολιτιστική αυτή δράση που υλοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Έδεσσας. Η ταινία Στρουμφάκια Νο 2 θα προβληθεί από αύριο Τρίτη 1 Ιουλίου έως Ιουλίου με ώρα προβολής 9:30 το βράδυ.

Περισσότερα ...

Πολύ κέφι στην ανοιχτή εκδήλωση του Συλλόγου Στραντζαλιωτών Ν. Πέλλας

Με πολύ καλή διάθεση γέλιο και κέφι πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Ιουνίου και ώρα 8:30 στο πάρκο του Αγ.Γεωργίου, η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Στραντζαλιωτών «Η Στράντζα» σε συνεργασία με την Δ.Η.ΚΕ.ΠΑ.Π. Την εκδήλωση άνοιξε με έναν χαιρετισμό ο πρόεδρος του συλλόγου Γιαντσής Αθανάσιος και ακολούθησαν χορευτικά τμήματα των Ιερών Συνάξεων του Ι.Ν. Αγ.Γεωργίου Γιαννιτσών και του Μορφωτικού - Πολιτιστικού Συλλόγου της Νέας Πέλλας και τέλος , η νεοσύστατη θεατρική ομάδα του Συλλόγου Στραντζαλιωτών παρουσίασε ένα θεατρικό δρώμενο με θέμα τον «ΚΛΗΔΟΝΑ».

Περισσότερα ...

Πανηγυρίζει το Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γιαννιτσών

  Αύριο Τρίτη 1 Νοεμβρίου εορτάζει το Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γιαννιτσών. Το πρόγραμμα των ιερών Ακολουθιών έχει ως εξής: Σήμερα το απόγευμα στις 7:00 Μέγας Εσπερινός και Λιτάνευση των ιερών λειψάνων των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού. Αύριο Τρίτη στις 7:00 το πρωί. Όρθρος και Θεία Λειτουργία Κατά την διάρκεια των ιερών ακολουθιών θα τεθεί σε προσκύνηση τμήμα των Ιερών Λειψάνων των Αγίων και Θαυματουργών Αναργύρων, το οποίο φυλάσσεται στο Ιερό Παρεκκλήσιο...
 Επίσης σήμερα το βράδυ από τις 9:00 έως 1:00 π.μ θα τελεσθεί Αγρυπνία για την εορτή των Αγίων και Θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Γιαννιτσών.

Περισσότερα ...

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Συνελήφθη 25χρονος ημεδαπός στα Γιαννιτσά γιατί οδηγούσε «πειραγμένο» φορτηγό

Συνελήφθη την Τετάρτη το απόγευμα στα Γιαννιτσά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών, ένας ημεδαπός ηλικίας 25 ετών, επειδή όπως διαπιστώθηκε από σχετικό έλεγχο, το φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε έφερε εμφανείς αλλοιώσεις και παρεμβάσεις στον εργοστασιακό αριθμό πλαισίου και στον κινητήρα του. Το συγκεκριμένο όχημα ιδιοκτησίας ενός ημεδαπού 42 ετών κατασχέθηκε και θα εξεταστεί εργαστηριακά, ενώ ο 42χρονος δε συνελήφθη και αναζητείται. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Γιαννιτσών.

Περισσότερα ...

Πανηγυρίζει την Τρίτη ο Ιερός Ναός Αγίας Σκέπης Έδεσσας. Θα τεθεί σε προσκύνηση το Τίμιο Ξύλο.


Την Τρίτη 1 Ιουλίου, εορτή των Αγίων και Θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού πανηγυρίζει ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Αγίας Σκέπης Εδέσσης. Στα πλαίσια του εορτασμού θα πραγματοποιηθεί υποδοχή τμήματος του Τιμίου Ξύλου, το οποίο πρόσφατα παραχωρήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη και για πρώτη φορά θα τεθεί σε προσκύνηση προς ευλογία του πιστού λαού. Στον εορτασμό θα μετέχουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μπουζαίου (Ρουμανίας) κ. Κυπριανός, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Το εορταστικό πρόγραμμα διαμορφώνεται όπως παρακάτω..... Δευτέρα 30 Ιουνίου 6.45 μ.μ. Υποδοχή Τιμίου Ξύλου 7.00 μ.μ. Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και Λιτανεία 9.00 μ.μ. Απόδειπνο και Χαιρετισμοί του Τιμίου Σταυρού Τρίτη 1 Ιουλίου 6:45 π.μ. Μικρός Αγιασμός 7.00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο 6.30 μ.μ. Εσπερινός και Παράκληση των Αγίων Αναργύρων 9.00 μ.μ. Απόδειπνο και Χαιρετισμοί της Θεοτόκου Τετάρτη 2 Ιουλίου 7.00 π.μ. Όρθρος, Θ. Λειτουργία και Κτιτορικό Μνημόσυνο 12.00 μ. Παράκληση της Θεοτόκου 6.30 μ.μ. Ιερό Ευχέλαιο 9.00 μ.μ. Αγρυπνία  
Το Τίμιο Ξύλο θα τεθεί σε προσκύνηση μέχρι και την Τετάρτη 2 Ιουλίου, ενώ ο Ιερός Καθεδρικός Ναός θα παραμένει ανοικτός όλη την ημέρα για τους προσκυνητές.

Περισσότερα ...

Δήλωση του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου «Η παράταξη πρέπει να στηθεί από την αρχή, να εκφράσει και πάλι τις αρχές και τις αξίες μας…»


  Με δήλωσή του ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος προαναγγέλει ουσιαστικά τη δημιουργία ενός πολιτικού φορέα που θα εκφράσει και πάλι τις αρχές και τις αξίες των χιλιάδων στελεχών και φίλων του ΠΑΣΟΚ που γύρισαν την πλάτη τους στο σημερινό μόρφωμα και αναζητούν το φως στο σκοτάδι του συντηρητικού χειμώνα. Στη δήλωσή του αναφέρει τα εξής:
 Ένας χρόνος πέρασε από τότε, που με δημόσιες τοποθετήσεις τόσο εγώ όσο και η Αριστερή Πρωτοβουλία, διακόψαμε τους πολιτικούς και οργανωτικούς δεσμούς με το σημερινό ΠΑΣΟΚ. Ακριβώς ένα χρόνο πριν, στην ανοιχτή επιστολή παραίτησής μου, σημείωνα προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ:....  «Εδώ και τέσσερα χρόνια προειδοποιώ σε όλους τους τόνους για τη λανθασμένη πολιτική στρατηγική του (αν υποθέσουμε ότι κάτι τέτοιο υπάρχει). Για τη σύγκρουση με την ίδια την κοινωνία, για τη μετατροπή του σε ένα νέο-συντηρητικό μηχανισμό, χωρίς στελέχη και άποψη, για τον οριστικό του συμβιβασμό με παράκεντρα εξουσίας, για τον ευτελισμό του στη συνείδηση του κόσμου. Είδα την πολιτική του απαξίωση και την οργανωτική του διάλυση και ζω μαζί με πολλούς συντρόφους μου, τις τελευταίες ημέρες της … Πομπηίας. Το ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί το λαό και την πατρίδα, έγινε υπηρέτης των συμφερόντων των ξένων δανειστών και των «εκπροσώπων» τους στην Ελλάδα. Επιμένει ακόμη και σήμερα που μένει εντελώς μόνο και αδύναμο να συμμετέχει σε μια καταστροφική πορεία για το λαό και τη χώρα. Επιμένει να στηρίζει τις πολιτικές που διαλύουν οτιδήποτε προοδευτικό έγινε σε αυτόν τον τόπο, επιμένει να στηρίζει την ανασύσταση ενός σκληρού κράτους της Δεξιάς, επιμένει να στηρίζει έναν αυταρχικό και σκληρά δεξιό Πρωθυπουργό, μόνο και μόνο νοιώθοντας ικανοποιημένο με λίγο μέλι από την εξουσία, με λίγες θέσεις στον κρατικό μηχανισμό, με τριάντα αργύρια…» Σήμερα, ένα χρόνο μετά, η πολιτική κατρακύλα συνεχίζεται, η νεοσυντηρητική μετάλλαξη ολοκληρώνεται και η απομάκρυνση από την κοινωνία είναι γεγονός. Αυτό όμως αφορά το λεγόμενο ΠΑΣΟΚ του 8%, δεν αφορά την Δημοκρατική Σοσιαλιστική Παράταξη. Αυτό αφορά τους λίγους και απελπιστικά μόνους διαχειριστές ενός κόμματος που είναι κάτι άλλο από αυτό, που ακόμα χρησιμοποιεί στον τίτλο του! Οι προοδευτικοί πολίτες, τα χιλιάδες στελέχη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ που γύρισαν την πλάτη τους στο σημερινό μόρφωμα αναζητούν το φως στο σκοτάδι του συντηρητικού χειμώνα. Η παράταξη πρέπει να στηθεί από την αρχή, να εκφράσει και πάλι τις αρχές και τις αξίες μας, που κάποιοι «αλεξιπτωτιστές» στο χώρο τις κάνανε κουρελόχαρτα, να οργανώσει τις αστείρευτες λαϊκές της δυνάμεις και να αναλάβει ξανά τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις. Και θα γίνει! Σε πείσμα των καιρών και των φωνών της αδράνειας, της υποταγής και της συνδιαλλαγής.

Περισσότερα ...

Πρώτα οι παραλίες μας, μετά τα βουνά μας και μετά τι;


Αρθρο του Σάββα Λαμπρίδη 
Μπαίνοντας στον ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ αντικρίζεις μια φτηνιάρικη παρουσίαση (αισθητικά και ηθικά) λες και είναι ένα λαϊκό παζάρι του ανεκτίμητου πλούτου της πατρίδας μας που είναι για πούλημα όσο - όσο! Πάρε κόσμε, πάρε... τρένα, αεροδρόμια, λιμάνια, παραλίες, βουνά, γη, υποδομές, εταιρικά χαρτοφυλάκια και ότι μπορεί να χωρέσει ο νους ενός βρικόλακα «επενδυτή» που θα αγοράσει τα πάντα για ένα κομμάτι ψωμί, ώστε να εξευμενιστεί ο Μολώχ των νεοφιλελεύθερων «δανειστών» μας. Αυτοί που υποδύονται τους «πατριώτες» ξεπουλάν την πατρίδα και δείχνουν τι πραγματικά νιώθουν και πως βλέπουν αυτό που με τόσο κομπασμό υπερασπίζονται..... Ποιος άραγε έχει το δικαίωμα να στερήσει από τις επόμενες γενιές των Ελλήνων ένα βουνό, μια λίμνη ή μια παραλία; Ερώτημα που μάλλον δεν υπάρχει για τη συγκυβέρνηση. Σίγουρα όμως και απάντηση όταν αυτό θα τεθεί από τονΕλληνικό λαό. Ελληνικός λαός ο οποίος μάλλον δεν έχει καταλάβει ότι πλέον η επίθεση δε γίνεται στα ατομικά και προσωπικά, αλλά στην κοινή περιουσία. Μια περιουσία που πρέπει να παραδώσουμε ως βάση ανάπτυξης και προόδου στις επόμενες γενιές. Έτσι σήμερα αν πουληθεί στην Π.Ε. Πέλλας στο όρος Βόρας έκταση 13.541.000μ²/1.194.000μ², στον Άγιο Αθανάσιο 3.108.000μ²/2.630.000μ², στη Λίμνη Βεγορίτιδα392.000μ²/30.000μ², η ΔΕΗ στην Έδεσσα και κατόπιν πάρουν σειρά και ο υπόλοιπος πλούτος υποδομώντης τότε σταδιακά θα απονευρωθεί στρατηγικά, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει καμία προοπτική μελλοντικής ανάπτυξης με στόχο την ευημερία του κοινωνικού ανθρωπογενούς και φυσικού περιβάλλοντος. Όσο βέβαια για το πρόταγμα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΤΑΙΠΕΔ της «αξιοποίησης» λόγο δήθεν «ανημποριάς» του δημοσίου να διαχειριστεί σωστά όλες αυτές τις δομές, ας κοιταχτούν στον καθρέφτη για να δουν πραγματικά ποιος είναι η αιτία της μη ορθής λειτουργίας διαχείρισης και ανάπτυξης όλων των υποδομών. Η σταδιακή, με στρατηγική, απαξίωση, των κομβικών για την θεμελίωση και ανάπτυξη, δομών στην Π.Ε. Πέλλας, αλλά και η μανιακή εμμονή για ιδιωτικοποιήσεις, οδήγησαν στην πραγματική διάλυση, που τώρα καλείται ο «ιδιότης επενδυτής» να αγοράσει και να κερδοφορίσει εις βάρος της κοινωνίας της Πέλλαςκαι με κέρδος αμφιβόλου αξίας για το ελληνικό δημόσιο. Αυτή η προσπάθεια καταλήστευσης της κοινωνικής περιουσίας πρέπει να βρει ένα τοίχος αντίστασης από το σύνολο των κατοίκων της Π.Ε. Πέλλας με πρόταγμα της κοινωνικής διαχείρισης και εμπλοκής των τοπικών κοινωνιών στην εξέλιξη ενός νέου μοντέλου ισόρροπης ανάπτυξης με συνδιαχειριστή τη φύση και με το βλέμμα στις επόμενες γενιές. Ο τόπος μας πραγματικά μπορεί να αποβάλει τους «εγχώριους μεσίτες» που τον υποθήκευσαν και τον υποθικεύουν. Να στοχεύσουμε στο μέλλον και κάτω από την ανάπτυξη ενός κινήματος διεκδίκησης και προστασίας που να συνδέεται με όλες τις Περιφερειακές Ενότητες που καταληστεύονται, να σταματήσουμε τον όλεθρο δημιουργώντας ένα δίκτυο συντονισμένων ενεργειών και προτάσεων. Να κάνουμε δηλαδή πράξη για πρώτη φορά την έννοια της αποκέντρωσης, δημιουργώντας ένα δραστικό αντίδοτο στο δηλητήριο των ιδιωτικοποιήσεων που προωθούνται από το «κέντρο»! 
Σάββας Λαμπρίδης Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Πέλλας

Περισσότερα ...

Συλλαλητήριο στην Έδεσσα ενάντια στο σχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ»

Σε συνέχεια της ευρείας σύσκεψης του συνόλου των φορέων της περιοχής που συγκάλεσε ο δήμαρχος Έδεσσας, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ενάντια στη ψήφιση του νομοσχεδίου για τη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ». Η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε την ραγματοποίηση κινητοποιήσεων ενάντια στο νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ», καθώς ο σχεδιασμός προβλέπει ότι στη νέα επιχείρηση που θα δημιουργηθεί για να πουληθεί περιλαμβάνονται οι ΥΗΣ Άγρα και Εδεσσαίου, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει σαφής κίνδυνος διαχείρισης των υδάτων της πόλης από τους ιδιώτες που θα αγοράσουν τη «μικρή ΔΕΗ» Το ενδεχόμενο της διαχείρισης των υδάτων από τους ιδιώτες δημιουργεί σαφέστατο κίνδυνο να μην λαμβάνονται υπόψη καθόλου δύο σημαντικότατα χαρακτηριστικά των νερών, που είναι αφενός οι Καταρράκτες της Έδεσσας και αφετέρου οι ανάγκες άρδευσης. Για τους λόγους αυτούς η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα αποφάσισε την πραγματοποίηση Συλλαλητηρίου ενάντια στη ψήφιση του νομοσχεδίου. Το Συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας τη Δευτέρα, 30 Ιουνίου και ώρα 8:30 το βράδυ. Με ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές καλούν όλους τους κατοίκους της περιοχής να συμμετάσχουν ενεργά στο συλλαλητήριο και τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στη δημιουργία και πώληση της «μικρής ΔΕΗ», που περιλαμβάνει τους ΥΗΣ της περιοχής και θέτει σε κίνδυνο την απρόσκοπτη και συνεχή ροή των νερών προς τους Καταρράκτες και τις δυνατότητες άρδευσης των αγροτών.
....

Περισσότερα ...

Εξέλεξε νέο Διοικητικό Συμβούλιο ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Νομών Πέλλας και Κιλκίς

 Στα Γιαννιτσά τη Δευτέρα το απόγευμα 23 Ιουνίου 2014 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών διεξήχθησαν οι εκλογές του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Νομών Κιλκίς και Πέλλας για την ανάδειξη επταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου, τριμελούς ελεγκτικής Επιτροπής και αντιπροσωπείας για την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας (Ο.Ε.Φ.Ε.). Το εκλεγμένο από τη Γενική Συνέλευση Διοικητικό Συμβούλιο συνήλθε άμεσα στα Γιαννιτσά και μετά την καταμέτρηση των ψήφων και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:.... Πρόεδρος: Αθανασιάδης Κωνσταντίνος, Αντιπρόεδρος: Μπολέτης Ιωάννης, Γενικός Γραμματέας: Γάτσου Βασιλεία, Ταμίας: Χαραλαμπίδης Χαράλαμπος, Μέλος: Μαχαιρίδης Νικόλαος, Μέλος: Πέτκος Αναστάσιος, Μέλος : Δουλγέρης Χρυσοβαλάντης. Η Ελεγκτική Επιτροπή του συλλόγου αποτελείται από τους: Καρυπίδη Νικόλαο, Κορυφίδη Χριστόφορο και Σατανάκη Στέφανο. Η αντιπροσωπεία για την Ο.Ε.Φ.Ε. αποτελείται από τους: Αθανασιάδη Κωνσταντίνο, Χαραλαμπίδη Χαράλαμπο και Παυλίδη Γεώργιο

Περισσότερα ...

Μήνυμα της Ομάδας Γυναικών Γιαννιτσών για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών η Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών με ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι «Η πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις είναι αγώνας για τη ζωή, που δικαιούμαστε εμείς και τα παιδιά μας. Είναι πάλη ενάντια στη διαχείριση της σήψης της σημερινής κοινωνίας και στα φαινόμενα παθογένειας που αυτή γεννά και αναπαράγει. Είναι απόρριψη της λογικής του «μικρότερου κακού», των υποκατάστατων, του διαχωρισμού «σκληρών και μαλακών» ναρκωτικών». Επίσης στην ίδια ανακοίνωση καταδικάζει .... τον οικονομικό στραγγαλισμό των δομών πρόληψης και των «στεγνών» προγραμμάτων απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης και απορρίπτει κάθε ανάμειξη επιχειρήσεων και ΜΚΟ (Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων) στον τομέα αυτό ζητώντας τη δημιουργία Δημόσιου Φορέα για την πρόληψη, την απεξάρτηση και την κοινωνική επανένταξη.

Περισσότερα ...

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Αυτή είναι η νέα σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας. Εκδόθηκε πριν λίγα λεπτά η απόφαση του Πρωτοδικείου Γιαννιτσών. Πλήρης δικαίωση για το loudias.blogspot.com


Πλήρης δικαίωση για το loudias.blogspot.com σχετικά με την κατανομή των εδρών στο δήμο Πέλλας. Όπως ακριβώς είχαμε γράψει στην ανάρτηση μας αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της πρώτης Κυριακής των εκλογών οι έδρες στο δήμο Πέλλας διαμορφώνονται και μετά την σημερινή απόφαση του Πρωτοδικείου Γιαννιτσών που εκδόθηκε λίγα λεπτά νωρίτερα ως εξής: Η πλειοψηφία αποτελείται από 25 μέλη του Συνδυασμού «Πέλλας 2020» που είναι: (Δ.Ε. Γιαννιτσών) Επιτροπάκης Αθανάσιος, Σαμόπουλος Νικόλαος, Ανδρεάδης Γιώργος , Φάκκας Απόστολος , Καραφυλλιάς Ανδρέας , Τοπάλογλου Στέφανος, Σκορδής Νικόλαος , Ζαφειρίου Ιωάννα , Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος , Βαλνάρης Νικόλαος,.... Γυριχίδης Ιωάννης , Κουτσοκώστα Ζωή , Μυστακίδου – Χατζηκοϊτση Πολύμνια, Κερασόπουλος Παναγιώτης (Δ.Ε. Κρύας Βρύσης) Δεληγιαννίδης Κωνσταντίνος, Σεραϊδης Πέτρος, Σπυρίδης Παντελής, Μπαλτσίδης Κωνστανίνος. (Δ.Ε. Κύρρου) Παντελίδης Κυριάκος. (Δ.Ε. Πέλλας) Στεριούλας Δημήτριος, Ξηρός Βασίλειος. (Δ.Ε. Μ. Αλεξάνδρου) Πασσαλής Χρήστος, Παναγιωτίδης Μιχάλης, Λούσπα Ερασμία, Σοφιάς Χρήστος. Η μειοψηφία αποτελείται από το Συνδυασμό «Δημοτική Ενότητα» 10 μέλη που είναι ο επικεφαλής Νίκος Παπανικολάου και οι: (Δ.Ε. Γιαννιτσών) Αμπεριάδης Νικόλαος, Χριστοφορίδης Δημήτρης, Αρνάκης Τιμόθεος, Τηλαβερίδης Αναστάσιος, (Δ.Ε. Κρύας Βρύσης) Ελευθερίου Γιώργος (Δ.Ε. Κύρρου) Καραμπατζάκης Αντώνης, Χατζηηλιάδης Πέτρος (Δ.Ε. Πέλλας) Μουχτάρης Σαράντης (Μ. Αλέξανδρος) Μηλώσης Φίλιππας . Συνδυασμός «Πέλλα Δήμος για όλους» 4 μέλη που είναι ο επικεφαλής Στάθης Καστερίδης και οι: (Δ.Ε. Κρύας Βρύσης) Καζαντζίδης Σωκράτης (Δ.Ε. Κύρρου) Ελευθεριάδης Ηλίας (Δ.Ε. Πέλλας) Γιάγκος Ανδρέας. Συνδυασμός ΑΝ.Α.Σ.Α. 1 μέλος που είναι ο επικεφαλής Γιάννης Σταυρίδης Συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση» 1 μέλος που είναι ο επικεφαλής Χαράλαμπος Αποστολίδης

Περισσότερα ...

Σημαντικές διακρίσεις νεαρών αθλητριών στίβου του Μ. Αλεξάνδρου Γιαννιτσών στους Πανελλήνιους αγώνες


Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες του στίβου του Μεγάλου Αλεξάνδρου Γιαννιτσών μετά από πολλά χρόνια στην κατηγορία των Παγκορασίδων κατακτώντας 3 μετάλλια (χρυσό, αργυρό και χάλκινο) στο αντίστοιχο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Στους αγώνες που διεξήχθησαν στη Θεσσαλονίκη το διήμερο 21 και 22 Ιουνίου, η ομάδα του Μ. Αλεξάνδρου συγκέντρωσε 51 βαθμούς και κατέλαβε την 5η θέση στην τελική κατάταξη. Η Καρκαμάνη Ιωάννα ήταν η νικήτρια στα 80 μ. με εμπόδια με την εκπληκτική επίδοση 12:06΄ κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο. Η ομάδα 4Χ300 που την αποτελούσαν ..... οι: Λούτση Αικατερίνη, Μπαμπαλή Αναστασία, Καρκαμάνη Ιωάννα και Μυστακίδου Φωτεινή με επίδοση 3:02΄ κατέλαβε την 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο ενώ η Μυστακίδου Φωτεινή τερμάτισε στην 3η θέση των 600μ. με χρόνο 1:41΄ και πήρε το χάλκινο μετάλλιο. Στην τελική οκτάδα (7η) στα 300μ. με εμπόδια, πλασαρίστηκε η Λούτση Αναστασία. Με ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του Συλλόγου συγχαίρει τις νεαρές αθλήτριες που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στους αγώνες, επισημαίνοντας την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται στο τμήμα του στίβου για την ανάδειξη των αθλητών και αθλητριών αλλά και του Συλλόγου

Περισσότερα ...

Σύσκεψη για τη «μικρή ΔΕΗ» στο δήμο Έδεσσας

Ευρεία σύσκεψη των φορέων της περιοχής έχει συγκαλέσει ο δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου σχετικά με το θέμα της ψήφισης του νομοσχεδίου για τη δημιουργία και πώληση της «μικρής ΔΕΗ». Η συγκεκριμένη εξέλιξη θα έχει αρνητικές συνέπειες για το δήμο Έδεσσας, καθώς αφορά τη διαχείριση των υδάτων που σχετίζονται αφενός με τα ποτάμια της πόλης και τους Καταρράκτες και αφετέρου με την άρδευση. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας, σήμερα Τετάρτη, 25 Ιουνίου και ώρα 14:30 το μεσημέρι.

Περισσότερα ...

Γιάννης Μπέζος-Ναταλία Τσαλίκη στα Γιαννιτσά, με τα «Παντρολογήματα». Πέμπτη 3 Ιουλίου στο Ανοιχτό Θέατρο

Λίγα χρόνια μετά την πετυχημένη παράσταση «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα», ο Γιάννης Μπέζος και η Ναταλία Τσαλίκη συναντιούνται και πάλι στη θεατρική σκηνή, παρουσιάζοντας φέτος το καλοκαίρι τα «Παντρολογήματα» του Νικολάι Γκόγκολ. Η σπουδαία παράσταση θα παρουσιαστεί στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών, την Πέμπτη 3 Ιουλίου στις 9:15 το βράδυ, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. Ο Γιάννης Μπέζος, πρωταγωνιστεί, αναλαμβάνοντας παράλληλα την ευθύνη της σκηνοθεσίας και της μετάφρασης του έργου.. Στα «Παντρολογήματα» του Γκόγκολ, ένας αναποφάσιστος και νωθρός εργένης αποφασίζει να παντρευτεί. Σύμφωνα με τις συνήθειες της εποχής, προσλαμβάνει μια προξενήτρα, ενώ ένας επιστήθιος φίλος του υποστηρίζει την καταλληλότητα της νύφης. Η συνάντηση στο σπίτι της μέλλουσας συζύγου αποτελεί την αφετηρία μιας σειράς κωμικοτραγικών επεισοδίων. Τιμές Εισιτηρίου18 € για ενήλικες, 15 € για μαθητικό (από 13 έως 17 ετών), Φοιτητικό και Πολυτέκνων 12 € για παιδικό (από 6 έως 12 ετών) και ανέργων (με την προσκόμιση στον έλεγχο κάρτας ανεργίας). Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ.

Περισσότερα ...

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο 1ο ΕΠΑΛ Κρύας Βρύσης για το Σχολικό έτος 2014 -15

Ξεκίνησαν από χθες οι εγγραφές των μαθητών για το Σχολικό έτος 2014-2015 στο 1ο ΕΠΑΛ Κρύας Βρύσης. Κατ΄ εξαίρεση μπορεί να γίνει εγγραφή το μήνα Σεπτέμβριο και μέχρι την έναρξη των μαθημάτων για τους μαθητές που εμποδίστηκαν να εγγραφούν για λόγους ανωτέρας βίας, καθώς και για τους παραπεμπόμενους μαθητές σε επανεξέταση το Σεπτέμβριο. Οι μετεγγραφές των μαθητών για το σχολικό έτος 2014-15 στο 1ο ΕΠΑΛ Κρύας Βρύσης θα ολοκληρωθούν στις 15 Οκτωβρίου 2013. Μετά την έγκριση των νέων τομέων και ειδικοτήτων στη νέα σχολική περίοδο θα λειτουργήσουν οι ακόλουθοι Τομείς:... Πληροφορικής, Μηχανολογίας, Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού, καθώς και οι νέοι Τομείς Διοίκησης και Οικονομίας και Γεωπονίας Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Οι μαθητές ολοκληρώνοντας τις σπουδές αποκτούν Απολυτήριο Λυκείου ΚΑΙ πτυχίο ειδικότητας και επίσης δυνατότητα συμμετοχής σε πανελλαδικές εξετάσεις για εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Το 10 ΕΠΑΛ Κρύας Βρύσης , έκτος από τις περιβαλλοντικές και πολιτιστικές δράσεις στις οποίες συμμετέχει, λαμβάνει μέρος για 2η χρονιά στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα COMENIUS . Επίσης στα πλαίσια των μαθημάτων πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές επισκέψεις σε χώρους εργασίας (Βιομηχανίες και εργοστάσια, και ότι άλλο χρειάζεται για να εξοικειωθούν οι μαθητές με τις ειδικότητες τους και την αγορά εργασίας).Το σχολείο επίσης ευαισθητοποιείται και σε θέματα περιβάλλοντος οργανώνοντας δράσεις με τελευταία την συμμετοχή στην δράση «Lets Do it Greece». Οι εγγραφές για όλες τις τάξεις γίνονται στο κτίριο του 1ου ΕΠΑΛ Κρύας Βρύσης καθημερινά από τις 8:30πμ έως 2:00 μμ. Σε περίπτωση αδυναμίας των γονέων να προσέλθουν αυτές τις ώρες στον χώρο του σχολείου για την ολοκλήρωση της εγγραφής , υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιηθούν εγγραφές και απογευματινές ώρες μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με την Διευθύντρια του σχολείου Για πληροφορίες : 2382081643

Περισσότερα ...

Οι επιτυχόντες στις εισαγωγικές εξετάσεις του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών


Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες αξιολόγησης για την εισαγωγή των μαθητών στην Α’ τάξη Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου για το σχολικό έτος 2014-15. Οι 26 επιτυχόντες μαθητές είναι οι παρακάτω: Αναστασιάδης Γεώργιος, Βασιλειάδης Στέφανος, Βέργου Αναστασία, Γκαγκάλας Ευστράτιος, Ισλάμοβα Γιούλια, Καλαϊτζίδου Κυριακή, Καλαϊτζίδου Μιχαέλα, Καλαλίδης Πλάτων, Καλογήρου Βασιλεία, Καλογιάννης Παναγιώτης-Αλέξανδρος, Καλοίδης Κωνσταντίνος, Κοκκινίδης Δημήτριος,... Κονέζα Δημήτριος- Αρμάνδος, Κορομηνά Σοφία-Ειρήνη, Κοτανίδου Δέσποινα, Κυριαζής Γεώργιος, Μανώλα Μιχαέλα, Μπουμπούσης Χαράλαμπος, Νικολαϊδου Άρ-τεμις Ορτζάνη, Μαρία Παπαβέντσης Σωτήριος, Παπαδόπουλος Σπυρίδων, Στυλιανίδης Σταύρος, Τσούφης Πέτρος, Φώτης Αθανάσιος, Χιώτη Σοφία. Η διεύθυνση και ο σύλλογος διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών με ανακοίνωσή του συγχαίρουν τους επιτυχόντες μαθητές για τις ιδιαίτερα υψηλές επιδόσεις τους, οι οποίες προοιωνίζουν λαμπρό μέλλον για τους ίδιους και το Μουσικό Σχολείο.

Περισσότερα ...

Πανηγυρίζει ο ιερός Ναός των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στα Γιαννιτσά

Την Κυριακή 29 Ιουνίου, εορτή των Αγίων Ενδόξων Πανευφήμων και Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, πανηγυρίζει ο φερώνυμος Ιερός Ναός της πόλεως Γιαννιτσών. Το εορταστικό πρόγραμμα έχει ως εξής: Σάββατο 28 Ιουνίου: 7:00 μ.μ. Μέγας Aρχιερατικός Εσπερινός, κατά τον οποίον θα συγχοροστατήσουν ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λαμψάκου κ. Μακάριος. Κατά το πέρας του Εσπερινού .... θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων, πολιούχων των Γιαννιτσών. Κυριακή 29 Ιουνίου: 7:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κατά την οποία θα συνιερουργήσουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λαμψάκου. 6:30 μ.μ. Εσπερινός και Παράκλησις εις τους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους Πέτρον και Παύλον. Με την ευκαιρία της Πανηγύρεως της Ενορίας, το βράδυ της Κυριακής, στις 8:00 μ.μ., στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών, δίπλα στο Ιερό Ναό, θα πραγματοποιηθούν Πολιτιστικές (Μουσικοχορευτικές) Εκδηλώσεις με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ανατολική Ρωμυλία» Καρυωτών Γιαννιτσών.

Περισσότερα ...

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Είναι υπαρκτή πλέον η κοινωνική και πολιτική αντίθεση ανάμεσα στο δρόμο της νεοφιλελεύθερης συνέχισης και της εναλλακτικής προοδευτικής προοπτικής!

 Του Χάρη Τσιόκα
Η κυβερνητική ενασχόληση και αυτή τη περίοδο δείχνει πλέον πως ο ανασχηματισμός δεν αφορά την αλλαγή των πολιτικών όπως ζήτησε το εκλογικό σώμα, αλλά την συνέχιση της ίδιας αδιέξοδης κατεύθυνσης. Απόδειξη ότι οι αντιπαραθέσεις των υπουργών της κυβέρνησης αφορούν θέματα διαχείρισης της ίδιας πολιτικής! Διευθυντήριο και κυβέρνηση επιμένουν στη συνέχιση των "αναδιανομών" που βαφτίζουν «μεταρρυθμίσεις», σε βάρος των παραγωγικών δυνάμεων και των πολιτών! Συνεχίζουν στην ολοκλήρωση ενός οικονομικού μοντέλου που επιδιώκει μεταξύ των άλλων η ανταγωνιστικότητα να προκύπτει μέσω της εξαθλίωσης του κόστους εργασίας, την επιβολή ανεξέλεγκτων κανόνων κτλ..... Η πολιτική ταυτότητα του ανασχηματισμού έχει σκληρά μονοσήμαντο προσανατολισμό που αφόρα μόνο το δημοσιονομικό έλεγχο ! Πρόκειται για επιλογή που προωθεί διαχρονικά ένα σύστημα οικονομικής εξουσίας με αντίστοιχους πολιτικούς εκφραστές, προκειμένου χωρίς παραγωγή, χωρίς θέσεις εργασίας και χωρίς ανάπτυξη να μεγεθύνονται οφέλη! Ο ανασχηματισμός τελικά εξυπηρετεί και μια άλλη επιδίωξη ! Υπακούει και στη σκοπιμότητα ότι η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε! Τα κεντρικό ζητούμενο για τη νεοφιλελεύθερη διακυβέρνηση γίνεται να ξεπεραστεί έρημην της λαϊκής εντολής ο σκόπελος της Προεδρικής εκλογής και η διαπραγμάτευση για το χρέος να γίνει με "κρυφές τις δεσμεύσεις ενός νέου Μνημονίου" - χωρις εκλογές!. Ζητούμενα ,που εφ όσον στοιχειωδώς γινόταν σεβαστοί οι δημοκρατικοί κανόνες δεν μπορούν να βρουν αντίκρισμα εφαρμογής. Οι απόπειρες πολιτικών και οικονομικών κέντρων για ”νέα Ιουλιανά”, με περίεργες "μετακινήσεις" κοινοβουλευτικών πρόσωπων, στην υπόθεση της Προεδρικής εκλογής πέραν του ότι προαπαιτούν την θέληση του Προέδρου της Δημοκρατίας για να επισπεύσουν σενάρια τεχνικών πλειοψηφιών, είναι προφανές ότι θα σκοντάψουν στη λαϊκή οργή της κατακραυγής και της υπεράσπισης της δημοκρατίας ... Η επιμήκυνση του χρέους δύσκολα θα μπορούσε να κρύψει την πρόθεση των σημερινών πολιτικών συσχετισμών να αποδεχτούν την συνέχιση μιας "νέας συμφωνίας", που θα ολοκληρώνει το εγχείρημα μετατροπής του οικονομικού και παραγωγικού μοντέλου της χώρας σε μακροχρόνια αποικία χρέους!. Αυτό ακριβώς είναι και το πρόβλημα της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης! Μια εξέλιξη "πρόωρης" αποδοχής του νέου μνημονίου μπορεί να αποκαλύπτει τις πραγματικές της προθέσεις στο νέο προϋπολογισμό και να καταστήσει ανέφικτη μια τεχνητή πλειοψηφία 180 βουλευτών ! Αυτή η πολιτική "εικόνα" αποκαλύπτει ότι η κυβερνητική πλειοψηφία γίνεται επισφαλής, αφού πλέον θα κρέμεται σε τέσσερις κυβερνητικούς βουλευτές που θα αναγκαστούν προκειμένου να στηρίξουν την ιδία πολιτική να ψηφίσουν και νέο Μνημόνιο και έναν ανάλογο Προϋπολογισμό ; Ακριβώς γι αυτούς τους λόγους πολλοί πιστεύουν ότι οι εκλογές το φθινόπωρο εμφανίζονται πολύ πιθανές ! Κάτω απ αυτές τις συνθήκες γίνεται προφανές οτι η κοινωνική πίεση για μια άλλη, βιώσιμη, ρεαλιστική αλλά προοδευτικής πορεία θα εντείνεται και οι πολιτικές δυνάμεις θα αξιολογούνται για τη σαφήνεια των επιλογών τους! Δηλαδή για ποιες κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες θα επιδιωχθούν προγραμματικές, κυβερνητικές συγκλήσεις! Οι σχηματισμοί του κέντρου και της αριστεράς για να υπάρξουν, καλούνται με αλλαγές να ξεπεράσουν την κρίση προσανατολισμού και ταυτότητας! Η εικόνα όσων επικαλούνται την "Κεντροαριστερά". παρά την μεγάλη προσπάθεια πολλών κέντρων να εμφανίσουν ότι το σχήμα ”Ελιά ” ήταν περίπου …νικητής (!) των ευρωεκλογών, δεν βρήκε στηρίγματα κοινωνικής και πολίτικης αποδοχής! Τα προφανή συμπεράσματα για την συρρίκνωση της εκλογικής βάσης σηματοδότησαν την δρομολόγηση ζυμώσεων και συγκλίσεων που ως κεντρικό τους θέμα έχουν την διαμόρφωση όρων επανίδρυσης του σοσιαλιστικού κινήματος προκειμένου να ανταποκριθεί στις κοινωνικοπολιτικές διεργασίες μιας άλλης βιώσιμης προοδευτικής πορείας! Τα γεγονότα δείχνουν οτι πρόκειται για ένα υπαρκτό κοινωνικό αίτημα αφού σημαντικά μεγάλα τμήματα της κοινωνικής βάσης της προοδευτικής παράταξης και στελεχών της έχουν για τρίτη φορά τοποθετηθεί θετικά σ αυτή την προοπτική! Είναι υπαρκτή πλέον η κοινωνική και πολιτική αντίθεση ανάμεσα στο δρόμο της νεοφιλελεύθερης συνέχισης και της εναλλακτικής προοδευτικής προοπτικής! Επομένως το πολιτικό πρόβλημα δεν είναι η διαχείριση του πολιτικού χρόνου και των εντυπώσεων όπως επιδιώκει η κυβέρνηση, αλλά η ανάκτηση της πρωτοβουλίας των κινήσεων από τον προοδευτικό χώρο για να δρομολογηθούν εξελίξεις με προοδευτικό περιεχόμενο και σχέδιο ανάταξης της χώρας και ανόρθωσης της κοινωνίας!  
*o X Tσιόκας είναι εκπαιδευτικός βουλευτής, πρώτος σε ψήφους στις εθνικές εκλογές στο Ν Θες/νίκης

Περισσότερα ...

50 χρόνια ΕΟΓ «Πέλλα». Εκδήλωση στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών

Ο Εκπολιτιστικός Όμιλος Γιαννιτσών «Η ΠΕΛΛΑ» σε συνεργασία με το δήμο Πέλλας τη ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας και την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, διοργανώνει την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014 και ώρα 21:00 στο ανοιχτό θέατρο Γιαννιτσών μια μεγαλειώδη παράσταση με θέμα την ιστορία του χορού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Η εκδήλωση που είχε αναβληθεί λόγω βροχής, πραγματοποιείται στα πλαίσια εορτασμού των 50 χρόνων από την ίδρυση του ΕΟΓ «Η ΠΕΛΛΑ» συμμετέχουν: Ανατολική Ρωμυλία Καρυωτών Γιαννιτσών, Εκπολιτιστικός Όμιλος Γιαννιτσών «Η Πέλλα», Οι φίλοι της παράδοσης Θεσσαλονίκης, .... Πολιτιστικός Σύλλογος Δαμιανού «Ο Διογένης», Ποντιακή Καλλιτεχνική Στέγη Πέλλας, Σύλλογος Κρητών Γιαννιτσών «Νίκος Ξυλούρης», Οι φουστανελοφόροι Νεοχωρίου Ημαθίας και το Studio Γυμναστικής Βαρσαμά. Επεξεργασία –παρουσίαση κειμένων Παπαλαζάρου Ιωάννης

Περισσότερα ...

Συνελήφθησαν τρία άτομα για ναρκωτικά στη Σκύδρα

Συνελήφθησαν χθες το Σάββατο το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας, τρεις ημεδαποί ηλικίας 17, 18 και 22 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Οι τρείς νεαροί εντοπίστηκαν και βρέθηκαν να έχουν στην κατοχή τους ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μεικτού βάρους 118 γραμμαρίων και 1 αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης βάρους 1 γραμμαρίου που κατασχέθηκαν. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Έδεσσας

Περισσότερα ...

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Παραδοσιακοί χοροί και γλέντι στο 1ο δημοτικό σχολείο Γιαννιτσών για την εορτή των Αγίων Πέτρου και Παύλου

Με αφορμή τον εορτασμό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ανατολική Ρωμυλία» Καρυωτών Γιαννιτσών διοργανώνει πανηγυρικές εκδηλώσεις την Κυριακή 29 Ιουνίου στο 1ο δημοτικό σχολείο Γιαννιτσών με ώρα έναρξης 20:30. Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν με χορευτικά τμήματα οι Σύλλογοι «Οι φίλοι της παράδοσης», «Ακρίτες» Αλμωπίας και «Ανατολική Ρωμυλία» Γιαννιτσών. Η βραδιά θα κλείσει με παραδοσιακό γλέντι.

Περισσότερα ...

Πραγματοποιήθηκε στα Γιαννιτσά η Ημερίδα για την καταπολέμηση των κουνουπιών


Πραγματοποιήθηκε από το δήμο Πέλλας χθες Παρασκευή στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου στα Γιαννιτσά η ημερίδα με θέμα «Καταπολέμηση κουνουπιών», με σκοπό την πληροφόρηση τόσο του ευρύτερου κοινού όσο και των υπηρεσιών. Εισηγητές της ημερίδας ήταν ο γεωπόνος και υπάλληλος της ΠΕΔΚΜ Παρασκευαΐδης Λάζαρος καθώς και ο τεχνικός σύμβουλος γεωπόνος Τσομπάνης Θεοχάρης. Ο δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος στη σύντομη παρέμβαση του τόνισε τη σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα υλοποίησης προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών σημειώνοντας ότι... ο δήμος Πέλλας υλοποιεί με το μικρότερο δυνατό κόστος πρόγραμμα ψεκασμών προκειμένου να εξασφαλίσουμε υψηλού επιπέδου προστασία για την υγεία των κατοίκων του δήμου. Στη συνέχεια οι ομιλητές ενημέρωσαν το κοινό εκθέτοντας τις επιστημονικές τους απόψεις, αναφέρθηκαν στην ανάγκη αποτελεσματικής αντιμετώπισης των κουνουπιών καθώς και στους κινδύνους και τα προβλήματα που προκαλούν στη δημόσια υγεία.

Περισσότερα ...

Ποδηλατοδρομία στις Αμπελειές Γιαννιτσών

Η Εθελοντική Ομάδα «Το Όραμα των Αμπελειών» με την υποστήριξη του Κέντρου Πρόληψης Νομού Πέλλας «Όραμα» και τη συνεργασία με τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών ΟΚΑΝΑ, διοργανώνουν την 5η Ποδηλατοδρομία. Η δράση αυτή διοργανώνεται στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών τη Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014 με ώρα εκκίνησης 18:30. Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι συμμετέχοντες είναι: Δημοτικό σχολείο Αμπελειών – περιφερειακός δρόμος Ελευθεροχωρίου και τερματισμός στο γήπεδο Αμπελειών. Στο χώρο του τερματισμού θα ακολουθήσουν μουσικές ψυχαγωγικές εκδηλώσεις ενώ θα υπάρχει και πλούσιος μπουφές.

Περισσότερα ...

Εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Φροντιστών Νομών Πέλλας – Κιλκίς

O Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Νομών Πέλλας – Κιλκίς διοργανώνει εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού με θέμα την Επιλογή Σπουδών και Επαγγέλματος την Τρίτη 24 Ιουνίου 2014 στην Έδεσσα, με προσκεκλημένο ομιλητή τον υποψήφιο Διδάκτωρα Α.Π.Θ. και συγγραφέα της σειράς οδηγών Σπουδών «Επιλέγω Σπουδές και Επάγγελμα» Χρήστο Ταουσάνη. Η εκδήλωση θα υλοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Νομαρχίας Πέλλας στις 7:00 μ.μ. Οι μαθητές και οι γονείς τους θα ενημερωθούν για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, για όλα τα στοιχεία .... που αφορούν στην εισαγωγή στα Α.Ε.Ι. – Τ.Ε.Ι., για όλες τις αλλαγές και τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», αλλά και γενικότερα για τις σπουδές και τα επαγγέλματα. Ο σύμβουλος σταδιοδρομίας θα αναφερθεί σε πλήθος θεμάτων και θα απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τις Σχολές και τα Επαγγέλματα που σχετίζονται με το κάθε τμήμα, τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές. Παράλληλα, θα αναλύσει τα ειδικά δεδομένα που αφορούν τις Πανελλήνιες εξετάσεις όπως οι ειδικές κατηγορίες, έξυπνες πληροφορίες για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των αποφοίτων, τις κατηγορίες των αθλητών κ.ά.

Περισσότερα ...

Τέσσερα Ασημένια μετάλλια ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών στους αγώνες κωπηλασίας του Ν.Ο.Κοζάνης


Κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες, διεξήχθησαν με επιτυχία το πρωί του Σαββάτου 14 Ιουνίου 2014 στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Κοζάνης, στον πανέμορφο όρμο της λίμνης Πολυφύτου οι 3οι Διασυλλογικοί Αγώνες Κωπηλασίας. Οι αγώνες, που διοργανώθηκαν από τον Ναυτικό Όμιλο Κοζάνης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας, περιελάμβαναν αγωνίσματα των κατηγοριών Παίδων, Κορασίδων, Εφήβων και Νεανίδων και συμμετείχαν οι δέκα ναυταθλητικοί σύλλογοι. Ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών συμμετείχε με 15 αθλητές που στελέχωσαν 8 πληρώματα .... στην αγωνιστική κατηγορία και 1 στην προαγωνιστική και κατάφεραν να κατακτήσουν τέσσερα ασημένια μετάλλια με τον Πέτρο Μπαλλή στο σκίφ Παίδων και Εφήβων αντίστοιχα, με την Πηνελόπη Αλμπαντάκη στο σκίφ κορασίδων και την Κατερίνα Μαξούρη και Πηνελόπη Αλμπαντάκη στο διπλό σκιφ Νεανίδων.

Περισσότερα ...

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Η Θεατρική παράσταση «Η Πεντάμορφη και το τέρας» στην Έδεσσα

Το Θέατρο του Βορρά, για ένα ακόμα καλοκαίρι μετά τον Οδυσσεβάχ και τον Πήτερ Πάν, ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα επιλέγοντας φετός σαν μαγικό σκηνικό του την ίδια τη ζωή και ανεβάζει μία από τι πιο όμορφες ιστορίες αγάπης, την Πεντάμορφη και το τέρας. Μια Πεντάμορφη παράσταση, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους που πιστεύουν ότι ο καθένας από εμάς έχει μέσα του κάτι όμορφο...αρκεί κάποιος να θελήσει να το ανακαλύψει. «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» θα βρίσκεται στην Έδεσσα ... για μία μοναδική παράσταση την 1η Ιουλίου στις 21:00 μ.μ. στο Ανοιχτό Θέατρο Γαβαλιώτισσας. Εισητήρια προπωλούνται στο Τουριστικό Γραφείο του Πάρκου Κατταρακτών, ΤΗΛ.23810-20300

Περισσότερα ...

Το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής


  Αύριο Σάββατο και ώρα 19.00, το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο του δήμου Πέλλας θα γιορτάσει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής με μια συναυλία στον αύλειο χώρο του Πολύκεντρου στα Γιαννιτσά (πεζόδρομος). Στη συγκεκριμένη συναυλία θα συμμετέχουν ντουέτα καθώς και μεγαλύτερα σύνολα αποτελούμενα από μαθητές του ωδείου. Αξίζει να σημειωθεί, επίσης η επιτυχία από την οποία στέφθηκαν οι απολυτήριες διπλωματικές εξετάσεις βιολιού,.... του αποφοίτου πλέον, Σταμάτη Βελιγράδη, οι οποίες διεξήχθησαν την περασμένη Τρίτη και ο οποίος ερμήνευσε με υποδειγματικό τρόπο ένα εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα.

Περισσότερα ...

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

“ΓιαννιJazz”. Μια μεγάλη μουσική και δημιουργική γιορτή αλληλεγγύης στα Γιαννιτσά

Η παρέα των Γιαννιjazz ετοιμάζει το πιο δροσερό τριήμερο εκδηλώσεων στο Πάρκο του Αγίου Γεωργίου στα Γιαννιτσά. Δίνει ζωή και πλημμυρίζει την περιοχή με μουσικές, με αμέτρητα παιδικά χαμόγελα και γλυκές φωνούλες! Στις 28 και 29 Ιουνίου, Σάββατο και Κυριακή, από τις 10 το πρωί ως τις 9 το βράδυ οι μικροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να τραγουδήσουν, να χορέψουν, να ζωγραφίσουν, να τρέξουν, να χρωματίσουν τα πρόσωπά τους, να φτιάξουν τα στέμματα και τα ινδιάνικα καπέλα .... και να γίνουν όλοι μια υπέροχη παρέα!!! Το πρόγραμμα των παιχνιδιών και των δραστηριοτήτων θα εμπλουτίζεται διαρκώς. Η είσοδος είναι δωρεάν, αρκεί οι συμμετέχοντες να φορούν το καλύτερό τους χαμόγελο και να είναι ή να νιώθουν παιδιά! Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής: Παρασκευή 27 Ιουνίου. 20:00 Ξυπνάμε την πόλη με την ομάδα κρουστών ''Bloco Cachoeira''. 21:00 Qarabag (μουσικό αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Σταύρο Τσιώλη). 22:00 Αργύρης Μπακιρτζής και Χειμερινοί Κολυμβητές. 01:00 Θερινός κινηματογράφος Σάββατο 28 Ιουνίου. 21:00 Θέατρο σκιών από την ομάδα ''Σκιάς όναρ'' του Δημήτρη Καράογλου: ''Ο Καραγκιόζης drummer''. 22:00 Kottarashky και the Rain Dogs (Balkan beat – electronica - jazz από την Βουλγαρία). 01:00 Θερινός κινηματογράφος. Κυριακή 29 Ιουνίου. 19:00 Το κυνήγι του χαμένου θησαυρού των γιαννιjazz..20:00 Εύα Ιεροπούλου και Family Sound Machine. 21:00 The Last 5 Days ''live''. Παράλληλα στη διάρκεια του τριημέρου στον ίδιο χώρο θα διεξαχθεί το παζάρι αλληλεγγύης. Συγκεκριμένα θα διατίθενται με συμβολική τιμή μεταχειρισμένα ρούχα και αντικείμενα που προσέφεραν συμπολίτες τις προηγούμενες ημέρες. Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου του «Γεύματος Αγάπης».

Περισσότερα ...

Εξιχνιάστηκε περίπτωση ληστείας σε κατάστημα υγρών καυσίμων στα Γιαννιτσά


Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών Πέλλας περίπτωση ληστείας σε κατάστημα υγρών καυσίμων που συνέβη τον Αύγουστο του έτους 2013 στα Γιαννιτσά. Δράστες της ληστείας είναι ένας ημεδαπός ηλικίας 31 ετών και ένας Αλβανός 26 ετών που παραπέμπονται με την κατηγορία ληστείας, παράβαση του νόμου περί όπλων και κλοπή αυτοκινήτου. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, πρώτες πρωινές ώρες της 31.08.2013 στα Γιαννιτσά, οι προαναφερόμενοι, μαζί με έναν ακόμα άγνωστο υπήκοο Αλβανίας, με την απειλή όπλων .... και πυροβολώντας δυο φορές κατά του πρατηρίου υγρών καυσίμων 49χρονου, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ περίπου, ενώ ταυτόχρονα απειλούσαν δύο άτομα που βρίσκονταν στο κατάστημα. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε ένα φορτηγάκι που είχαν κλέψει το προηγούμενο βράδυ από το Λιποχώρι Σκύδρας και τράπηκαν σε φυγή. Το κλεμμένο όχημα βρέθηκε κρυμμένο σε περιοχή του Αγίου Λουκά και κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Γιαννιτσών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των στοιχείων και του τρίτου δράστη.

Περισσότερα ...

Ημερίδα στα Γιαννιτσά για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Σας ενοχλούν τα κουνούπια; Έχετε πρόβλημα με αυτά τα εκνευριστικά έντομα; Φοβάστε για τις συνέπειες από το τσίμπημα ενός κουνουπιού; Απαντήσεις για όλα όσα αφορούν τον τρόπο με το οποίο θα απαλλαγούμε από τα κουνούπια θα δοθούν στην Ημερίδα που διοργανώνει ο δήμος Πέλλας την Παρασκευή το μεσημέρι ώρα 12:00, στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου Πέλλας στα Γιαννιτσά με θέμα «Καταπολέμηση των κουνουπιών». Σκοπός της Ημερίδας είναι η πληροφόρηση του ευρύτερου κοινού και των υπηρεσιών για την έγκαιρη και αποτελεσματική καταπολέμηση των κουνουπιών.

Περισσότερα ...

Βραδινό event από τα ΙΕΚ Έδεσσας και Αριδαίας

Τα ΙΕΚ Έδεσσας και ΙΕΚ Αριδαίας διοργανώνουν την Παρασκευή 20 Ιουνίου βραδινό event με επίδειξη κομμώσεων, μακιγιάζ και γευστικών προτάσεων από τις αντίστοιχες ειδικότητες των σπουδαστών τους. Οι Chef του ΙΕΚ Αριδαίας, οι Κομμωτές του ΙΕΚ Έδεσσας και οι Αισθητικοί του ΙΕΚ Αριδαίας με την επίβλεψη και καθοδήγηση των εκπαιδευτών τους υπόσχονται μια βραδιά γεμάτη εικόνες, γεύσεις, νυφική και βραδινή μόδα αλλά και ζωντανή μουσική επένδυση .... από τους «Σταυρούλα και Νίκο από τα Λυμένα κορδόνια» στον πανέμορφο χώρο του Water Oasis στο δρόμο Αριδαίας Λουτρών. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 8:00 το βράδυ.

Περισσότερα ...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση «Ημέρα Ανοιχτών Θυρών» που οργάνωσε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Γιαννιτσών-Παράρτημα Έδεσσας

Με επιτυχία και τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Ημέρα Ανοιχτών Θυρών» από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Γιαννιτσών-Παράρτημα Έδεσσας τη Δευτέρα το απόγευμα στον χώρο του Παρθεναγωγείου της Έδεσσας. Η εκδήλωση περιλάμβανε πολλές διαφορετικές καλλιτεχνικές και μουσικές δραστηριότητες που οργάνωσαν οι μαθητές του σχολείου με τους καθηγητές τους και τους ειδικούς συμβούλους που συμμετέχουν επίσης στο πρόγραμμα (ψυχολογικής συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού). Στον υπαίθριο χώρο του Παρθεναγωγείου εκτέθηκαν έργα ζωγραφικής των μαθητών με πολλές διαφορετικές τεχνοτροπίες... και σε θεματικές που μάλλον εμπνέουν αισιοδοξία. Η μουσική ομάδα του σχολείου παρουσίασε, επίσης, ένα ρεπερτόριο με σύγχρονα μουσικά ακούσματα και κάποιες ιδιαίτερες εκτελέσεις εμπνευσμένες από τα προσωπικά βιώματα και ενδιαφέροντα των μαθητών και των καθηγητών τους. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Διευθύντρια του Σχολείου Δρ. Σουζάνα Αντωνακούδη αναφέρθηκε στην αμφίδρομη σχέση του σχολείου με την τοπική κοινωνία και στα θετικά αποτελέσματα της εκπαίδευσης στη δημιουργία μίας καλύτερης προοπτικής για τη ζωή και το μέλλον των σπουδαστών. Επίσης, αναφέρθηκε στον διαφορετικό τρόπο μάθησης στα ΣΔΕ που στοχεύει στην βιωματική προσέγγιση της γνώσης και την ομαδοσυνεργατική μάθηση. Η κα. Μαριάννα Δουλγερίδου, υπεύθυνη του Παραρτήματος Έδεσσας, εξήγησε τη σημασία των έργων (projects) που δούλεψαν οι μαθητές κατά τη διάρκεια της χρονιάς στην προσωπική ανάπτυξη. Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Γιαννιτσών είναι ένα δημόσιο σχολείο εκπαίδευσης ενηλίκων για άτομα που δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση. Είναι από τα πρώτα αντίστοιχα σχολεία που λειτουργούν στην Ελλάδα, στα πλαίσια σχετικής πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από το 2003. Η διάρκεια σπουδών στα ΣΔΕ είναι 2 σχολικά έτη και, με την επιτυχή ολοκλήρωσή τους, δίδεται στους φοιτώντες τίτλος αντίστοιχος με το απολυτήριο Γυμνασίου. Οι εγγραφές για το επόμενο σχολικό έτος 2014-2015 για το Σχολείο των Γιαννιτσών και για το Παράρτημα Έδεσσας έχουν ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν για περισσότερες πληροφορίες στο 2382081010, ΔΕ-ΠΑ 16.30 – 20.30.

Περισσότερα ...

Απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής στο δήμο Σκύδρας

Τον Απολογισμό των πεπραγμένων της για το έτος 2013 θα πραγματοποιήσει στην ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η διοίκηση του δήμου Σκύδρας. Είναι μια θεσμική υποχρέωση που ορίζεται με το άρθρο 217 του Ν. 3463/2006 και είναι ανοιχτή στους δημότες. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Σκύδρας την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014 και ώρα 20.00.

Περισσότερα ...

Συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Γιαννιτσών

Την Δευτέρα 16 Ιούνη 2014 συγκροτήθηκε σε σώμα η νέα Διοίκηση που προέκυψε από το 19ο έκτακτο εκλογικό συνέδριο του ΕΚΓ που πραγματοποιήθηκε στις 14 και 15 Ιουνίου 2014. Στις εκλογές πήραν μέρος δυο συνδυασμοί: α) Η Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων (ενιαίο ψηφοδέλτιο) που έλαβε 10 έδρες και β) η Ταξική Αγωνιστική Ενότητα (ψηφοδέλτιο του ΠΑΜΕ ) που έλαβε 1 έδρα. Η σύνθεση του νέου 11 μέλους ΔΣ του ΕΚΓ έχει ως εξής : Πρόεδρος: Ζουρνατζίδου Θεανώ... Γεν Γραμματέας: Χρυσογωνίδης Σαράντης Αντιπρόεδρος: Χαριτίδης Κυριάκος Αν. Γεν Γραμματέας :Πισμίση Αικατερίνη Ταμιας: Νικολαϊδου Αικατερίνη Εφορος: Μίχος Γεώργιος Σύμβουλοι: Βουδούρης Γεώργιος, Παυλίδου Μυροφόρα, Γίδαρης Αθανάσιος, Εμμανουηλίδης Ιωάννης, Πίνδης Κωνσταντίνος.

Περισσότερα ...

Ολοκληρώθηκε το 7ο Αντικαπνιστικό Τουρνουά Μπάσκετ στην Έδεσσα

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 15 Ιουνίου για 7η συνεχή χρονιά το Αντικαπνιστικό Τουρνουά Μπάσκετ που διεξάγεται κάθε χρόνο στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος (31 Μαΐου) και έχει γίνει πλέον θεσμός στην πόλη της Έδεσσας. Στο φετινό τουρνουά συμμετείχαν 8 ομάδες με 120 αθλητές. 1η νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα «Νέμεσις», 2η νικήτρια η ομάδα «Rock 84» και την 3η θέση κατέλαβε η ομάδα «Πήγασος Αριδαίας». Τον διαγωνισμό 3 πόντων κέρδισε ο Λυτρίδης Γιάννης. Το Βραβείο Ήθους... για την άψογη συμπεριφορά τους κατά την διάρκεια των αγώνων απονεμήθηκε στην ομάδα «Πήγασος Αριδαίας». Πολυτιμότερος παίκτης του Τουρνουά αναδείχθηκε μετά από ψηφοφορία του κοινού ο Τζουβάρας Παναγιώτης.

Περισσότερα ...

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Πανελλήνια διάκριση για την μαθήτρια Πιάνου Μαρία Χατσιλίδου


Μια ακόμα πανελλήνια διάκριση απέσπασε μαθήτρια του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών του δήμου Πέλλας, τον μήνα που μας πέρασε. Πιο συγκεκριμένα, η Μαρία Χατσιλίδου (δεξια στη φωτο), η οποία φοιτά στην τάξη πιάνου του καθηγητή Θεόφιλου Παπαδόπουλου, βραβεύτηκε με Γ’ Έπαινο επίδοσης στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμού Πιάνου που διοργάνωσε το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας τον περασμένο μήνα. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ήταν ο καταξιωμένος ... Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου Λάρισας, Απόστολος Αλεξίου, ενώ όλα τα μέλη της αποτελούνταν από εξέχοντες πιανίστες της ελληνικής σκηνής. Με τη διάκριση αυτή επικυρώνεται για ακόμα μία φορά το υψηλό επίπεδο σπουδών που παρέχεται στο Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών.

Περισσότερα ...

Σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων των εκλογών και η κατανομή εδρών στο δήμο Πέλλας από το Πρωτοδικείο Γιαννιτσών

Εκτός απροόπτου σήμερα θα αναρτηθούν από το Πρωτοδικείο Γιαννιτσών τα τελικά αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στο δήμο Πέλλας. Αλλαγές στη ν κατάταξη των δημοτικών συμβούλων δεν υπάρχει σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο αναμένεται με ενδιαφέρον η κατανομή των εδρών και αυτό γιατί υπάρχει μια διαφορετική εκδοχή που στηρίζεται σε απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού των εδρών που καταλαμβάνει κάθε Συνδυασμός στο δημοτικό συμβούλιο. Σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει αλλαγή εδρών μεταξύ δεύτερου και τρίτου Συνδυασμού.

Περισσότερα ...

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους ασφαλισμένους – ανασφάλιστους του ΟΑΕΕ


Τη Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014 στις 8:30 το βράδυ στην ταβέρνα «Λίθινο» στον Πενταπλάτανο Γιαννιτσών, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση για τη δημιουργία Συλλόγου Ασφαλισμένων – Ανασφάλιστων Γιαννιτσών και Νομού Πέλλας. Ομιλητής θα είναι ο κ. Χάρης Ευθυμιάδης, πρόεδρος ασφαλισμένων – ανασφάλιστων ΟΑΕΕ Θεσσαλονίκης. Στόχος είναι η συνεργασία με συλλόγους από άλλους νομούς να κινητοποιηθούν ομαδικά μέσω εξωδίκων με απαίτηση την Διαγραφή τόκων, μείωση ασφαλιστικών εισφορών, διαγραφή της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που χρεώνεται στους ασφαλισμένους – ανασφάλιστους και δεν παρέχεται. Στο κάλεσμα τους οι διοργανωτές αναφέρουν:... Ένωσε τη φωνή του μαζί μας τώρα! Γίνε μέλος του Συλλόγου Ασφαλισμένων – ανασφάλιστων ΟΑΕΕ Γιαννιτσών και νομού Πέλλας. Είναι καιρός να ενώσουμε τη φωνή μας για τα δικαιώματα μας. 400.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι και βιοτέχνες βρίσκονται υπό την απειλή πλειστηριασμών για χρέος στον ΟΑΕΕ άνω των 5.000 ευρώ. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μεμονωμένα κανείς.

Περισσότερα ...

Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου διοργανώνει το Εδεσσαϊκό Θέατρο

Το Εδεσσαϊκό Θέατρο στα πλαίσια της κοινωνικής και πολιτιστικής του δράσης διοργανώνει Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου. Η διοργάνωση απευθύνεται σε Ερασιτεχνικά σχήματα που έχουν να καταθέσουν την δική τους θεατρική πρόταση. Το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου θα πραγματοποιηθεί από 25 έως 29 Ιουνίου 2014 στο ανοιχτό θέατρο της Γαβαλιώτισσας στην Έδεσσα. Η είσοδος θα είναι δωρεάν για το θεατρόφιλο κοινό της πόλης που θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ημέρες θεάτρου από Ερασιτεχνικά σχήματα που προάγουν το πολιτισμό στη πόλη τους... Η τέχνη και ο πολιτισμός αποτελούν, στα πλαίσια των δύσκολων συγκυριών, μοναδικές ευκαιρίες δημιουργικής παρέμβασης στις τοπικές κοινωνίες και έκφρασης των προσωπικών αναγκών και προβληματισμών. Ο χώρος του πολιτισμού και ιδιαίτερα του θεάτρου είναι ένας χώρος επικοινωνίας και συνδιαλλαγής που προάγει την καλλιέργεια και τη συνεργασία.

Περισσότερα ...

Η επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Κάψε το σενάριο» έρχεται στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών στη θεατρική της έκδοση

Την Παρασκευή 20 Ιουνίου, στις 9:15 το βράδυ, στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. θα δοθεί η θεατρική παράσταση «Κάψε το σενάριο». Οι κωμικοί της γνωστής και επιτυχημένης από πλευράς ακροαματικότητας της ομώνυμης τηλεοτπικής σειράς, θα έρθουν στα Γιαννιτσά για μια παράσταση γεμάτη γέλιο, αυτοσχεδιασμό, επίκαιρα αστεία, παιχνίδια και αμεσότητα με το κοινό, το οποίο συμμετέχει με τον τρόπο του στο όλο δρώμενο. Προπώληση: 10 €. Ταμείο Θεάτρου: 12 €

Περισσότερα ...

Το νέο τεύχος της εφ. «Επικοινωνία» του 2ου δημοτικού σχολείου Σκύδρας μύρισε καλοκαίρι.

Το τεύχος Ιουνίου 2014 της εφημερίδας «Επικοινωνία» που εκδίδουν οι μαθητές του 2ου δημοτικού σχολείου Σκύδρας βρίσκεται ήδη σε κυκλοφορία. Με επίκαιρα και διαχρονικά θέματα, με συνεντεύξεις, με δράσεις του σχολείου, με θέσεις κι απόψεις των μαθητών αποτελεί μια αξιόλογη κι αξιοπρόσεκτη έντυπη δημιουργία που σημειωτέον έχει κατακτήσει δις το βραβείο καλύτερης μαθητικής εφημερίδας στον 10ο και 19ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό της εφημερίδας «Τα Νέα». Στο τωρινό φύλλο(αρ.79) της «Επικοινωνίας» ξεχωρίζουν: .... οι σκέψεις και τα συναισθήματα των μαθητών με αφορμή τη λήξη του εκπαιδευτικού έτους, η ανασκόπηση της σχολικής χρονιάς, οι πρόσφατες διδακτικές επισκέψεις και οι εκδρομές του σχολείου, η συνέντευξη με τον εκατόχρονο δάσκαλο Μιχάλη Δέδη κ.α. Οι μαθητές διανέμουν αυτές τις ημέρες την εφημερίδα τους κινούμενοι σε διάφορα σημεία του δήμου, ενώ την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκαν το δημαρχείο Σκύδρας και είχαν συνάντηση με τον δήμαρχο.

Περισσότερα ...

Πραγματοποιήθηκε η Μουσική – Ποιητική βραδιά της Παιδαγωγικής Εταιρίας Ν. Πέλλας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσική – Ποιητική βραδιά που διοργάνωσε η Παιδαγωγική Εταιρεία Ν. Πέλλας, την Τρίτη 10 Ιουνίου 2014 στο «Φιλίππειο» Γιαννιτσών. Οι παρευρισκόμενοι, μέλη και φίλοι της Παιδαγωγικής Εταιρείας αλλά και οι ποιητές και ποιήτριες που έλαβαν μέρος απόλαυσαν μια μαγική καλοκαιρινή βραδιά πλημμυρισμένη από εξαίσιες μουσικές και ευαίσθητους στίχους. Η βραδιά ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της προέδρου της Εταιρείας Οσμαντζικίδου και στη συνέχεια το μέλος της Παιδαγωγικής Εταιρείας και συντονιστής της εκδήλωσης Σίσκος Αθανάσιος αναφέρθηκε .... στον ρόλο της ποίησης ως λογοτεχνική έκφραση και στο έργο των ποιητών, διαβάζοντας το σχετικό ποίημα του Κ. Καβάφη «Το Πρώτο Σκαλί». Η εκδήλωση συνεχίστηκε με απαγγελίες των ποιημάτων τους και ερμηνείες τραγουδιών από μέλη της Παιδαγωγικής εταιρίας Ν. Πέλλας.

Περισσότερα ...

Τουρνουά σκακιού με ελεύθερη συμμετοχή στα Γιαννιτσά


Τα «Ενοριακά Δρώμενα» Αγίας Παρασκευής Γιαννιτσών σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Όμιλο Γιαννιτσών διοργανώνουν Τουρνουά Σκακιού το Σάββατο 21 Ιουνίου 2014. Το τουρνουά θα διεξαχθεί στην αίθουσα που βρίσκεται στο υπόγειο του Ναού, από τις 10:30 το πρωί. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι αγαπούν το άθλημα, ανεξαρτήτως ηλικίας. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014 στον Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής.... Πληροφορίες: Αντώνιος Ανδρονίκου τηλ. 6974 822758 και Βασίλειος Στεργιούλας τηλ. 6983 406997

Περισσότερα ...

Δημοτική Τράπεζα Αίματος θα δημιουργήσει ο δήμος Πέλλας

Μήνυμα Δημάρχου Πέλλας Γρηγόρη Στάμκου για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη. 
 Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη ο δήμαρχος Πέλλας στο σχετικό μήνυμα του προαναγγέλλει την δημιουργία Δημοτικής Τράπεζας Αίματος. Είναι μια πρωτοβουλία που έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στον τομέα αυτό σε μια περίοδο όπου η κοινωνική αλληλεγγύη είναι αναγκαία και επιτακτική. Στο μήνυμα του ο δήμαρχος Πέλλας αναφέρει: Σήμερα είναι μια ευκαιρία να ευχαριστήσουμε και να τιμήσουμε τους δωρητές αίματος, όλους αυτούς τους εθελοντές... .που προσφέρουν ανιδιοτελώς στην κοινωνία και στον άνθρωπο το αίμα τους, το πολυτιμότερο αγαθό. Η αιμοδοσία δεν είναι απλώς μια πράξη αγάπης, ανθρωπιάς και ελπίδας. Είναι η έμπρακτη απόδειξη αλληλεγγύης και ανιδιοτέλειας. Η μέγιστη συμμετοχή για να σωθεί μια ζωή! Χρέος όλων μας λοιπόν, να ενισχύσουμε την αιμοδοσία, αναδεικνύοντας τη σημασία και την ανεκτίμητη αξία του εθελοντισμού. Ο Δήμος Πέλλας έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα την κοινωνική αλληλεγγύη, ολοκληρώνει το επόμενο διάστημα τη δημιουργία Δημοτικής Τράπεζας Αίματος. ....

Περισσότερα ...

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Συνελήφθησαν τρείς νεαροί για την υπόθεση ανθρωποκτονίας του 83χρονου στο Γαρέφι της Αριδαίας

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος ενός 83χρονου, που έλαβε χώρα την 31 Μαΐου 2014 στο Γαρέφι Αριδαίας. Συγκριμένα συνελήφθησαν κατόπιν ενταλμάτων σύλληψης του ανακριτή Έδεσσας, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της ληστείας, τρεις ημεδαποί ηλικίας 28, 16 και 17 ετών, οι οποίοι είχαν αρχικά συλληφθεί στις 11 Ιουλίου 2014 για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Όπως προέκυψε από την συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι αφού μπήκαν στο σπίτι του 83χρονου,.... του έδεσαν τα χέρια με καλώδιο και τον φίμωσαν. Στη συνέχεια, αφαίρεσαν από την οικία ένα παλαιό περίστροφο, το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ, ένα γεωργικό μηχάνημα χειρός, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα μεταλλικά αντικείμενα. Κατόπιν, επιβιβάστηκαν σε φορτηγό αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Έδεσσας η έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Περισσότερα ...

Κυνήγι θησαυρού στο κέντρο της Έδεσσας

Στο κέντρο της Έδεσσας πραγματοποιήθηκε το παιχνίδι με το Κυνήγι Θησαυρού, στο οποίο συμμετείχαν μαθητές του 2ου δημοτικού σχολείου Έδεσσας και του δημοτικού σχολείου Παναγίτσας. Το Κυνήγι Θησαυρού, που οργανώθηκε την τελευταία ημέρα της σχολικής χρονιάς από τους Σχολικούς Συμβούλους Ελισάβετ Τάρη και Χριστόδουλο Φανιόπουλο, είχε μεγάλη επιτυχία, ενώ ο δήμαρχος της πόλης που συμμετείχε στην εκδήλωση ευχήθηκε καλό καλοκαίρι στους μικρούς μαθητές.

Περισσότερα ...