Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Δεν αποφάσισαν δημάρχους στη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ

Αν και ήταν αποφασισμένοι στη συνεδρίαση της ΝΟ.Δ.Ε. την περασμένη Πέμπτη να αξιολογήσουν τους υποψηφίους δημάρχους και να στείλουν τις προτάσεις τους για τους τέσσερις εκλεκτούς της Νέας Δημοκρατίας στους αντίστοιχους δήμους του Νομού Πέλλας τελικά άλλαξαν γραμμή. Μάλιστα μαθαίνω ότι έπεσε τηλεφώνημα από την Αθήνα που τους υπενθύμισε ότι δεν προτείνουν υποψήφιο, αλλά απλά καταγράφουν τις υποψηφιότητες. Δηλαδή μια από τα ίδια με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. αφού τις αποφάσεις θα τις πάρει πάλι η Αθήνα. Το θέμα είναι ποιος έχει τις καλύτερες σχέσεις με το περιβάλλον του αρχηγού…και αυτός στο ΄δημος Γιαννιτσών είναι ένας!!!

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δεν ειναι ένας, ειναι δυο !!!
αν και άξιοι και ικανοι ειναι τρεις
Β. - Σ. - Κ. και ο νοών νοείτο...

Ανώνυμος είπε...

Κρίνοντας από τα αρχικά, πιστεύω ότι τα 2 πρώτα (Β & Σ)αναφέρονται σε πρόσωπα που ο μόνος τρόπος να πάρουν το χρίσμα είναι από την Αθήνα καθώς η κοινωνία εδώ δεν υπήρχε περίπτωση με τίποτα να τους το δώσει καθώς τον μεν πρώτο (Β) τον θεωρεί φθαρμένο, τον δε δεύτερο(Σ) εντελώς άγνωστο. Ο τρίτος ο «Κ», αν είναι αυτός που νομίζω θα μπορούσε ίσως να είναι μία καλύτερη λύση από τους 2 πρώτους μόνο και μόνο γιατί αποδέχεται την πρόταση ενός άλλου υποψηφίου (Π) για διαδικασίες από την βάση και για ένα κοινό ψηφοδέλτιο. Από εκεί και πέρα υπάρχει και ο «Λ» αλλά και ο «Θ» οι οποίοι επίσης πιστεύουν ότι θα πρέπει να ψηφίσει η βάση ή τουλάχιστον τα μέλη μιας διευρυμένης νομαρχιακής για τον ποιος θα πρέπει να πάρει την στήριξη από το κόμμα.

Ανώνυμος είπε...

o Π ας τα σκεφτοταν αυτα οταν εδινε την Δημαρχια πακετο στον ΠΑΠ, ας μην φιλαει τωρα εκει που καποτε κατουρουσε (ο Κολωτουμπας) ο Λ ειναι παντελως αγνωστος ακομη και στην ΝΔ ο Θ παει για αλλου η Δημαρχια ηταν αντιπερισπασμος.

Ανώνυμος είπε...

Σεβαστές όλες οι απόψεις. Ωστόσο όμως, καλό θα ήταν να συνοδεύονταν και από ανάλογα επιχειρήματα. Νομίζω ότι δεν υπάρχει ούτε ένας πολιτικός αυτή την στιγμή στον χώρο της ΝΔ (μιας και αναφερόμαστε σε αυτόν τον χώρο) που κατά καιρούς σε διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις, έκανε τις δικές του επιλογές στηρίζοντας πρόσωπα τα οποία ήταν απέναντι στις επιλογές του κόμματος. Από βουλευτές και δημάρχους, μέχρι και απλά στελέχη. Έχω δει με τα ίδια μου τα μάτια εν ενεργεία βουλευτή της ΝΔ να πηγαίνει σε κεντρική ομιλία υποψήφιου δημάρχου στις δημοτικές εκλογές του 98’ που ήταν ανεξάρτητος όταν το χρίσμα είχε δοθεί στον Βαμβίνη. Έχω δει βουλευτή αλλά και τον δήμαρχο του μεγαλύτερου δήμου του Νομού να στηρίζει ανοιχτά ανεξάρτητο υποψήφιο Νομάρχη στις εκλογές του 2002, όταν το χρίσμα το είχε ο Σιβένας. Οπότε θα πρέπει να είσαι λίγο πιο προσεκτικός όταν ασκείς κριτική σε πρόσωπα που κατά καιρούς έκαναν τις δικές τους προσωπικές επιλογές για τους δικούς τους λόγους. Εδώ όμως καλούμαστε αυτόν που θεωρούμε ικανότερο να οδηγήσει τον νέο δήμο στον δρόμο της ανάπτυξης.

Ανώνυμος είπε...

και ποιο ειναι αυτο που κανει ικανοτερο τον Π ???
τι καλυτερο εχει απο τους άλλους ?
και τοτε γιατι δεν τον θελει ο κοσμος ?
Η φιλοδοξία ειναι απαραιτητη αλλα πρεπει να εχει ενα μετρο.

Ανώνυμος είπε...

Κοίτα φίλε, αν εσύ για τους δικούς σου προσωπικούς λόγους δεν συμπαθείς κάποιον, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να εκπροσωπείς και το σύνολο του κόσμου. Και ασφαλώς δεν τον εκπροσωπώ ούτε και εγώ. Ο Πλιόγκας όπως θα ξέρεις πάρα πολύ καλά και νομίζω ότι το γνωρίζει πλέον και ο περισσότερος κόσμος καθώς έχει ειπωθεί δημόσια, έκανε πρόταση ο επόμενος που θα στηριχθεί από το χώρο της ΝΔ να τον επιλέξει η ίδια η βάση. Και όλοι οι άλλοι που θα μπουν στην διαδικασία να αποδεχτούν τους όρους που θα λένε ότι οι «ηττημένοι» να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο του νικητή ως απλοί υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Ο ίδιος μάλιστα δεσμεύτηκε δημόσια σε περίπτωση που δεν τον επιλέξει η βάση, να το πράξει. Αυτό για σένα είναι φιλοδοξία χωρίς μέτρο; Αυτό για σένα, δεν σημαίνει σεβασμός προς την βάση; Εκτός και αν για σένα, το σωστό θα είναι ο υποψήφιος να επιλεγεί από ένα γραφείο κάτω στην Αθήνα επικαλούμενη κάποιο γκάλοπ. Φυσικά και μπορεί ο Πλιόγκας να έχει κάνει κάποια λάθη στο παρελθόν τα οποία και παραδέχτηκε και ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του. Ωστόσο όμως πιστεύω ότι έχουν γίνει λάθη από όλες τις πλευρές. Ελπίζω την επόμενη φορά που θα τοποθετηθείς να είναι επί της ουσίας και όχι πάλι με αοριστολογίες.

Ανώνυμος είπε...

φίλε μου, η προταση του Πλιόγκα ειναι υποκριτικη και εκ του ασφαλούς γιατι ο Πλιογκας γνωρίζει παρα πολυ καλα οτι δεν προκειται σε καμια περιπτωση να ειναι υποψηφιος Δημαρχος, οποτε "εκβιαζει" με αυτον τον τροππο τους υπολοιπους να τον δεχθουν ως υποψηφιο συμβουλο και ολα αυτα ΑΝ ! δεν παει για υποψηφιος στην περιφέρεια.
Νομιζω οτι τοποθετηθηκα επι της ουσίας...

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω πως σύμφωνα με την θεωρία σου να γνωρίζεις πάρα πολύ καλά το πολιτικό παρασκήνιο της ΝΔ. Ωστόσο όμως και πάλι δεν μου απάντησες επί της ουσίας, ασχέτως εάν την επικαλείσαι. Η πρόταση του Πλιόγκα, όσο εκ του ασφαλούς και αν θεωρείτε για τον ίδιο, εκφράζει μία δημοκρατική και αντιπροσωπευτική διαδικασία όσον αφορά το πρόσωπο που πρέπει να εκπροσωπήσει το χώρο της ΝΔ στις επόμενες εκλογές; Και δεν νομίζω να είναι πρόταση μόνο του Πλιόγκα. Κατά καιρούς στην κοινωνία και κυρίως στον τοπικό τύπο, έχουν εκφραστεί επανειλημμένα παρόμοιες απόψεις στελεχών που ζητούν ακριβώς τις ίδιες διαδικασίες. Επίσης μέχρι στιγμής έχω ακούσει, τον Πλιόγκα να τον κατηγορούν για φιλοδοξία χωρίς όρια (αναφέρομαι και σε πρόσφατο σχόλιο λίγο πιο πάνω). Τι σόι φιλοδοξία είναι όταν κάποιος λέει ότι σε περίπτωση που δεν επιλεγεί, στρατεύεται σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο με τον νικητή των διαδικασιών; Η διαφορά μας όπως κατάλαβες πολύ καλά είναι ότι εγώ μιλάω με γεγονότα και εσύ μιλάς με «ΑΝ»!

SPYROS είπε...

εσυ φιλε μου γνωριζεις αλλα κανεις πως δεν καταλαβαινεις...
Και μονο η συμμετοχη σε ψηφοδελτιο καποιου αλλου ειναι τεραστια επιτυχια για εναν τελειωμενο !!!

Κ.Σ.

Θ. Γοτουχίδης είπε...

Χωρίς να θέλω να σε προσβάλω, μόνο ο διαχειριστής θα έμπαινε σε παλαιότερες αναρτήσεις στις οποίες θα είχε ειδοποιήσεις στο mail του. Άντε και ένας περίεργος σαν και μένα που έχω προσωπικό λόγο. Οπότε είτε υπογράφεις σαν Σπύρος, είτε σαν οτιδήποτε άλλο, ξέρουμε πάρα πολύ καλά ποιος είσαι και τι ρόλο βαράς. Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι ο μόνος τρόπος να αποδείξεις ότι σέβεσαι την γνώμη και την άποψη του κόσμου, είναι να του ζητήσεις να συμμετάσχει με την ψήφο του. Μέχρι στιγμής, ποτέ δεν πήρες θέση εάν θα πρέπει να επιλέξει ο κόσμος τον υποψήφιο της αρεσκείας του. Ένας λόγος μόνο μπορεί να υπάρχει. Φοβάσαι αυτόν που θα βγει με αποδοχή κόσμου γιατί θα αναπτύξει και προοπτική νίκης. Κάτι που σημαίνει και μείωση προσωπικών σου απολαβών. Ελπίζω να μην σε πειράζει να υπογράψω ως…

Jimmys και αντε γειά είπε...

Γοτουχιδη, στο σπιτι του κρεμασμενου δεν μιλανε για σχοινι, οποτε καλα θα κανεις εσυ τουλαχιστον να μην μιλας για απολαβες γιατι ολοι στα Γιαννιτσα ξερουν οτι ανταλλασεις τα αρθρα σου στην εφημεριδα σου με θεσεις καλα αμοιβομενες απο τους Δημαρχους που υπηρετεις.
Απο Εξαπλατανο στα Γιαννιτσα και απο τα Γιαννιτσα σε συμβουλια Νοσοκομειων και μετά ποιος ξερει που...
Εγω υπογραφω με το πραγματικο μου ονομα και αν σκεφθεις λιγο θα με βρεις.
και δεν ειμαι ο Σπυρος...