Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Δηλώνει παρών και … ο Θεοδωρίδης;

Αποφεύγει να δηλώσει υποψήφιος δήμαρχος αλλά επικαλείται το γκάλοπ της Νέας Δημοκρατίας που το φέρνει πρώτο και με διαφορά, ως τον πιο ισχυρό αντίπαλο του νυν δημάρχου Γιαννιτσών στις εκλογές του Νοέμβρη στο το νέο δήμο Πέλλας. Η επιστολή – δήλωσή του που στάλθηκε στον τύπο σήμερα, χρειάζεται προσεκτική ανάγνωση αφού είναι ξεκάθαρο ότι ο υπογράφων έχει πάρει τα μαθήματα του αλλά και τα μηνύματα του.
Πάντως το σίγουρο είναι ότι αν και αυτή τη φορά πέσει θύμα παρασκηνιακών συμφωνιών ερήμην του η αντίδρασή του αναμένεται να είναι άμεση και σκληρή και δεν θα έχει και άδικο..
Τι πλήρες κείμενο της επιτολής έχει ως εξής… 

Θόδωρος Θεοδωρίδης
«Θα αλλάξω την ατζέντα της Αυτοδιοίκησης
Το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης αποτελεί πρόσκληση της κοινωνίας για να πάρουμε στα χέρια μας τις τύχες για την ανάπτυξη του νέου δήμου Πέλλας. Το βάρος είναι τόσο μεγάλο και για αυτό πρέπει να συμμετάσχουν άξιοι συνεργάτες και συνοδοιπόροι μας ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στο δύσκολο έργο και της φυγής προς τα εμπρός και της διεξόδου από την μεγάλη κρίση. Πρέπει να περάσει ανεπιστρεπτί η εποχή των δημάρχων που κάνουν ασφάλτους, παρκάκια, γεφυρούλες και αυλάκια. Η νέα εποχή της αυτοδιοίκησης χρειάζεται όραμα, σχέδιο και μεράκι για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων του τόπου μας και την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.
Επιδίωξή μου είναι να αλλάξω της ατζέντα της αυτοδιοίκησης. Ο διευρυμένος δήμος της Πέλλας, έχει αποκτήσει πληθυσμιακό μέγεθος, έχει να παρουσιάσει υψηλό οικονομικό δυναμικό, και αναγνωρίζεται πλέον το πολιτικό του βάρος.
Ως εκ τούτου οφείλει να σχεδιάσει τη διεκδικητική - αυτοδιοικητική του πολιτική που θα έχει ως κεντρική επιδίωξη, την αντιμετώπιση της κρίσης και την διαχείριση των επιπτώσεών της στις τοπικές κοινωνίες μας.
Οι δημότες πρέπει να είναι βέβαιοι ότι θα βελτιώσουμε τις υπηρεσίες του δήμου μας προς αυτούς.
Αλλά πρέπει να είναι επίσης βέβαιοι ότι ο νέος Δήμος (που απαρτίζεται από τους Δήμους Κρύας Βρύσης, Μεγάλου Αλεξάνδρου, Κύρρου, Πέλλας και Γιαννιτσών) θα αλλάξει την πολιτική του ατζέντα.
Πρέπει να ασχοληθούμε με τα εισοδήματα από την παραγωγή του πλούσιου τόπου μας. Η δράση μου στην κεντρική σκηνή της ΕΝΑΕ, που συμμετείχα τέσσερα χρόνια τώρα εκπροσωπώντας τους συμπατριώτες μου της Πέλλας, αυτό είχε καίρια επιδίωξη. Καμία δημοσκόπηση δεν θα αλλάξει αυτήν την ατζέντα. Την ατζέντα της δράσης για την οικονομία και τα εισοδήματα.
Οι δημότες μας που ρωτήθηκαν στο πρόσφατο γκάλοπ με ανέδειξαν πρώτο, γιατί στο βάθος της επιλογής τους αυτό ήταν το κεντρικό τους αίτημα. Γνωρίζοντας την πολιτική μου λειτουργία ζητούν δράση για την οικονομία, την παραγωγή μας και τα εισοδήματά τους.
Αυτή θα είναι η κεντρική μου επιδίωξη και θα τα καταφέρω.

Με τιμή
Θεόδωρος Θεοδωρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: