Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Προχωρά ο Διαγωνισμός της Δ.Ε.Υ.Α.Γ. για την επιλογή ανάδοχης Εταιρίας έργου 800 χιλιάδων ευρώ

Προχωρά η διαδικασία για την δημοπράτηση ενός σημαντικού έργου από τη ΔΕΥΑΓ. Με την εξέταση των φακέλων που κατέθεσαν οι ενδιαφερόμενες εταιρίες (κοινοπραξίες εταιριών), ασχολήθηκε η αρμόδια Επιτροπή ελέγχου και αξιολόγησης των προσφορών και η οποία θα καταθέσει τα αποτελέσματα της αξιολόγησης στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΓ για τη σχετική έγκριση. Το έργο αφορά την «Εγκατάσταση συστήματος Τηλε ελέγχου Τηλεχειρισμού για την παρακολούθηση ποιότητας – ποσότητας νερού του δήμου Γιαννιτσών» και έχει προϋπολογισμό 799.500,00 ευρώ με ΦΠΑ. Επειδή το ποσό είναι μεγάλο και οι καιροί πολύ… πονηροί, περιμένουμε η Επιτροπή να έχει κάνει καλά τη δουλειά της και να έχει αξιολογήσει σωστά τους συμμετέχοντες. Άλλωστε είναι άδικο να καθυστερήσει ή ακόμη και να χαθεί το έργο από την επιχείρηση λόγω ενστάσεων και προσφυγών. Καθαρές δουλειές με καθαρές Εταιρίες για να έχουμε καθαρά αποτελέσματα και καθαρό νερό…

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν περιμένουμε να δούμε τίποτα καινούριο.

Αυτό που γίνεται σε αυτούς τους διαγωνισμούς είναι να φεύγουν από το πρώτο στάδιο όλοι οι συμμετέχοντες και να μένει μόνο ένας.

Τώρα πως τυχαίνει αυτός να είναι και ο πιο ακριβός μην με ρωτάτε....

Θα πρέπει κάποτε, οι υπάλληλοι που συμμετέχουν σε επιτροπές διαγωνισμών και όσοι άλλοι εμπλέκονται να διώκονται για παράβαση καθήκοντος όταν διαπιστωθεί οτιδήποτε παράνομο ή παράτυπο.

Μακάρι να βγω ψεύτης αλλά ζούμε στην Ελλάδα...

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα που είσαι ψεύτης γιατί αλλιώς θα έλεγες ότι ο διαγωνισμός είναι διεθνής, είναι δημοσιευμένος επί 52 ημέρες σε τοπικά εθνικά και ευρωπαικά έντυπα και στο ΦΕΚ , και ότι όλα τα στοιχεία του διαγωνισμού είναι προσβάσιμα σε όλους.

Ανώνυμος είπε...

Gia ton 9:10..
kai oi diagonismoi gia ton o.t.e. itan diethnis...alla panda h idia eteria SIEMENS eperne tis doulies..tixeo...den nomizo!!!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί μαλώνετε;
Η Επιτροπή θα ανακοινώσει την πρότασή της, στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΓ και αυτοί θα αποφασίσουν.
Πρέπει πρώτα να ενημερωθούν καλά γιατί αν βάλουν την υπογραφη τους μπορεί να μπλέξουν και να τους τραβάν στα δικαστήρια όπως τα μέλη της Δημαρχιακής Επιτροπής με την περίπτωση του ΧΥΤΑ...Μήπως το ξεχάσατε;
Να πατε στο Συμβούλιο και να μας πείτε τι θα γίνει παρακαλώ!

Ανώνυμος είπε...

Για τον Κύριο που με αποκαλεί ψεύτη:

Εγώ δεν είπα ότι δεν δημοσιευθηκε το κείμενο της διακήρυξης. Εγώ είπα ότι σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς, όσοι και να είναι οι συμμετέχοντες, κατά το πρώτο στάδιο αξιολόγησης (για δίαφορους λόγους) κρίνονται όλοι ανεπαρκείς από την επιτροπή, εκτός από έναν (τον ακριβότερο) και ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται με μία συμμετοχή.

Θα πρέπει να ξέρεις ότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία το 85% των διαγωνισμών κρίνεται στα δικαστήρια (Παρατηρητήριο για την κοινωνία της πληροφορίας).

Σε παρακαλώ λοιπόν να αποφεύγεις προσωπικούς χαρακτηρισμούς και να μιλάς με στοιχεία και όχι με ύβρεις.

Στο τέλος, ας δούμε πως θα καταλήξει, όχι μόνο το συγκεκριμένο έργο αλλά και τα υπόλοιπα (ανεξαρτήτως αντικειμένου) έργα που δημοπρατούνται στην περιοχή μας.

Μακάρι να βγώ ψέυτης.....

Ανώνυμος είπε...

Πλακώσανε οι ψεύτες λοιπόν. Για τον ανώνυμο ψεύτη
9.45 κανένα μέλος της δημαρχιακής δεν βρέθηκε κατηγορούμενο ούτε ποτέ πήγε στα δικαστήρια για τον ΧΥΤΑ. Ισα ίσα που στην ένσταση που έκανε η Βασιλειάδου ο δήμος δικαιώθηκε και το έργο ολοκληρώθηκε.Κάτι που ξέρεις και σκοπίμως το είπες λάθος.Αρα είσαι συνειδητός ψεύτης. Για τον δεύτερο ψεύτη που διαμαρτυρήθηκε.Ενώ φαίνεται ότι ξέρεις και τα ψάχνεις απέκρυψες τις συνθήκες διαφάνειας με τις οποίες δημοπρατήθηκε το έργο και προσπάθησες με δήθεν γενικότητες να προκαταβάλεις ότι όλοι οι συμμετέχοντες θα βγουν άκυροι εκτός από τον ακριβότερο. Ποιος σου δίνει το δικαίωμα να λες ότι είμαι σίγουρος ότι οι υπάλληλοι της επιτροπής θα το κάνουν αυτό και άρα είναι λαμόγια την στιγμή που ζούμε σε κλειστή κοινωνία και τα ονόματα των υπαλλήλων είναι σε πάρα πολλούς γνωστά;Ποιός σου δίνει το δικαίωμα προκαταβολικά να τους λασπώνεις; Και το ατόπημά μου είναι πιο βαρύ επαναλαμβάνω γιατί φαίνεσαι τάχα ότι είσαι ψαγμένος και δεύτερον γιατί επικαλείσαι στοιχεία που δεν παρουσιάζεις.Χαζά τύπου άκουσα μια φήμη και το "στοιχείο" παρατηρητήριο της κοινωνίας προσβάλουν την νοημοσύνη μας και απευθύνονται σε βλάκες.

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαίνω γιατί δέχομαι αυτήν την επίθεση.
Επιθυμώ το αυτονόητο: στους διαγωνισμούς του δημοσίου να συμμετέχουν αξιοκρατικά πολλές εταιρείες και οι επιτροπές να τους αντιμετωπίζουν αντικειμενικά. Αυτό είναι το συμφέρον του δημοσίου και κατ'επέκταση το συμφέρον όλων.

Μάλιστα, δεν μίλησα για αυτόν μόνο τον διαγωνισμό (ούτε για αυτόν μόνο τον δήμο) αλλά μίλησα γενικά για όλους τους διαγωνισμούς του δημοσίου.

Σε αποκαλώ κύριο και συνεχίζεις να με αποκαλείς ψέυτη. Η αλαζονεία σου δεν έχει όρια.

Δεν θα μπώ στην κοκορομαχία ούτε θα συνεχίσω οποιαδήποτε συζήτηση. Σε αφήνω να πεις την τελευταία κουβέντα (η την τελευταία βρισιά) με την υπόσχεση να μην σου απαντήσω.

Για τα "ψέματα" που είπα σου στέλνω πρόχειρα 2 links
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyepix_1_21/12/2006_209657
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_100008_22/10/2006_202400

Τέλος αν κάποιος έχει προσβληθεί ζητάω συγνώμη.
Δεν το έκανα σκόπιμα. Επιτρέψτε μου όμως να έχω την δική μου άποψη (ως δημοκρατικός πολίτης).
Η άποψη αυτή λέει πως ΔΕΝ υπάρχει διαφάνεια, υπάρχει δόλος τις περισσότερες φορές και υπάρχουν υπάλληλοι (μέλη επιτροπών) που τα παίρνουν χοντρά. Αν έχετε διαφορετική άποψη δικαίωμά σας.

Ανώνυμος είπε...

Plakosane oi pseftes e?

oloi einai pseftes ektos apo sena fantazomai.

OUST apo edo re pou tha mas peis kai ti ginete...

Les kai den to kseroume to sistima

Ανώνυμος είπε...

Aς περίμενες να περάσει λίγο η ώρα για να μην καρφωθείς ότι είσαι ο ίδιος ο "ευγενικός" και ο "αγανακτισμένος". Λες τα πολιτισμένα σου και τα υπεράνω αλλά δεν αντέχεις στον πειρασμό να μην βρίσεις. Καληνύχτα σας.

Ανώνυμος είπε...

afou oloi gnwrizoume ti ginetai me ta erga kai tis etaireies...den katalabainw giati prospathoun kapoioi na mas peisoun oti to mavro einai aspro... ligo poly arketoi apo mas exoun diekdikhsei erga opws ki alloi exoun ergastei se O.T.A. ki exei ginei gnwsto to systhma... Opote as mh milame gia pseftes...