Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

18χρονος ομογενής Γιαννιτσιώτης πρώτευσε σε εξετάσεις στην Αυστραλία παρουσιάζοντας σε ταινία την ιστορία της Ελλάδος

Ακόμη ένα ελληνόπουλο, από τα παιδιά της ομογένειας που διαπρέπουν στο εξωτερικό, ο Παύλος Βασιλειάδης, πρώτευσε στις εξετάσεις VCE στο Buckley Park College του Essendon στην Μελβούρνη της Αυστραλίας. Ο 18χρονος τελειόφοιτος λυκείου συγκέντρωσε στα μαθήματα επιλογής του για το πανεπιστήμιο 99,6 βαθμούς. Σημαντικό ρόλο στην συγκέντρωση αυτής της βαθμολογίας ήταν η απόφασή του στο μάθημα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης να συμμετέχει με μια μελέτη στα ελληνικά για την οποία βαθμολογήθηκε με 50.
Ο νεαρός Έλληνας μαθητής με καταγωγή από τα Γιαννιτσά (έφυγε στην Αυστραλία 4 ετών) δημιούργησε και παρουσίασε μια ταινία μικρού μήκους με πρωταγωνιστές μέλη της οικογένειάς του. Ο τίτλος του έργου ήταν «Τα βουνά ματώνουν» και το σενάριο αφορούσε την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και την εισβολή Ιταλών και Γερμανών στην Ελλάδα το 1940....
Ο 18χρονος Παύλος είναι παιδί Ελλήνων και θεωρείτε πρώτης γενιάς. Διδάχτηκε ελληνικά στο σχολείο της ελληνικής κοινότητας Αγίου Δημητρίου. Κάθε Σάββατο πρωί φοιτούσε εκεί συστηματικά για τη γλώσσα. Οι Έλληνες της Μελβούρνης φτάνουν τις 400 χιλιάδες. Δυστυχώς πολλά παιδιά δεύτερης και τρίτης γενιάς δεν μιλούν ελληνικά, γιατί και οι γονείς στο σπίτι δεν ξέρουν τη γλώσσα.
Ο Παύλος Βασιλειάδης αν και έχει έφεση στο σενάριο και την συγγραφή και θέλει να ασχοληθεί με την δημοσιογραφία, η επαγγελματική προοπτική τον οδηγεί να σπουδάσει αρχιτεκτονική. Ότι κι αν αποφασίσει πάντως είναι ένα από παιδιά της ομογένειας που έχει όλες τις προϋποθέσεις να πετύχει στη ζωή του.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εύγε στον Παύλο με την Ελληνική ψυχή,για την επιτυχία του.Εύχομαι να είναι γερός και ο Θεός να τον φωτίζει και να τον προσέχει και να του δίνει δύναμη και έμπνευση.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον Παύλο ,αυτός είναι ο Έλληνας που ξέρει να δημιουργεί και να διαπρέπει.Μας κάνει όλους περήφανους σε μια εποχή μιζέριας ,απογοήτευσης και έκπτωσης όλων των ηθικών αξιών.Συγχαρητήρια στους γονείς και την οικογένεια του γαιτί αυτοί είναι που βάζουν τις στέρεες βάσεις για την δημιουργία άξιων ανθρώπων.