Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Το όνειρο που γίνεται πραγματικότητα…

 Πριν μερικά χρόνια λίγοι ήταν αυτοί πουν πίστευαν ότι το 2011 θα ήταν η χρονιά όπου οι πιστοί της Ενορίας της Αγίας Παρασκευής θα είχαν την χαρά να εκκλησιαστούν στο νέο Ναό που οι εργασίες του βρίσκονται πλέον στην τελική τους φάση. Εσωτερικά σχεδόν όλα είναι έτοιμα ενώ μεγάλη ήταν η ικανοποίηση που ένιωσαν όλοι με την τοποθέτηση του ξυλόγλυπτου τέμπλου που κοσμεί το Ιερό του Ναού. Πρόκειται για ένα πραγματικό κόσμημα που φέρει την υπογραφή ενός εκ των καλύτερων μαστόρων του Μετσόβου που έχουν παράδοση ετών στην κατεργασία του ξύλου. Χειροποίητο απ’ άκρη σ’ άκρη, με τις μορφές των Αγίων να είναι τοποθετημένες αρμονικά μέσα στις καμπυλωτές καμάρες, δημιουργώντας ένα έντονο συναίσθημα θρησκευτικής κατάνυξης και φυσικής ηρεμίας.
Το δέος που νιώθει όποιος βρίσκεται μέσα στο Ναό, ακόμη και σήμερα που βρίσκεται σε ημιτελές στάδιο είναι μεγάλο...
 Αυτό το οικοδόμημα προς χάριν δόξας του Δημιουργού, είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, κόπου, και μεγάλης οικονομικής προσφοράς των πιστών και των μεγάλων δωρητών. Είναι ένα σύμβολο θέλησης, πίστης και αγάπης προς το Θεό.
Οι άνθρωποι που έχουν την ευθύνη ανέγερσης και συγκεκριμένα Ιερείς, Επιτροπή Ανέγερσης και η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η Πανηγυρική πρώτη Θεία Λειτουργία στο νέο Ναό, να γίνει την εορτή της Αγίας Παρασκευής στις 26 Ιουλίου.
Σε αυτή τους την προσπάθεια χρειάζεται και η στήριξη όλων των πιστών ηθική και υλική. Για το λόγο αυτό, οποιος επιθυμεί και θέλει να βοηθήσει στην ολοκλήρωση αυτού του Θεάρεστου έργου μπορεί να απευθύνεται στον Ιερό Ναό καθημερινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: