Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Το ποδήλατο κερδίζει όλο και περισσότερους φίλους στα Γιαννιτσά. Μήπως πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά την υπόθεση ποδηλατοδρόμων;

Σίγουρα η εικόνα αυτή, με μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων να κάνει ποδήλατο είναι ειδυλλιακή η καλύτερα μακρινή για την κοινωνία των Γιαννιτσών, ωστόσο καθημερινά πλέον συναντά κανείς νέους και νέες, άνδρες και γυναίκες να απολαμβάνουν μια βόλτα στους περιφερειακούς δρόμους της πόλης, καβάλα στο ποδήλατο τους. Θες ο υγιεινός τρόπος ζωής, θες η άθληση, αλλά και το χόμπι, έχουν οδηγήσει πολλούς στην αγορά ενός ποδηλάτου που τελικά αποδεικνύεται ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο στην καθημερινότητα μας. Μηνύματα για τη χρήση του ποδηλάτου δίνουν τα τελευταία χρόνια οι μαθητές του 3ου Λυκείου αλλά και ο δήμος με την μαθητική ποδηλατοδρομία, γεγονός που έχει συμβάλλει στη διάδοση της χρήσης του ποδηλάτου. Δεν είναι λίγοι που ζητούν τη δημιουργία ενός ποδηλατοδρόμου στα πρότυπα προηγμένων χωρών, σε πρώτη φάση στο περιαστικό περιβάλλον και στη συνέχεια μέσα στην πόλη. Νομίζω ότι υπάρχουν και συγκεκριμένες προτάσεις που πρέπει να τις ανασύρουμε από τα συρτάρια γιατί ο κόσμος το ζητά.. Άντε και καλές ορθοπεταλιές!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ STAND ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΜΟΥ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ 3ο ΛΥΚΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΔΗΛΑΤΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΟ BLOG.

Ανώνυμος είπε...

Καιρός είναι και όχι μόνο στα Γιαννιτσά. Ο Δήμος μας είναι μεγάλος πια και πρέπει να παρθούν πρωτοβουλίες από τη Δημοτική Αρχή - αν επιτέλους αποφασίσει να ενεργοποιηθεί. Η Κρύα Βρύση και τα χωριά του κάμπου είναι τόσο επίπεδα, που αρκεί να αφήνεις το πόδι σου με το βάρος του πάνω στο πετάλι για να κινηθεί ένα ποδήλατο. Τα ωφέλη είναι άπειρα με κυρίαρχο αυτό μείωσης των τροχαίων, που είναι μάστιγα για την κοινωνία μας. Πρέπει να μιλήσουμε επιτέλους για δίκτυο ποδηλατοδρόμων, σε όλον το Δήμο Πέλλας και όχι ένα ποδηλατόδρομο.

Ανώνυμος είπε...

ok.

Ανώνυμος είπε...

μακαρι να γινουν οι ποδηλατοδρομοι,οι οδηγοι των γιαννιτσων να δουμε ποτε θα γινουν ανθρωποι.πιο επικινδυνο ειναι να κανεις ποδηλατο στα γιαννιτσα,παρα να δουλευεις σε κινεζικο ανθρακωρυχειο.ασε που τα γιαννιτσα ειναι γεματα ανηφορες κατηφορες.μακαρι τουλαχιστον να γινει στις γυρω περιοχες να ξεβρωμισουμε απο τα καυσαερια επιτελους.