Τρίτη, 24 Μαΐου 2011

Συνάντηση του προεδρείου του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου Πέλλας με το νέο πρόεδρο του Συνδέσμου διαχείρισης του Χ.Υ.Τ.Α. Σε σκληρή κόντρα οδηγούνται οι δύο πλευρές

Το διοικητικό συμβούλιο υπαλλήλων του δήμου Πέλλας συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα με τον νέο Πρόεδρο της Συνδέσμου της διαχείρισης του ΧΥΤΑ κ Θεοφύλακτου (Τούλη) Ιωαννίδη με θέμα συζήτησης-συνάντησης τη λειτουργία του ΧΥΤΑ του δήμου Πέλλας. Όπως είναι γνωστό εδώ και πέντε μήνες ξεκίνησε τη λειτουργία του ο νέος ΧΥΤΑ και έχει ανακύψει σοβαρότατο θέμα σχετικά με την ανάθεση της διαχείρισης. Η θέση των εργαζομένων του δήμου Πέλλας του Εργατικού Κέντρου, του Εμπορικού Συλλόγου και άλλων συλλόγων του δήμου μας είναι ότι ο νέος ΧΥΤΑ μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει με το προσωπικό του δήμου και με τους υπολογισμούς που έχει κάνει το συνολικό κόστος λειτουργίας ανά χρόνο δεν θα ξεπερνάει τις 250.000 χιλιάδες ευρώ. Η θέση της Διαχειριστικής ήταν και είναι ότι η λειτουργία του ΧΥΤΑ πρέπει να γίνει από εργολάβο οι απολαβές του οποίου ανά έτος αναμέναται να φτάνουν σχεδόν το ένα εκατομμύριο ευρώ.....
Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή «Ο σύλλογος έκανε αυτή τη συνάντηση με ελπίδα ότι θα συναινέσει ο νέος πρόεδρος γιατί, ο ίδιος τυχαίνει να είναι και υπάλληλος του δήμου Πέλλας. Αντιθέτως όμως, η θέση του νέου προέδρου ήταν ότι η λειτουργία του νέου ΧΥΤΑ πρέπει να γίνει με ανάθεση σε εργολάβο. Εκτός από το τεράστιο κόστος που θα μετακυλήσει στους δημότες, ο νέος πρόεδρος μάλιστα ανακοίνωσε ότι και τον περιβαλλοντολόγο που θα χρειαστεί ο νέος ΧΥΤΑ για να λειτουργήσει θα τον επιβαρυνθεί επιπλέον ο δημότης της Πέλλας, κάτι που σημαίνει ότι το κόστος του ενός εκατομμυρίου μεγαλώνει με την αποζημίωση του περιβαλλοντολόγου μηχανικού.
Την απόφασης της εκχώρησης, προσπαθούν λόγω έλλειψης επιχειρημάτων, να τη στηρίξουν στην συκοφάντηση της επάρκειας των δημοσίων υπαλλήλων. Το σωματείο του απαντά ότι οι όποιες αδυναμίες και εκφυλιστικά φαινόμενα στη λειτουργία δημόσιων υπηρεσιών δεν οφείλονται σε κάποια εν γένη αδυναμία των υπαλλήλων, αλλά ευθύνεται πρωτίστως το καθεστώς πελατειακών σχέσεων που βασίλευε τόσα χρόνια, με βασικό κρίκο στις πελατειακές σχέσεις τον εκάστοτε πολιτικό προϊστάμενο στην περίπτωσή μας δήμαρχο, αντιδήμαρχο κ.λ.π..
Η ειδικότερη επιχειρηματολογία πως ο δήμος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει αφού ζήτησε συμβασιούχους εργάτες καθαριότητας δεν μπορεί να εκφράζεται από αυτούς που συνέργησαν στην απογύμνωση των υπηρεσιών».
Τα παρόντα μέλη του ΔΣ του συλλόγου και αφού αντιλήφθηκαν ότι και ο νέος πρόεδρος δεν πρόκειται να συμφωνήσει υπέρ της διαχείρισης του ΧΥΤΑ με αμιγώς δημόσιο χαρακτήρα, δήλωσαν ότι σε κάθε περίπτωση το σωματείο εργαζομένων θα βρεθεί απέναντι από το νέο προεδρείο της Διαχειριστικής ενώ τόνισαν ότι «Η διοίκηση του συνδέσμου δεν νομιμοποιείται ούτε ηθικά ούτε πολιτικά να παίρνει τέτοιου είδους αποφάσεις. Ο αγώνας μας θα είναι συνεχής γιατί το οικονομικό, περιβαλλοντολογικό και κοινωνικό συμφέρον των δημοτών της Πέλλας είναι η δημόσια διαχείριση».


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΕ ΡΕ ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΚΑΤΕΒΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ ΣΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ!