Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Συγχωνεύσεις και στα Τελωνεία από τη Δευτέρα

Μπροστά στις ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας μπαίνει άμεσα σε εφαρμογή το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για ριζικές αλλαγές σε εφορίες και τελωνεία. Η πρώτη απόφαση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ε. Βενιζέλου προβλέπει αναστολή λειτουργίας ενός τελωνείου, συγχώνευση 14 τελωνειακών υπηρεσιών και επιπλέον 50 υποδιευθύνσεων και τμημάτων τελωνείων, από την ερχόμενη Δευτέρα, 22 Αυγούστου. Στις υπό συγχώνευση τελωνειακές υπηρεσίες περιλαμβάνονται και αυτές της Βέροιας και Σκύδρας.
Θα ακολουθήσουν υπουργικές αποφάσεις για αλλαγές προϊσταμένων εφοριών, οι οποίοι απέτυχαν στην επίτευξη των στόχων αύξησης των εσόδων....
ενώ εντός των επομένων ημερών αναμένονται και οι συγχωνεύσεις των πρώτων 20 εφοριών.
Όταν ολοκληρωθεί το σχέδιο μετασχηματισμού των ελεγκτικών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, οι 288 εφορίες που λειτουργούν σήμερα θα έχουν παραχωρήσει τη θέση τους σε περίπου 30 Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες και οι φορολογούμενοι θα εξυπηρετούνται από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, ή τα «Παράθυρα Φορολογικής Εξυπηρέτησης» που αναμένεται να δημιουργηθούν .Η πληρωμή των φόρων και οι επιστροφές θα γίνονται αποκλειστικά από τις τράπεζες.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για αποκατάσταση της αλήθειας:
στο Τελνείο της Βέροιας καταργούνται (συγχωνεύονται) 2 τμήματα, ενώ στο Τελωνείο Σκύδας καταργείται ένα τμήμα στο οποίο εδώ και 4 χρόνια δεν υπήρχε προϊστάμενος.
και τα δυο τελωνεεία λειτουργούν σε επίπεδο Διεύθυνσης

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με το δημοσίευμά σας, σας παραθέτω ορισμένα στοιχεία «από πρώτο χέρι».
Με την Δ6 1109221 ΕΞ 2011/1-8-11 ΑΥΟ (η απόφαση δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια http://et.diavgeia.gov.gr/f/minfin/search/free.php?q=4%CE%91%CE%9C%CE%9A%CE%97-143), καταργήθηκαν ορισμένα τμήματα τελωνείων μεταξύ των οποίων ένα από το Τελωνείο Σκύδρας και δυο από το Τελωνείο Βέροιας. Προς το παρόν δεν υπάρχει άλλο άμεσο σχέδιο αναδιοργάνωσης για υλοποίηση.
Και τα δυο τελωνεία εξακολουθούν να λειτουργούν σε επίπεδο Διεύθυνσης.
Επειδή πολύς λόγος γίνεται σχετικά με τις εξαγωγές προς τη Ρωσία, από τα στοιχεία του τελωνείου, για το χρονικό διάστημα 1-1/20-8-2011 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010, προκύπτουν τα παρακάτω:
Η ποσότητα όλων των εξαχθέντων εμπορευμάτων το 2011 αυξήθηκε κατά 57%
Η αξία όλων των εξαχθέντων εμπορευμάτων το 2011 αυξήθηκε κατά 117%
Η ποσότητα των εξαχθέντων ροδακίνων το 2011 αυξήθηκε κατά 69%
Η αξία των εξαχθέντων ροδακίνων το 2011 αυξήθηκε κατά 46%.
Αν οι οικονομικοί φορείς του Νομού επιθυμούν πραγματικά να παραμείνει σε λειτουργία το τελωνείο Σκύδρας, θα πρέπει να πραγματοποιούν τους τελωνισμούς εισαγομένων και εξαγομένων εμπορευμάτων – όπως οφείλουν άλλωστε – στο αρμόδιο τελωνείο που είναι αυτό της Σκύδρας.