Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Στη «στενή» ο Εφραίμ με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για τις ανταλλαγές

Παρά την προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ για τις ευθύνες που βαρύνουν συγκεκριμένα πρόσωπα (μοναχούς και πολιτικούς), τελικά το Συμβούλιο Εφετών με σημερινό του βούλευμα έκρινε προφυλακιστέο τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ για την υπόθεση ανταλλαγής των οικοπέδων του δημοσίου με εκτάσεις της λίμνης Βιστωνίδας. Πάντως ο χρόνος που επέλεξε ο συγκεκριμένος τηλεοπτικός σταθμός να προβάλλει έρευνα που ούτε λίγο ούτε πολύ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι συγκεκριμένες ανταλλαγές ήταν επ’ ωφελεία του δημοσίου, μάλλον δεν ήταν τυχαίος αφού υπήρχε σε εκκρεμότητα η έκδοση της σχετικής απόφασης του Συμβουλίου Εφετών......
 Απλά να υπενθυμίσουμε στους αστέρες του ΣΚΑΙ ότι 140 στρέμματα στον Άγιο Αθανάσιο (Καϊμακτσαλάν) ανατάχτηκαν με κάποια στρέμματα λίμνης, (νεράκι του Θεού δηλαδή)
Βέβαια περιμένουμε να δούμε και πολιτικούς που έβαλαν χέρι σε δημόσιο χρήμα και δεν είναι και λίγοι να έχουν την ίδια τύχη με τον Εφραίμ, για να ησυχάσουμε και να πιστέψουμε ότι κάτι αλλάζει σε αυτή τη χώρα.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η εκκλησία διώκεται πλέον απροκάλυπτα.
Οι μάσκες πέσανε. Οι πολιτικοί στον αφρό και ο λογαριασμός στους ακτήμονες μοναχούς.
Και όλα αυτά παραμονές των Χριστουγέννων.
Τυχαίο? Δε νομίζω!!!
Η διοίκηση της Εκκλησίας θα πάρει θέση ή θα συνεχίσει τον ανταγωνισμό για το ποια Μητρόπολη μοιράζει τα περισσότερα συσσίτια? Ίδωμεν!!!
Καλά Χριστούγεννα!!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε μου κύριε - κυρία
Με όλο το σεβασμό.... πιστευετε ότι ο Εφραίμ εκφράζει την εκκλησία;
Γιατί εκκλησια βουτηγμενη στα εκατυομύρια ευρώ... δεν δίδαξε ο Ιησούς, ούτε μοναχούς να κάνουν Μπιζνες και real estate περιγράφει στους λόγους του.
Όσο για τους ακτήμονες μοναχούς που αναφέρεστε θα σας συμβούλευα να πλρηροφορηθείτε καλυτερα για την περιουσία των Μοναστηριών και ειδικά αυτών που έχουν μετατραπεί σε εταιρίες κ.λπ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ 10:17, ο π.Εφραίμ ως πρόσωπο δεν με αφορά. Το αν θα κριθεί ένοχος ή όχι αυτό είναι δικό του θέμα. Αυτό όμως που με εξοργίζει είναι η συγκυρία που διαδραματίζονται αυτά τα γεγονότα, η επιλεκτική απόδοση ευθυνών και η προσπάθεια διασυρμού του θεσμού της Εκκλησίας και της Αγιορείτικης παράδοσης, μέσα από το πρόσωπο του π. Εφραίμ.
Δεν ανέχομαι στην πατρίδα μου, να απαξιώνονται με τέτοιο τρόπο η Πίστη και οι αξίες μας, από άθλια υποκείμενα της πολιτικής και δικαστικής ζωής, που έδειξαν πλέον τον αληθινό τους ρόλο. Έγιναν τόσες εξεταστικές επιτροπές και δεν αποδόθηκε ευθύνη σε κανέναν πολιτικό. Έγιναν τόσες καταγγελίες για σκάνδαλα και δεν ίδρωσε το αυτί κανενός εισαγγελέα. Δεν ανακοινώθηκαν πουθενά οι αθωωτικές αποφάσεις των Βαβύλη και Γιοσάκη, από τα Ευρωπαϊκά δικαστήρια και δε βρέθηκε ούτε ένας να αποκαταστήσει την τιμή και αξιοπρέπεια των ανθρώπων αυτών.
Εμείς έχουμε χρέος να ομολογούμε και να προασπιζόμαστε την πίστη και τα ιδανικά μας.
Τώρα, για το θέμα της μετατροπής των Μονών σε εταιρείες, σας γνωρίζω ότι αυτό έγινε για να υπάρχει νομιμότητα στις οικονομικές συναλλαγές των Μονών και δυνατότητα ελέγχου της διαχείρισης των χρημάτων από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Παλιότερα οι μοναχοί πουλούσαν τα εργόχειρά τους χωρίς να χρειάζεται να κόβουν αποδείξεις. Σήμερα αυτό είναι παράνομο.
Αν εσείς έχετε υπ΄ όψιν σας κάποια συγκεκριμένη περίπτωση όπου συμβαίνουν "άλλα" πράγματα, σας προκαλώ και σας παρακαλώ να τη δημοσιεύσετε, ώστε να γνωρίζουμε κι εμείς από που να φυλαχτούμε.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 2:38' ενώ "δεν σ'ενδιαφέρει ο π.Εφραίμ" , δεν καταλαβαίνω γιατί τον ταυτίζεις με όποιες αξίες και αρχές αναφέρεις στο σχόλιό σου. Μάλλον αδυνατείς να ξεδιαλύνεις τους "Γραμματείς και Φαρισαίους υποκριτές" και τους "διάφορους αργυρώνυμους εμπόρους" , που καμιά σχέση δεν πρέπει να έχουν με τη πίστη μας ."χρέος μας να ομολογούμε και να προασπιζόμαστε την πίστη μας" , αλλά όχι και τους διάφορους "μπατσοπρακτοροχαφιεδο - μονάχους" ( Γιοσακοβαύληδες ) , που δρουν ανενόχλητοι υπό τη σκέπη της εκκλησίας .

Ανώνυμος είπε...

Τι να φυλαζτείς βρε καημένε ευκολόπιστε.Για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου επί 2 χρόνια όλα τα μέσα ενημέρωσης είπαν και έγραψαν τα πάντα.Τι θέλεις για να πληροφορηθείς τα ¨άλλα" ώστε να φυλαχτείς;΄Πότε περιμένεις να φυλαχτείς;
Προσωπικά δεν ανέχομαι να σπιλώνεται και να λερώνεται η Εκκλησία και ειδικά της Ελλάδος από ορισμένους αγύρτες όπως αυτοί που περιγράφεις όταν προσπαθούμε να τους υπερασπιστούμε ενώαυτοί είναι αποδεδειγμένα απατεώνες.Η Εκκλησία της Ελλάδος είναι κάτι το πολύ ανώτερο και ιερό και η δύναμή Της και η Καθαρότητά της αποδεικνύεται από την ικανότητά της να πετάει σαν την τρίχα από το ζυμάρι όλους αυτούς τους "τρίχες".Δεν είναι τα αντιπροσωπευτικότερα είδη ο Βαβύλης ο Γιοσάκης και όλοι αυτοί.Δεν μας εκφράζουν. Ούτε τους υπερασπιζόμαστε.Απλά όπως σε όλη την κοινωνία κάθε ζωντανός οργανισμός έχει και τις πληγές και τα μικρόβιά του.Και επειδή είναι υγιής οργανισμός τα αποβάλλει.

Ανώνυμος είπε...

Καλά, δεν έχετε καταλάβει το ρόλο που παίζουν οι δημοσιογράφοι σε όσα συμβαίνουν στη χώρα μας?
Ή μήπως κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε?
Όποτε τους βολεύει, θυμούνται το Βατοπαίδι, την αμύθητη εκκλησιαστική περιουσία και κάθε τι που τους βοηθάει να πλήξουν το θεσμό της Εκκλησίας.
Από τις δημοσιογραφικές έρευνες, από τις ατέρμονες συζητήσεις στην τηλεόραση, από τις τηλεδίκες στα παράθυρα των ειδήσεων, βγάλατε εσείς κάποια καθαρή εικόνα γι΄ αυτά που παρουσιάζουν?
Τα διάφορα αποστήματα που εντοπίζονται μέσα στην εκκλησία, συμφωνώ απόλυτα ότι πρέπει να καθαρίζονται. Και αυτό πιστεύω πως γίνεται στις περισσότερες των περιπτώσεων.
Ακούσατε εσείς όλες αυτές τις μέρες να σχολιάζουν, τα ΜΜΕ, την παραγραφή των αδικημάτων για τους πολιτικούς στο σκάνδαλο Βατοπαιδίου? Μούγκα γι΄ αυτό.
Κι έρχεσαι 9:36 να μας πεις ότι 2 χρόνια τώρα, μας παρουσιάσανε την πραγματική κατάσταση αυτά τα μέσα. "Καημένε ευκολόπιστε" !!!

Ανώνυμος είπε...

Η Εκκλησία είναι το ορφανοτροφείο της Μητρόπολης είναι το Γεύμα Αγάπης του Αη Γιώργη είναι τα φροντιστήρια για άπορα παιδιά του Αη Γιώργη είναι Διακονία και Προσφορά.Αυτό που μας παρουσίασαν τα μμε είναι η επιτομή της αρπαγής τεράστιας δημόσιας περιουσίας από κάποια λαμόγια λύκους ενδεδυμένα ως πρόβατα ("μοναχοί"). Ο,τι δεν είναι Εκκλησία δηλαδή.Καλά έκαναν και οι δημοσιογράφοι και τα αποκάλυψαν.Εκαναν σωστά την δουλειά τους.Για να απαλλαγούμε από τους βρωμερούς.Τέτοια θέλουμε.Οσο για τις τηλεδίκες κλπ αυτά γίνονται με διάφορες μορφές 2.000 χρόνια τώρα.Αν ήταν ο κόσμος να επηρεαστεί από αυτά δεν θα υπήρχε Χριστιανισμός.Ο κόσμος βλέπει και κρίνει.Βλέπει τις τηλεδίκες βλέπει και το γεύμα αγάπης και το ορφανοτροφείο και κρίνει.Δεν χρειάζεται να σας πω τι διαλέγει.Και διαλέγει επειδή η Εκκλησία έχει την δύναμη και το κύρος να προστατευτεί και να προστατέψει.Οσο για τους πολιτικούς, μην τους ζηλεύεις...και ΕΛΕΟΣ μην τους συγκρίνουμε με την Εκκλησία θα τρελαθώ...