Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Το χιονοδρομικό στο Βόρας υποδέχτηκε τα Χριστούγεννα τους πρώτους σκιέρ

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που προτίμησαν να περάσουν τα Χριστούγεννα στον Άγιο Αθανάσιο συνδυάζοντας τη ζεστασιά του παραδοσιακού οικισμού με την ζωντάνια του χιονοδρομικού κέντρου Βόρας. Το χιόνι που έπεσε τις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα βοήθησε ώστε το τοπίο να αποκτήσει το γιορτινό λευκό ντεκόρ, δίνοντας την ευκαιρία στους λάτρεις των χειμερινών σπορ να γεμίσουν τις πίστες του χιονοδρομικού αλλά και τις αίθουσες στο σαλέ απολαμβάνοντας τον ζεστό καφέ τους μέσα σε ένα περιβάλλον γιορτινό. Μάλιστα την παραμονή των Χριστουγέννων μέλη του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου που συνόδεψε ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας έψαλαν τα κάλαντα στους επισκέπτες και αντάλλαξαν ευχές με τους ανώνυμους αλλά … και επώνυμους πολίτες που βρέθηκαν τις ημέρες αυτές στην περιοχή.....
Πάντως πρέπει αν επισημάνουμε την ετοιμότητα που επέδειξαν οι υπηρεσίες της περιφέρειας και φρόντισαν για τον καθαρισμού του δρόμου τόσο αυτού που οδηγεί στο χιονοδρομικό όσο και του συνόλου των ορεινών περιοχών στην Πέλλα. Βέβαια απαραίτητες σε κάποια σημεία των ορεινών δρόμων, ήταν και παραμένουν οι αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω του παγετού και καλό θα είναι να είμαστε όλοι εφοδιασμένοι με αυτές αν πρόκειται να κινηθούμε στα ορεινά του νομού. 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλα κρασιά

Ανώνυμος είπε...

Να και καποιος που χρησιμοποιει την ελληνικη ονομασια του βουνου!

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλε 11:04 μμ η ιστορία γράφεται χωρίς αλλοιώσεις και ...βαφτήσια ! Καϊμάτσαλαν είναι το βουνό και ... YENITZE VARDAR η πόλη μας . Αυτά κληρονομίσαμε , με τα βαφτήσια τι διασφαλίζουμε ;; Ίσως το στραπατσάρισμα της αυθεντικής-γνήσιας ιστορίας του τόπου μας .