Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Νίκησε 2-1 την Καλλονή και Σκαρφάλωσε στην 5η θέση της Β εθνικής η Αναγέννηση Γιαννιτσών

Μετά από πολύ καλή εμφάνιση ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, η Αναγέννηση Γιαννιτσών πήρε σημαντική νίκη στην έδρα της κόντρα στην ΑΕΛ Καλλονής και σκαρφάλωσε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Τα δύο τέρματα που πέτυχαν αμυντικοί των γηπεδούχων ήταν αρκετά για να χαρίσουν τους τρείς βαθμούς στην ομάδα του Σπύρου Μπαξεβάνου που έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να αξιοποιήσει στο έπακρο, τις ικανότητες και το ταλέντο των παικτών του.
Ο αγώνας ήταν από το ξεκίνημα του ένα πραγματικό ντέρμπυ αφού οι δύο ομάδες ισοβαθμούσαν στην 7η θέση της βαθμολογίας με 19 βαθμούς, ενώ οι φιλοξενούμενοι προέρχονταν από νίκη στην έδρα τους κόντρα στην Καλλονή και οι γηπεδούχοι από ισοπαλία μέσα στον Διαγόρα. Οι φίλαθλοι στις κερκίδες......
που αψήφησαν το τσουχτερό κρύο, αν και δεν ξεπερνούσαν τους 300 χειροκρότησαν την προσπάθεια των παικτών και τους επιβράβευσαν για την εμφάνιση τους που συνοδεύτηκε με μια σημαντική νίκη.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν εντυπωσιακά, πίεσαν σε όλο το γήπεδο και δεν άφησαν περιθώρια στους παίκτες της Καλλονής να αναπτυχθούν επιθετικά. Με τους γηπεδούχους έκανε την εμφάνιση του ο νεοαποκτηθείς και γνωστός στους φίλους της ομάδας Γιώργος Ιορδανίδης που βοήθησε σημαντικά στον οργανωτικό τομέα καθώς και ο Αποστόλου που πήρε θέση κάτω από τα δοκάρια της εστίας των γηπεδούχων μετά την μεταγραφή του Βοσνιάδη στην ΑΕ Λάρισα.
Στο 15΄ μετά από κάθετη πάσα ο Γιόνδης απέφυγε τον αντίπαλό του μπήκε μόνος του στην περιοχή και από πλεονεκτική θέση μόνος του απέναντι στον Σουλογάνη πλάσαρε αλλά ο τερματοφύλακας της Καλλονής απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Στο 20΄ μετά από σέντρα στην περιοχή των φιλοξενουμένων και ασθενή απόκρουση της μπάλας από τους αμυντικούς ο Παπαδόπουλος Θ. έπιασε γυριστό σουτ αλλά έστειλε τη μπάλα να περάσει λίγο [πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 32΄ ο Ιορδανίδης Γ. έβγαλε σέντρα στην μικρή περιοχή της Καλλονής και πριν η μπάλα φτάσει στο Στεργίδη πρόλαβαν οι αμυντικοί και την απομάκρυναν, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Αποστολίδης έπιασε δυνατό σουτ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής και ο Σουλογάνης και πάλι απέκρουσε ασθενώς αλλά ο Γιόνδης δεν πρόλαβε να τη σπρώξει στα δίχτυα με την προβολή που επιχείρησε.
Η πίεση των γηπεδούχων απέδωσε στο 41΄ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Τέλλος έπιασε την πρώτη κεφαλιά στην μικρή περιοχή και προωθημένος Σερέτης με κοντινό σουτ την έστειλε στα δίχτυα γράφοντας το 1-0.
Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε με τους γηπεδούχους να έχουν αυτοί τον έλεγχο του αγώνα και να πιέζουν για την ισοφάριση.
Στο 51΄μετα από εκτέλεση φάουλ ο Tarachulski μόνος του στη μικρή περιοχή έπιασε κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι της εστίας του Αποστόλου. Στο 65΄ ο νεοεισελθών Santana, από το ύψος της περιοχής έπιασε δυνατό σουτ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων. Η ασφυκτική πίεση των φιλοξενουμένων κράτησε 25 λεπτά αφού στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν τον αγώνα.
Στο 75΄ ο Γιόνδης απείλησε την αντίπαλη εστία με δυνατό σουτ αλλά ο Σουλογάνης με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε τη μπάλα. Στο 80 οι γηπεδούχοι κέρδισαν κόρνερ και στην εκτέλεση ο προωθημένος Σερέτης έπιασε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα γι δεύτερη φορά στα δίχτυα της εστίας της Καλλονής γράφοντας το 2-0. Στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας του αγώνα ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι σε βάρος των γηπεδούχων όταν ο Αποστόλου στην προσπάθεια του να μπλοκάρει στον αέρα τη μπάλα έπεσε πάνω στον Βλαστέλη που τη διεκδίκησε. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Santana και διαμόρφωσε το τελικό 2-1.
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν για τους γηπεδούχους ο Τέλλος και ο Ιορδανίδης Γ. ενώ για τους φιλοξενούμενους ο Ζουρούδης, ο Traore και ο Tarachulski.
Άριστος ο διαιτητής Γιαννουλάκης του Συνδέσμου διαιτητών Χανίων, ενώ σωστοί στις υποδείξεις τους ήταν οι βοηθοί του Παρασκευούδης και Δηλγεράκης του Συνδέσμου διαιτητών Δράμας.
Αναγέννηση Γιαννιτσών (Μπαξεβάνος Σπύρος): Αποστόλου, Τέλλος, Σερέτης, Γιόνδης, Ντατίδης, Αποστολίδης, Ιορδανίδης Γ. (82 Τσικνίδης), Σπαθάρας, Μπαξεβάνος (92 Χατζόγλου), Στεργίδης (66 Τσίλης), Παπαδόπουλος Θ.
ΑΕΛ Καλλονής (Luciano De Souza): Σουλογάνης, Χωριανόπουλος, Marcelo Alves, Κριπιντίρης, Μανουσάκης, Σιλιγαρδάκης, Ζουρούδης, Traore, Μανούσος, Tarachulski (73 Βλαστέλης), Θυμιόπουλος (54 Santana). 

Δεν υπάρχουν σχόλια: