Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Πρωτοβουλία του Δικτύου Πολιτών για το Περιβάλλον «Καλοσωρίζουμε την άνοιξη στο πρώην στρατόπεδο Καψάλη με χελιδονοφωλιές και δεντροφύτευση»

Το Δίκτυο Πολιτών για το Περιβάλλον, στα πλαίσια της δράσης του για τους ελεύθερους χώρους και τους χώρους πρασίνου της πόλης των Γιαννιτσών, πάει πάλι στο Στρατόπεδο Καψάλη το Σαββατοκύριακο 31 Μαρτίου – 01 Απριλίου και καλεί τα μέλη και τους πολίτες (μικρούς και μεγάλους) να υποδεχτούν την άνοιξη με δύο εκδηλώσεις.
Το Σάββατο 31 Μάρτη 10:00 – 13:00: «Χελιδονίσματα» όπου τα παιδιά μαζί με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία υποδέχονται την άνοιξη και τους προάγγελούς της, τα χελιδόνια, με τον πιο δημιουργικό τρόπο:.... φτιάχνοντάς τους φωλιές από πηλό. Με τη βοήθεια εθελοντών της Ορνιθολογικής, τα παιδιά θα κατασκευάσουν φωλιές και θα τις πάρουν για να τις τοποθετήσουν σπίτι τους, προσφέροντας έτσι στα χελιδόνια έτοιμες κατοικίες! Απλά τα παιδιά θα πρέπει να φέρουν μαζί τους κι ένα χάρτινο κουτί για να μεταφέρουντη φωλιά.
Επίσης στον ίδιο χώρο θα βρίσκεται και η νηπιαγωγός Κική Δημητριάδου για να γνωρίσει στα παιδιά τον Αδέσποτο, (τον αδέσποτο σκύλο - πρωταγωνιστή του εκπαιδευτικού προγράμματος του Συλλόγου Ζωόφιλων Γιαννιτσών) μέσα από τις ιστορίες του αλλά και από παιχνίδια.
Την Κυριακή 01 Απρίλη στις 10:00: θα πραγματοποιηθεί Δενδροφύτευση.
Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές «Πρασινίζουμε το χώρο του πρώην στρατοπέδου φυτεύοντας δέντρα και θάμνους που μας προσέφερε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από το φυτώριο του Εργαστηρίου Δασοκομίας της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος», ενώ καλούν όσους έχουν τη δυνατότητα, να φέρουν μαζί τους φτυάρια ή και τσάπες.

(Η είσοδος στον χώρο των εκδηλώσεων είναι από την πάνω πύλη του πρώην στρατοπέδου (συνοικισμός)

Δεν υπάρχουν σχόλια: