Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Σε λίγο θα πετάμε γιαούρτια ο ένας στον άλλο…

Ωραία έτσι που τα έκαναν ας τα λουστούν. Στις παρελάσεις, στις ταβέρνες, στο δρόμο, στις εκδηλώσεις, ο κόσμος δεν θέλει να βλέπει τους πολιτικούς και μάλιστα σε περίοπτη θέση.
Ωραία θα πούμε κανένα σύνθημα, θα ρίξουμε καμιά βρισιά, θα πετάξουμε κανένα γιαούρτι η κανένα αυγό για να γίνει σαματάς και μετά θα πάμε σπίτια μας να δούμε τα καμώματά μας στην τηλεόραση. Αυτή είναι η αντίσταση και η αντίδραση στο πολιτικό σύστημα και στις πολιτικές που εφαρμόστηκαν από τα δύο μεγάλα κόμματα και μας έχουν οδηγήσει στα σημερινά αδιέξοδα.....
Όμως αν θεωρούμε ότι με τα αυγά και τα γιαούρτια θα το αλλάξουμε αυτό, τότε έχουμε χάσει τον προσανατολισμό μας και το στόχο μας. Και φυσικά ο στόχος δεν είναι άλλος από την αλλαγή πολιτικής, από την αλλαγή προσώπων, από την αλλαγή νοοτροπίας. Και βέβαια στη νοοτροπία αυτή πρέπει να εστιάσουμε, γιατί δεν καταλαβαίνω το λόγο να μην αντιδράσουμε απέναντι στον επαγγελματία που κλέβει το ΦΠΑ, στον γείτονα που σηκώνει παράνομα έναν όροφο στην οικοδομή του, η καταπατά δημόσια έκταση για να χτίσει τη βίλα του, στον γιατρό και τον εφοριακό που τσεπώνει το φακελάκι για να κάνει τη δουλειά του και γενικά σε όλους αυτούς που καταστρατηγούν προκλητικά τους νόμους μπροστά στη μούρη μας και τους ανεχόμαστε.. Θα μου πείτε άλλο οι πολιτικοί άλλο οι πολίτες.
Ωραία, και αυτοί οι πολίτες όμως εκλέγουν τους πολιτικούς μας, που μπορεί να είναι ένας από αυτούς.
Ναι λοιπόν στην εξυγίανση του πολιτικού προσωπικού αλλά εξυγίανση και στην ίδια την κοινωνία γιατί σε λίγο θα πετάμε γιαούρτια ο ένας στον άλλο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: