Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Παράθυρο στην πολιτική μέσω του πολιτισμού για καθηγητές του νομού Πέλλας

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Πέλλας ίδρυσαν τον σύλλογο καθηγητών για τον πολιτισμό «Μενέλαος Λουντέμης» στόχος του οποίου όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν, είναι η πολιτιστική ενεργοποίηση των μελών του στην ευρύτερη περιοχή, με την ευαισθητοποίηση και ανάληψη πρωτοβουλιών σε θέματα παιδείας, Επίσης η πνευματική προαγωγή, η επιστημονική ενημέρωση, η ενίσχυση των κοινωνικών σχέσεων, η ανταλλαγή απόψεων, η προσωπική έκφραση και ο προβληματισμός των μελών είναι μερικοί από τους στόχους του συλλόγου, που αποσκοπούν στην ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας και στην ευαισθητοποίησή της σε θέματα παιδείας και όχι μόνο.
Βέβαια αυτό όσον αφορά το ένα σκέλος της πρωτοβουλίας τους. Γιατί....
το θέμα έχει και συνέχεια και φαίνεται ότι στο βάθος υπάρχει μια πολιτική σκοπιμότητα που ξεκινά από τη δημιουργία μιας αυτόνομης συνδικαλιστικής οργάνωσης με έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά. Αυτό άλλωστε επισημαίνεται και στη συνέχεια της ανακοίνωσης που αναφέρει μεταξύ άλλων:
Στα πλαίσια του συλλόγου καθηγητών για τον πολιτισμό «Μενέλαος Λουντέμης» ιδρύεται και ένας νέος σχηματισμός ως έκφραση του προβληματισμού για παρέμβαση στην κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική πραγματικότητα της ευρύτερης περιοχής του Ν. Πέλλας.
Μια νέα πρωτοβουλία ανεξάρτητων αυτοοργανωμένων καθηγητών, με στόχο τη δημιουργία ενός νέου σχηματισμού, ενός ανεξάρτητου, αυτόνομου, αδέσμευτου συνδικαλιστικού σχηματισμού.
Η «ΕΓΕΡΣΗ», όπως ονομάζεται ο νέος συνδικαλιστικός σχηματισμός των καθηγητών, στοχεύει να ασχοληθεί με τα πραγματικά καθημερινά προβλήματα των καθηγητών στα σχολεία, να προτάξει την ανάγκη για ενιαίο ψηφοδέλτιο στις εκλογές της ΕΛΜΕ, να αγωνισθεί για τη δημιουργία ενός σχολείου με το όραμα της αλλαγής νοοτροπίας, που θα στοχεύει στη διαμόρφωση του προσώπου των μαθητών, ώστε να γίνουν αύριο πιο ικανοί, έντιμοι, υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες αλλά και να υποχρεώσει το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε για άνοιγμα προς την τοπική κοινωνία, αποκαθιστώντας την αξιοπρέπεια και το κύρος του εκπαιδευτικού κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: