Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Στήριγμα στους άπορους των Γιαννιτσών από το Δικηγορικό Σύλλογο Αμμοχώστου Κύπρου

Πρόσφεραν 3.000 ευρώ στο Γεύμα Αγάπης του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών.
Την δωρεά των 3.000 ευρώ που προσέφερε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμμοχώστου στο Γεύμα Αγάπης του Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών, παρέδωσε στον Μητροπολίτη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών Αθανάσιος Ξυνίδης στη διάρκεια μιας σεμνής τελετής που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ναού λίγο μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας.
Όπως ανέφερε ο κ Ξυνίδης στη σύντομη αναφορά του, η χειρονομία αυτή τον εξέπληξε και τον συγκίνησε αφού οι δικηγόροι – μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου της Αμμοχώστου της μαρτυρικής Κύπρου....
που σημειωτέον είναι ξεσπιτωμένοι από τα σπίτια και τις εστίες τους και δικηγορούν αναγκαστικά στο Παραλίμνι και στην Λάρνακα) και των οποίων ο Σύλλογος είναι αδελφοποιημένος από το 1995 με τον Δικηγορικό Σύλλογο Γιαννιτσών, ξεχνώντας τα αναμφισβήτητα καθημερινά προβλήματα επιβίωσης και διεκπεραίωσης που σίγουρα και οι ίδιοι έχουν, έστρεψαν με αγωνία και ενδιαφέρον το κεφάλι και το βλέμμα τους και προς τον δοκιμαζόμενο λαό της χώρας μας. Και παρότι δεν είχαν καμία απολύτως υποχρέωση και ευθύνη, προέβησαν σε μία συγκλονιστική και ανεπανάληπτη χειρονομία προσφοράς και αλληλεγγύης ενισχύοντας με 3.000 ευρώ το "Γεύμα Αγάπης" του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών.
Κλείνοντας ο κ. Ξυνίδης τόνισε ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Γιαννιτσών ήδη έχει προχωρήσει σε ανάλογες κινήσεις, ενώ θα είναι αρωγός σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες και δράσεις κοινωνικής προσφοράς, ακολουθώντας την απόφαση των μελών του, που συμμετέχουν εθελοντικά όταν και όπου τους ζητηθεί.
Στην σύντομη αναφορά του ο Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, αφού ευχαρίστησε τους παραπάνω Δικηγορικούς Συλλόγους και ειδικά αυτόν της Αμμοχώστου υπογράμμισε πως η εκκλησία πέρα από τις δικές της δυνάμεις χρειάζεται συμπαραστάτες στο κοινωνικό της έργο. Μάλιστα παρέπεμψε στη βοήθεια που παρέχουν επώνυμοι και ανώνυμοι πολίτες καθημερινά προσφέροντας ακόμη και από το υστέρημά τους τρόφιμα και άλλα είδη τόσο για το Γεύμα Αγάπης του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών όσο και για τις άλλες πρωτοβουλίες της Μητροπόλεως όπως αυτή της λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου στο πλαίσιο της απόφασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: