Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Αντιπυρική προστασία σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα ΕΔΟΜΑΚ, στο δήμο Σκύδρας


Με ανακοίνωσή του ο δήμος Σκύδρας κάνει γνωστό το νέο πρόγραμμα προστασίας περιβάλλοντος και πυρασφάλειας που υλοποιεί με την εθελοντική ομάδα του δήμου. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Μετά από τα θετικά αποτελέσματα που είχαν οι περιπολίες και η συνεργασία της εθελοντικής ομάδας Ε.Δ.Ο.Μ.Α.Κ. με τις υπηρεσίες του δήμου μας τη θερινή περίοδο του 2011 για την πυρασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος, αποφασίσθηκε από κοινού να καταρτισθεί νέο πρόγραμμα...
πυροπροστασίας και για την τρέχουσα θερινή περίοδο, αρχής γενομένης από την 25-6-2012 έως την 30-9-2012 με τις παρακάτω επισημάνσεις: Θα διεξάγονται καθημερινές απογευματινές περιπολίες από μέλη της ΕΔΟΜΑΚ με το ειδικό πυροσβεστικό όχημα του Δήμου μας, βάση προγράμματος, σε όλες τις Τ. Κοινότητες του Δήμου μας, για την προστασία των δημοτικών εκτάσεων από πυρκαγιές. Το ίδιο χρονικό διάστημα θα τίθενται σε υπηρεσία επιφυλακής και υπάλληλοι του Δήμου μας, προκειμένου να συνδράμουν όποτε και αν χρειασθεί τους εθελοντές της ΕΔΟΜΑΚ με ταυτόχρονη παραχώρηση-χρήση τεχνικών και μεταφορικών μέσων. Τα μέλη της ΕΔΟΜΑΚ παράλληλα με τις υπηρεσίες που θα προσφέρουν εθελοντικά θα ενημερώνουν τους δημότες μας με φυλλάδια, για τους τρόπους προστασίας του περιβάλλοντος και την αποφυγή πυρκαγιών. Θα ελέγχουν-περιπολούν όλους τους κοινόχρηστους χώρους και θα ενημερώνουν την επιτροπή ελέγχου-προστίμων του Δήμου μας για τυχόν παραβάτες που παραβιάζουν τον κανονισμό καθαριότητας και θέτουν σε κίνδυνο το περιβάλλον. Έπειτα από τα παραπάνω παρακαλούμε τους Δημότες μας για την έγκαιρη ενημέρωση της Υπηρεσίας του Δήμου μας σε περιπτώσεις επειγουσών αναγκών ( 6971501690 Προϊστάμενος περιβάλλοντος και πολιτικής προστασίας Καρυπίδης Βασίλειος) ή στα τηλέφωνα: 6984618991 αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κερμανίδης Κ, 6984618989 αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κωστόπουλος Κ., 6980833765 πρόεδρος ΕΔΟΜΑΚ Κωνσταντινίδης Ιάκωβος. Οι ανωτέρω θα διαχειρίζονται σε πρώτη φάση τις έκτακτες περιπτώσεις και θα συντονίζουν τις όλες ενέργειες. Τέλος γίνεται γνωστό πως ο δήμος μας έχει απόλυτη συνεργασία με την πυροσβεστική Υπηρεσία Έδεσσας (199), για οποιοδήποτε θέμα αφορά την πυρασφάλεια & την προστασία του περιβάλλοντος και χρήζει οργανωμένης αντιμετώπισης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: