Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου για τις επετειακές εκδηλώσεις για τα «100 χρόνια από τη Μάχη των Γιαννιτσών»

Στόχος μέσα από τον ιστορικό πλούτο της περιοχής, η τουριστική της ανάπτυξη»
 Στο πλαίσιο παρουσίασης των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την Μάχη των Γιαννιτσών, το πρωί της περασμένης Κυριακής ο δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος και η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. Ερασμία Λούσπα, παραχώρησαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, συνέντευξη τύπου σε δημοσιογράφους πανελλαδικών και τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης. Στη διάρκεια της συνέντευξης ο δήμαρχος Πέλλας ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για τις επετειακές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί και πραγματοποιούνται σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, επισημαίνοντας ότι.... «το 2012 αποτελεί ιστορικό ορόσημο για την πόλη, εφόσον συμπληρώνονται 100 χρόνια από την απελευθέρωση της ενώ η επέτειος αποτελεί επίκεντρο όχι μόνο τοπικού ενδιαφέροντος αλλά και της ευρύτερης περιοχής». Όπως ανέφερε οι εκδηλώσεις αυτές αναδεικνύουν το παρελθόν και σηματοδοτούν το μέλλον της πόλης, δίνοντας την δυνατότητα στις νεότερες γενιές να γνωρίσουν τις προσπάθειες και τους αγώνες των προγόνων μας για ελευθερία και προκοπή. Παράλληλα παρουσίασε αναλυτικά και το πρόγραμμα της 20ης Οκτωβρίου, ημέρα απελευθέρωσης των Γιαννιτσών, με επίτιμο προσκεκλημένο τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ.κ. Ιερώνυμο, ο οποίος θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Πέλλας, ενώ την ίδια ημέρα ο δήμος Πέλλας θα πραγματοποιήσει τα αποκαλυπτήρια μνημείου των πεσόντων στη Μάχη, τιμώντας με αυτό τον τρόπο τους απογόνους τους. Αμέσως μετά η πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΠ Ερασμία Λούσπα αναφέρθηκε αναλυτικά στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν από την αρχή του έτους σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους και σε αυτές που έχουν ήδη προγραμματιστεί μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2012. Απαντώντας στη συνέχεια στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την ιστορία και την συνάρτησή της με την τουριστική προβολή του σύγχρονου δήμου Πέλλας, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην προσπάθεια του δήμου για ανάδειξη του αρχαιολογικού και ιστορικού πλούτου της περιοχής, την προσέλκυση και ξένων επισκεπτών, ενώ επεσήμανε, πως η συμμετοχή όλων και ιδιαίτερα των νέων σε αυτή την πορεία είναι σημαντική για την προοπτική του τόπου. Στο τέλος ο δήμος Πέλλας προσέφερε παραδοσιακά προϊόντα και αναμνηστικά της περιοχής στους φιλοξενούμενους.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

να καλέσει και τους ακροδεξιούς φασίστες όπως στον ομαδικό τάφο να αποδώσουν φορο τιμής, για να δειξει οτι ειναι δημοκρατης ο κυριος δημαρχος - που δεν ντραπκε να καλεσει, όσους τιμουν τους ταγματασφαλιτες, αυτους που βοήθηασν και σκότωσαν τότε, τους Έλληνες . Και είχε και συγγενείς στα θύματα. Αλλά αν είναι για ψήφους ... έχουμε το πέπλο της δημοκρατίας να καλύπτει όλα τα αίσχη μας. ΞΕΦΤΙΛΑ

Ανώνυμος είπε...

Κοιταξτε χαμογελα απο την κυρια προεδρο των 1600 ευρω,που πηγαινει στην επιχειρηση που διοικει στις 8.00 και φευγει στις 8.10!!!Μπραβο ρε μεγαλε Σταμκο γενναιοδωρε με τα λεφτα των αλλων!!!Πληρωσε ομως και κανα προμηθευτη,γιατι οι ανθρωποι βαλαν τα χρηματα τους και εσυ τους πιστολιαζεις.Θα περασεις στην ιστορια ως ο δημαρχος,παρα μονο τους δικους μου.