Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Απεργιακό κάλεσμα από πρωτοβάθμια Σωματεία και Συλλόγους στο δήμο Πέλλας

Χάσαμε τον αριθμό των απεργιακών συγκεντρώσεων… 
Μια ακόμη απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί αύριο στα Γιαννιτσά στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης που έχουν αποφασίσει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ. Πρόκειται για το Σύλλογο Εργαζομένων του δήμου Πέλλας, το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Πέλλας, το Δικηγορικό Σύλλογο και τη Β’ ΕΛΜΕ Πέλλας που καλούν τα μέλη τους να συγκεντρωθούν στο δημαρχείο Πέλλας. Στο σχετικό κάλεσμα αναφέρουν τα εξής:
 Οι παραπάνω φορείς καλούμε τα μέλη μας αλλά και κάθε εργαζόμενο ελεύθερο επαγγελματία ή άνεργο να συμμετέχει αύριο 26-9-2012 στην απεργιακή συγκέντρωση στο Δημαρχείο Πέλλας στις 10 το πρωί..... Σήμερα που η τρόικα και η κυβέρνηση επιβάλλει την επιπλέον συρρίκνωση και εξαθλίωση στον τόπο μας απαιτείται η αντίδραση μας να είναι δυναμική. Την εξαθλίωση την επιβάλλει η τρόικα χρησιμοποιώντας τον φόβο αλλά την επιτρέπει η αδράνεια και η ανοχή μας. Η Μέρκελ μας δηλώνει την οργή της διότι οι πλούσιοι στην Ελλάδα δεν πληρώνουν την κρίση! Η αντίδραση μέσω της απεργίας και της αποχής είναι αναγκαία. Η μη συμμετοχή θα αποτελέσει ανοχή σε αυτούς που έχουν ξεπουλήσει τον τόπο μας. Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να περιφρουρήσουν την απεργία στους χώρους δουλειάς τους και να συμμετέχουν στην απεργιακή εκδήλωση. Νικιέται μόνον αυτός που δεν αγωνίζεται. 
Πάντως την ίδια στιγμή μερικά μέτρα πιο εκεί ενδέχεται να οργανωθεί η συγκέντρωση που Εργατικού Κέντρου σε περίπτωση που δεν θα συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός εργαζομένων απεργών για να μεταβούν με πούλμαν στη Θεσσαλονίκη. Είναι ένα θέμα που πρέπει να ρυθμίσουν οι εργαζόμενοι και κυρίως οι διοικήσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων και συλλόγων για να έχει και συμμετοχή αλλά και αποτέλεσμα η κινητοποίηση τους. Φυσικά το ΠΑΜΕ όπως πάντα θα πραγματοποιήσει τη δική του συγκέντρωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: