Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Βάζει χέρι αδιακρίτως στις τσέπες των ιδιοκτητών ακινήτων και ελευθέρων επαγγελματιών ο Στουρνάρας… και αυτό το αποκαλεί οικονομική πολιτική!!

Μεγαλύτερη βλακεία από αυτή που ακούστηκε ως πρόταση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα περί έκτακτης φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών και ιδιοκτητών ακινήτων, δεν υπάρχει. Και αυτό όχι γιατί δεν πρέπει να φορολογούνται όσοι έχουν περιουσία η παρουσιάζουν κέρδη από την επιχείρησή τους, αλλά γιατί η υπό συζήτηση επιβολή αυτού του νέου χαρατσιού αναμένεται να γίνει χωρίς διακρίσεις. Κατά αρχάς όσοι διαμαρτύρονται για τους επαγγελματίες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι εκτός από την τακτική φορολόγησή τους πληρώνουν ήδη ένα χαράτσι, το τέλος επιτηδεύματος που ξεκινά από 300 ευρώ και κλιμακώνεται ανάλογα με την περιοχή όπου βρίσκεται η επιχείρηση. Όσο για τους ιδιοκτήτες ακινήτων....αυτοί κι αν δεν έχουν πληρώσει την κρίση με τα απανωτά χαράτσια και φόρους που έχουν επιβληθεί στα ακίνητα ιδιαίτερα σε αυτά που ενοικιάζονται. Βέβαια όλα αυτά προωθούνται με πρόσχημα κάποιες έρευνες ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες φοροδιαφεύγουν. Θα συμφωνήσουμε ότι έτσι είναι, αλλά αντί να τους ελέγξει και να τους τιμωρήσει το κράτος για τα όποια παραπτώματα τους, προτιμά να τιμωρήσει όλο τον κλάδο, καλύπτοντας την ανικανότητα και την αδυναμία του να ανταποκριθεί στο ελεγκτικό έργο. Ας κοιτάξουν βέβαια και πόσοι επαγγελματίες έχουν πέσει θύματα της κρίσης και αδυνατούν να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές του εισφορές, τα ενοίκια και τις δόσεις τους στις τράπεζες. Με γενικότητες και φοροεισπρακτικό τσουβάλιασμα μια κοινωνικής και επαγγελματικής ομάδας το μόνο που θα επιτύχει ο «φωστήρας» και «σωτήρας» υπουργός οικονομικών είναι να διαλύσει ολοκληρωτικά τον κλάδο αυτό που παρά τα όσα του καταλογίζουν έχει πληρώσει και πληρώνει καθημερινά τη κρίση με χιλιάδες λουκέτα…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σιγά μη νοιαστεί ο Στουρνάρας για τον φτωχό λαό και τους βιοπαλαιστές. Ας κάνει μια βόλτα στην αγορά στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις για να δεί που κατάντησαν την Ελλάδα.