Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Η κοινωνία στα Γιαννιτσά οργανώνεται ενάντια στη ρατσιστική βία της Χρυσής Αυγής

Πρόσκληση για τη δημιουργία μιας πλατιάς αντιφασιστικής συμμαχίας 
Ανοιχτή πρόσκληση για τη δημιουργία ενός μετώπου ενάντια στη ρατσιστική βία και το φασισμό που εκφράζει η Χρυσή Αυγή, απευθύνει ομάδα πολιτών στα Γιαννιτσά. Η πρώτη συνάντηση για την οργάνωση αυτού του μετώπου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών στις 7:00 το απόγευμα. Η σχετική πρόσκληση αναφέρει τα εξής: Η έξαρση της ρατσιστικής βίας και η δράση της Χρυσής Αυγής παίρνουν τον τελευταίο καιρό ανησυχητικές διαστάσεις. Η απειλή δεν περιορίζεται μόνο στους μετανάστες, τους ρομά, τους ομοφυλόφιλους ή τους «αντιφρονούντες». Απειλείται η ίδια η δημοκρατία, η κοινωνία, ο πολιτισμός μας. Εναντίον....
αυτής της νεοναζιστικής απειλής χρειάζεται να οργανωθεί η ευρύτερη δυνατή δημοκρατική συμμαχία. Στη βία και το μισαλλόδοξο λόγο της Χρυσής Αυγής χρειάζεται να αντιπαρατεθεί ένα πλατύ αντιφασιστικό μέτωπο. Για τη συγκρότηση αυτού του μετώπου και τη δράση που πρέπει να αναλάβει, σας καλούμε να συζητήσουμε την Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012, ώρα 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών. 
Ομάδα πρωτοβουλίας Επικοινωνία: Θέμης Αχτσιόγλου (κιν. 6976640587) Γιώργος Ατματζίδης (κιν. 6977484743) 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ισως θα πρεπε να ηταν λιγο προσεκτικοτεροι οι διοργανωτες και να μην αναφερονταν στην Χρυση Αυγη συγκεκριμενα αλλα γενικοτερα στην ρατσιστικη βια.
Γιατι ως κοινος δημοτης αυτης της πολης δεν εχω αντιληφθει κατι
σε ρατσιστικη βια γενικοτερα.
Αντιθετως π.χ. η γυναικα μου φοβαται να περασει μεσα απο την κεντρικη πλατεια των Γιαννιτσων και τα παιδια μου δεν παιζουν σε ορισμενα παρκα γιατι μαζευοντε λενε καποιοι τυποι που πινουν μπυρες ολη μερα και καποιοι που εχουν κατι περιεργες συναλλαγες (βλ παρκο αρχη της οδου Πλαστηρα)!!!
Ετσι καλυτερα να ειμαστε λιγο προσεκτικοτεροι στις διατυπωσεις γιατι φοβουμαι οτι αν οργανωσει η Χρυση Αυγη αντιθετη μαζωξη θα εχει περισσοτερο κοσμο.Ισως σε λιγο καιρο να ειμαι και γω μαζι τους.
Εγω ο απλος πολιτης που δεν ανηκω ουτε ανηκα πουθενα ποτε στην ζωη μου πριν.Εγω που δεν ξερει η γυναικα μου τι μπορει να ψηφισα.Εγω που αηδιαζω οταν ακουω περι κομματων,κομματικων οργανωσεων,κομματοσκυλων κλπ.
Ελπιζω να εγινα κατανοητος και να μην δεχθω πυρα δεξιων και αριστερων φασιστων.Γιατι ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ που βλεπω εγω ειναι και απο δεξια και απο αριστερα!!!!

Νίκος είπε...

Δεν έχετε κάτι καινούριο να δοκιμάσετε, αγαπητοί αντιφασίστες; Επιτέλους, εμείς οι Χρυσαυγίτες, φύσει μαχητές, θέλουμε καλύτερους αντιπάλους!
Οι αναρχικοί λέγουν: Ρατσισμός είναι ο πολιτισμός των ηλιθίων.
Οι ίδιοι τους, λόγω μωρίας, αδυνατούν να καταλάβουν το ρατσιστικό του συνθήματος τους. Επομένως, δίκαια αναδιατυπώνουμε το σύνθημα ως εξής: Ο αναρχισμός είναι ο ρατσισμός των ηλιθίων.
Αλήθεια, γιατί η δημοκρατία απειλείται από ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα που έχει κάνει δήλωση σεβασμού του πολιτεύματος στον Άρειο Πάγο, κι όχι από μερικούς γραφικούς φασιστο-αντιφασίστες που δρουν κατά ενός συγκεκριμένου κοινοβουλευτικού κόμματος;
Οι δημοκράτες δέχονται ότι η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. Κι επειδή εσείς θέλετε να καλείστε δημοκράτες, θα πρέπει να δεχτείτε τον παραπάνω ισχυρισμό. Επομένως, η δράση σας κατά της Χρυσής Αυγής δύο πράγματα μπορεί να προδίδει: Ή δεν είστε δημοκράτες, ή η δημοκρατία σας τελικά έχει αδιέξοδα.
Εμείς, οι Χρυσαυγίτες, δηλώνουμε παρόντες και μάχιμοι, στην πόλη των Γιαννιτσών, στον νομό Πέλλας και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η Χρυσή Αυγή είναι το αύριο. Το αύριο, νομοτελειακά θα διαδεχθεί το σήμερα. Το σήμερα είναι το πολιτικό σύστημα. Εμείς οι Χρυσαυγίτες, καλούμε τον Ελληνικό Λαό να φέρει γρηγορότερα το αύριο. Οι απεγνωσμένες δράσεις σας θα πέσουν στο κενό. Δε μπορείτε να αντισταθείτε σε αυτό που έρχεται.
Περαστικά σε όλους σας.
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ

GoodNightLeftSide είπε...

Για τον ρατσισμό κατά των Ελλήνων, τις δολοφονίες,τις ληστείες,τους βιασμούς και τα άλλα εγκλήματα των λαθροεποίκων έχουν να πουν κάτι οι δύο επαγγελματίες αντιρατσιστές η μήπως δεν τους αφορά αυτό το θέμα;
Θα έχουν χορηγό στην "προοδευτική" τους εκδήλωση κάποια από τις κρατικοδίαιτες συμμορίες που καλυπτόμενες πίσω από τον τίτλο "Μ.Κ.Ο" κατασπαταλούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για περάσουν το ανθελληνικό τους μίσος;