Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Αντίδραση της ΟΛΜΕ για την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, τις υποχρεωτικές μεταθέσεις και την αξιολόγηση τους. Απειλούν με απεργία στη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης στις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για θέματα που αφορούν το ωράριο, τις μεταθέσεις, την αξιολόγηση, για τα οποία και στο πρόσφατο παρελθόν την έχουν κατηγορήσει για άρνηση διαλόγου και μονομερείς αποφάσεις. Με σημερινή της ανακοίνωση επαναλαμβάνει τις καταγγελίες της και προειδοποιεί με απεργίες στη διάρκεια των εξετάσεων. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Η κυβέρνηση πάτησε τη σκανδάληΣε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο για την εκπαίδευση (μετά το Πάσχα ξεκινούν οι εξετάσεις), η κυβέρνηση επιλέγει να βάλει μια ακόμη βόμβα στη δημόσια εκπαίδευση .... και στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών. Σαν τον κλέφτη προωθεί ρύθμιση για την αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών ακόμα και κατά 25%, προωθεί ΠΔ για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις οπουδήποτε σε όλη τη χώρα μετατρέποντας τους εκπαιδευτικούς σε περιπλανώμενους φαντάρους, προωθεί την υπογραφή ΠΔ για την αξιολόγηση – τιμωρία των εκπαιδευτικών που θα οδηγεί ακόμα και σε απολύσεις, προωθεί απολύσεις 10.000 αναπληρωτών από το Σεπτέμβρη, δημιουργεί ένα κλίμα τρομοκρατίας στα σχολεία με το νέο πειθαρχικό δίκαιο και την ένταξη εκατοντάδων εκπαιδευτικών σε καθεστώς υποχρεωτικής αργίας. Όλα αυτά, εκτός από τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών, θα έχουν δραματικές επιπτώσεις και στην εκπαιδευτική διαδικασία. Όχι μόνο γιατί οι εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών είναι και συνθήκες μάθησης των μαθητών αλλά και γιατί συνδυάζονται με νέα μέτρα όπως: δραματική περικοπή δαπανών που θα φτάσει στη μείωση κατά 47% των δαπανών το 2016 σε σχέση με το 2009, νέες καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων, κ.λπ. Είναι η ώρα της μεγάλης ευθύνης για όλους μας. Αν δεν αντιδράσουμε τώρα δεν θα υπάρχει δημόσιο σχολείο στο μέλλον. Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι αν προχωρήσει στη ψήφιση των μέτρων αυτών, ο κλάδος των καθηγητών θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και κατά την περίοδο των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Την περίοδο την επέλεξε το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση και όχι οι εκπαιδευτικοί. Για ό,τι θα συμβεί το επόμενο διάστημα, την αποκλειστική ευθύνη έχει η πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας.»

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σε όλους τους Δημοσίους το ωράριο έγινε 40 ώρες γιατί να εξαιρεθούν? 100 μέρες εργασίας μένουν το μυαλό των περισοτέρων στην κοπάνα και στο φροντιστήριο (εξτραδάκι), φτάνει.