Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Ψήφισμα της Β ΕΛΜΕ Πέλλας για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Την ενεργοποίηση των θεσμικών οργάνων και τον συνεχή αγώνα της κοινωνίας ενάντια σε πολιτικές των Μνημονίων που οδηγούν στη φτώχεια και την ανέχεια και ενισχύουν τον ιδεολογικό φασισμό, ζητούν με ψήφισμα που εξέδωσαν οι εκπαιδευτικοί μέλη της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Β ΕΛΜΕ Πέλλας, με αφορμή τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Στο ψήφισμα τους αναφέρουν τα εξής:
 Ψήφισμα:ούτε συμπτωματικό συμβάν αλλά η αναπόφευκτη συνέπεια ενός κύκλου αίματος που άνοιξε με την αυξανόμενη ιδεολογική και εκλογική επιρροή της Χρυσής Αυγής. Πιστεύουμε ότι για να κλείσει ο κύκλος αυτός δεν αρκεί μόνο η ενεργοποίηση των αρμόδιων θεσμικών οργάνων ούτε η αυστηροποίηση της σχετικής νομοθεσίας ούτε η απομόνωση του νεοναζιστικού πολιτικού φορέα. Χρειάζεται πρωτίστως αγώνας της κοινωνίας ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές της φτώχειας και της ανεργίας που υποθάλπουν τον κοινωνικό αυτοματισμό εξωθώντας τον μέχρι τα όρια του κανιβαλισμού και ενισχύουν τον ιδεολογικό φασισμό εξωθώντας τον μέχρι τα όρια του νεοναζισμού. Ως εκ τούτου, οφείλουμε όλοι ως άτομα, ως φορείς, ως σωματεία, ως παρατάξεις, ως κόμματα να πάρουμε θέση, για να μη θρηνήσουμε κι άλλα αθώα θύματα.
Ως εκπαιδευτικοί λειτουργοί Δ/θμιας Εκπαίδευσης Β' ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ εκφράζουμε την αγανάκτηση και τον αποτροπιασμό μας για τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Θεωρούμε ότι ο θάνατος του νεαρού αγωνιστή δεν είναι ούτε μεμονωμένο....
Β' ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: