Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Οι προεκλογικές φιέστες …. εντείνονται στο δήμο Πέλλας. Επαναφέρουν την καταργηθείσα εκδήλωση βράβευσης των εισακτέων μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση..

Μια εκδήλωση η οποία είχε χαρακτηριστεί ότι εξυπηρετεί σκοπιμότητες όπως αυτή της προβολής του εκάστοτε δήμαρχου και από την οποία συνήθως απουσίαζαν πάρα πολλοί βασικοί της πρωταγωνιστές που ήταν οι επιτυχόντες σπουδαστές, επανέρχεται στο προσκήνιο με πρωτοβουλία της σημερινής δημοτικής Αρχής. Σήμερα λοιπόν στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών ο δήμαρχος Πέλλας θα τιμήσει τους επιτυχόντες μαθητές στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας, για την προσπάθεια και την επιτυχία τους. Βέβαια αυτό από μόνο του ως πράξη ακούγεται καλό, ωστόσο υπάρχουν παράμετροι που πρέπει να σταθούμε όπως η συμμετοχή των επιτυχόντων, η ουσιαστική ανταπόκριση του δήμου στην προσπάθειά τους και ο τρόπος διοργάνωσης της εκδήλωσης. Γιατί για παράδειγμα, το να προσπαθεί το επιτελείο του δημάρχου καθυστερημένα.... να παραδώσει τις σχετικές προσκλήσεις στους επιτυχόντες επιστρατεύοντας μάλιστα και εργαζόμενους της ΔΕΥΑ Πέλλας ακούγεται κωμικό. Η ακόμη θα πρέπει να απαντήσει ο δήμαρχος σε αυτούς τους νέους ανθρώπους, (σε όσους από αυτούς θα βρεθούν στην εκδήλωση) τι έχει κάνει ως τοπική Αρχή για να δημιουργήσει προϋποθέσεις και κίνητρα παραμονής αυτών των ανθρώπων στον τόπο τους για να δημιουργήσουν και να αναπτύξουν τη επιστημονική δράση τους. Το δωράκι που θα τους προσφέρει και τα συγχαρητήρια που θα ακουστούν από το στόμα του είναι το τυπικό και το ελάχιστο για τα μέλη αυτής της κοινωνίας που περιμένουν να ακούσουν. Γιατί πλέον δεν πιστεύουν και δεν αρκούνται σε λόγια και σε χτυπήματα στην πλάτη αλλά θέλουν απαντήσεις και μάλιστα πειστικές για το μέλλον τους. Αλλά μάλλον δεν θα πρέπει να ανησυχούμε για αυτό αφού και σε αυτή την εκδήλωση θα υπάρχει ομιλία από τον καθηγητή Νίκο Λυγερό που πρόσφατα έκανε διάλεξη στην Κρύα Βρύση. Ο Νίκος Λυγερός είναι Έλληνας μαθηματικός, συγγραφέας, ποιητής, ζωγράφος, σκηνοθέτης, ασχολείται με τη μουσική, την κοινωνιολογία, την οικονομία, την αρχαιολογία, το μάνατζμεντ, τη στρατηγική και τη γεωπολιτική. Είναι ειδικός σύμβουλος στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, τη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας, την Αστυνομική Ακαδημία, τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, τη Σχολή Στρατολογικού. Διδάσκει Σκηνοθεσία, Στρατηγική και Φιλοσοφία του Θεάτρου και είναι επίσης διερμηνέας-μεταφραστής στα Γαλλικά δικαστήρια..

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΦΙΕΣΤΑ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΓΟΝΕΑΣ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΕΝΟΙΩΣΑ ΠΕΡΗΦΑΝΗ . ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ...

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΠΗΓΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΦΙΕΣΤΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!