Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Να μην απαξιωθεί και στη σκέψη των πολιτών το μοναδικό πάρκο στο κέντρο της πόλης των Γιαννιτσών

Η άποψή μας 
  Το πάρκο του Αγίου Γεωργίου στο κέντρο των Γιαννιτσών εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται στο επίκεντρο πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των υποψηφίων Συνδυασμών και υποψηφίων δημάρχων, σηκώνοντας πολύ «σκόνη» ειδικά σε προεκλογική περίοδο. ¨Όμως η περίοδος αυτή είναι μικρή και η αντιπαράθεση εξαντλείται γρήγορα, χωρίς ωστόσο να αλλάζει κάτι όλα αυτά τα χρόνια. Η παρέμβαση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής για την ανακατασκευή του πάρκου ήταν μια επιλογή που συζητήθηκε και κρίθηκε με τα θετικά η τα αρνητικά της στοιχεία. Η εγκατάλειψη όμως των τελευταίων χρόνων είναι χαρακτηριστική και δεν δικαιολογεί καμία πολιτική σκοπιμότητα. Μόνο θλίψη προκαλεί στον επισκέπτη η εικόνα του πάρκου. Κατεστραμμένοι .... κυβόλιθοι, σπασμένα φωτιστικά, μαραμένα δέντρα και ξεραμένα φυτά συνθέτουν μια εικόνα που δεν τιμά κανένα. Δεν πρέπει να λησμονεί κανείς σε αυτή την πόλη ότι ο τόπος αυτός εκτός από την αισθητική έχει και μια ιδιαίτερα ιστορική σημασία και αξία. Είναι τόπος θυσίας, μνήμης, ξενοιασιάς αλλά και χαράς. Είναι το γνωστό σε όλους «Πάρκο του Αγίου Γεωργίου» που σε κόντρα όλων όσων αδιαφορούν γι αυτό, υπάρχει η παρουσία και οι φωνές των παιδιών και των νέων αλλά και κάποιων ηλικιωμένων που το δίνουν ζωή κάθε βράδυ. Είναι η εικόνα που υπαγορεύει την ανάγκη να κάνουμε όλοι κάτι γι αυτό και ειδικά η Δημοτική Αρχή. Είναι κρίμα η όποια αδιαφορία των υπευθύνων να δημιουργεί στο υποσυνείδητό μας, μια εικόνα απαξίωσης και υποβάθμισης του πάρκου της πόλης μας. Ο χρόνος που έχει χαθεί μπορεί και πρέπει να αναπληρωθεί πριν χαθεί μια ακόμη ευκαιρία για τα Γιαννιτσά. Μέσα στις βασικές προτεραιότητες στη νέα θητεία του επανεκλεγέντος δημάρχου οφείλει να θέσει και αυτή, γιατί το χρωστάει στην πόλη, στην τοπική κοινωνία, και στους ανθρώπους που καθημερινά διαβαίνουν την περιοχή.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχως απο παρκο πρασινου,παιδοτοπο με κουνιες και παιχνιδια,αναψυκτηριο και χωρος αθλητικων δραστηριοτητων καταντησε σε τσιμεντενιο εκτρωμα αφοδευτηριο σκυλων ανεγκεφαλων ζωοφιλων.

Ανώνυμος είπε...

Οταν ο παπανικολαου ξεκινησε να κανει το παρκο καμια αναφορα δεν εγινε! Γιατι κυριε λουδια δεν κραξατε τον κυριο τοτε που ξεκινησε η καταστροφη του παρκου? τωρα τι ακριβος ψαχνετε να βρειτε? αλλα δεν θα τα χρεωσουμε ολα στον σταμκο?

loudiasg είπε...

11.12 μ.μ.
Δηλαδή εσύ δεν βλέπεις καμία εγκατάλειψη;
Δεν πρέπει κάτι να γίνει για να βελτιωθεί η εικόνα του;
Ο καθένας στην πολτική πάιρνει αυτό που του αποδιδουν οι πολίτες είτε είναι θετικό είτε αρνητικό. Κανείς δεν χρελωνειο όλα τα αρνητικά ή ό τα θετικά στον Στάμκο αλλά την ευθύνη για την εικόινα του πάρκου σήμερα καλώς η κακώς την έχει αυτός.