Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Κείμενο αντίδρασης συνδικαλιστών Πέλλας κατά της υπογραφής νέου Μνημονίου


Όταν λέμε «ΟΧΙ» εννοούμε «ΟΧΙ»
  Με κείμενο που έδωσαν στον τύπο μέλη Πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών Οργάνων από το νομό Πέλλας εκφράζουν την αντίθεσή τους στην προωθούμενη υπογραφή νέου Μνημονίου ζητώντας ένα άλλο δρόμο «ρήξης» με την πολιτική της Ε.Ε. όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν. Στο παραπάνω κείμενο αναφέρουν τα εξής:
Μετά από πέντε περίπου μήνες διαπραγματεύσεων τα μνημόνια αντί να καταργηθούν, μπαίνουν σε διαδικασία ανανέωσης. Η επίθεση των μεγάλων μονοπωλιακών συγκροτημάτων, του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος και του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου κατά του λαού μας συνεχίζεται και κλιμακώνεται επικίνδυνα. Τα σχέδια τους, όπως εκφράζονται μέσα από τις προτάσεις τους για το ξεπέρασμα, δήθεν, της κρίσης, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε διαρκή λιτότητα, ανεργία, βάθεμα της εκμετάλλευσης ... των εργαζομένων, νέες ιδιωτικοποιήσεις, παραπέρα διάλυση των εργασιακών σχέσεων, πλήρη διάλυση του συστήματος ασφάλισης, υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, ανατροπή όλων των κατακτήσεων του λαού μας των τελευταίων 100 ετών. Οι εργαζόμενοι δεν μπορεί να είναι θεατές μπροστά σε όλα αυτά που εξυφαίνονται σε βάρος τους. Χρειαζόμαστε έναν «άλλο δρόμο» σε ρήξη με την πολιτική της ΕΕ, του ΔΝΤ, με τη λογική της «ανταγωνιστικότητας», της εξυπηρέτησης των τραπεζιτών και των επιχειρήσεων με κάθε τρόπο. Παλεύουμε • Να σταματήσει η κυβέρνηση τώρα κάθε διαπραγμάτευση με τους εκβιαστές – δανειστές. • Διαγραφή του ληστρικού χρέους. Μονομερή ακύρωση των μνημονιακών νόμων και την πλήρη επαναφορά όλων των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων. • Το προχώρημα των εθνικοποιήσεων του τραπεζικού συστήματος και των στρατηγικών επιχειρήσεων (που αυτές τις μέρες φαίνεται ακόμη περισσότερο πόσο σημαντικό είναι). • Μέτρα φορολόγησης του κεφαλαίου και του πλούτου και όχι των εργαζομένων Οι προσπάθειες για υπογραφή νέου Μνημονίου θα απαντηθούν στους δρόμους. 
Υπογράφουν: Αβραμίδης Γ. αντιπρόεδρος συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Πέλλας, Αβραμίδης Λ. πρόεδρος συλλόγου εργαζομένων δήμου Πέλλας, Γεροντίδης Μ. μέλος του Δ.Σ. συλλόγου εφοριακών Ημαθίας –Πέλλας-Πιερίας, Μουρατίδης Γ. γραμματέας συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Πέλλας, Μπαλλή Χαρούλα μέλος Δ.Σ. συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ Γιαννιτσών, Μπουρδουμπούρα Γεωργία μέλος Δ.Σ. συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ Έδεσσας, Τζάκος Αντώνης μέλος Δ.Σ. Ομοσπονδίας αιρετών περιφερειών Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: