Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Χάλκινο μετάλλιο για τις Παγκορασίδες του ΓΑΣ. Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα

   Την τρίτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Παγκορασίδων Α΄κατέκτησε η ομάδα Handball του «Γ.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών». Οι αγώνες διεξήχθησαν στο Αμύνταιο από τις 8 μέχρι τις 12 Ιουλ. 2015 και συμμετείχαν 11 ομάδες απ’όλη την Ελλάδα χωρισμένες σε δύο ομίλους. Στην πρώτη φάση των αγώνων η ομάδα του «Γ.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών» κατέκτησε την 1η θέση στον όμιλό της κάνοντας πολύ καλές εμφανίσεις και νικώντας στον πρώτο αγώνα τον Αμύντα με σκορ 26-7. Στον δεύτερο αγώνα νίκησε τον Ζαφειράκη Νάουσας με σκορ 27-11,στον τρίτο αγώνα νίκησε τον Αρη Νίκαιας με σκορ 28-10 και στην τέταρτη αγωνιστική έφερε ισοπαλία απέναντι στους Ακρίτες Νευροκοπίου με σκορ14-14, αποτέλεσμα που τους έφερε ισόβαθμους στην κορυφή της βαθμολογίας ( από 7 βαθμούς)με την ομάδα του «Μέγα» να παίρνει την πρώτη θέση λόγω καλύτερου συντελεστή τερμάτων. Στον ημιτελικό ο Απόλλων Σταυρούπολης, κατάφερε να κάνει την έκπληξη .... και να επικρατήσει σ ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη ημιτελικό, του Μ. Αλέξανδρου Γιαννιτσών με 11-12. Το πρώτο ημίχρονο εξελίχθηκε σε μονόλογο για την ομάδα της Θεσ/νίκης,η οποία εκμεταλλευόμενη τα πολλά και διαδοχικά λάθη των παικτριών των Γιαννιστών, έκλεισε το ημίχρονο με προβάδισμα 6 τερμάτων (2-8). Στην επανάληψη, η ομάδα του Γιώργου Γιουλβανίδη αφυπνίστηκε, εκμεταλλευόμενη την αποβολή της Καραμπατζάκη (3 δίλεπτες), περιόρισε την επιθετική δράση των υπολοίπων αθλητριών του Απόλλωνα και σταδιακά ροκάνισε τη διαφορά, φέρνοντας την στην ελάχιστη τιμή της (11-12), ένα λεπτό πρίν το φινάλε (49λεπτό). Στο τελευταίο λεπτό, το παιχνίδι εξελίχθηκε σε γκράν γκινιόλ, καθώς οι δύο εξαιρετικές επεμβάσεις της Παπαναστασίου, στέρησαν από τον Μέγα Αλέξανδρο την ευκαιρία να οδηγήσει το παιχνίδι στη παράταση, με αποτέλεσμα να διατηρηθεί το 11-12. Οι επιτυχίες των αθλητριών του «Μέγα» συνεχίστηκαν και σε ατομικό επίπεδο με την Ντιμτσούδη Στέλλα που ψηφίστηκε στην καλύτερη εφτάδα ως καλύτερο αριστερό ίντερ και με την Σπυρίδου Αρετή που ψηφίστηκε ως η καλύτερη αμυντικός της διοργάνωσης. Σε δηλώσεις του μετά το τέλος όλων των αγώνων, ο προπονητής της ομάδας του Μ. Αλέξανδρου Γιαννιτσών, Γιώργος Γιουλβανίδης είπε: « Με εξαίρεση τον ημιτελικό με τον Απόλλωνα Σταυρούπολη, όπου η ομάδα ήταν αγχωμένη και δεν μπόρεσε να πιάσει υψηλή απόδοση, είχαμε μια καλή παρουσία στο πρωτάθλημα.Στο σημερινό παιχνίδι η ομάδα είχε συγκέντρωση και πνευματική ωριμότητα στο παιχνίδι της, στοιχείο που της έλειπε από το χθεσινο-βραδινό αγώνα. Βέβαια τα παιδιά σ΄ αυτή την ηλικία είναι απολύτως λογικό να παρουσιάζουν μεταπτώσεις στην απόδοση τους , γι ΄αυτό και είμαι ευχαριστημένος, όχι μόνο από το σημερινό αποτέλεσμα αλλά και από την συνολική δουλειά που έγινε κατά τη διάρκεια της χρονιάς.Σ΄ ότι έχει να κάνει με το επίπεδο της διοργάνωσης, θεωρώ ότι δεδομένης της χρονικής στιγμής και της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε, κρίνεται πολύ καλό και σίγουρα τα άτομα που στελέχωσαν την Οργανωτική Επιτροπή θα πρέπει να αισθάνονται ικανοποιημένα».
 Γ.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσων (Γιώργος Γιουλβανίδης): Τροχίδου, Παπαδοπούλου, Παντζαρτζή, Τοψη, Τομίδου, Χατζησαββίδου, Σοιλεμεζόγλου, Ντιμτσούδη, Γουβανόγλου, Σπυρίδου, Χατζηιωακειμίδου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ENA ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΚΥΡΙΟ ΓΙΟΥΛΒΑΝΙΔΗ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΡΥΦΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΕΙΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΙΚΕΣ !!