Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Κάλεσμα από Φορείς - Σωματεία και Οργανώσεις της Έδεσσας και Αλμωπίας για συμμετοχή στην Πανελλαδική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου


Εμείς οι εργάτες, οι υπάλληλοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι οι νέοι και οι νέες οι επαγγελματίες οι Βιοτέχνες οι αγρότες και οι οικογενειάρχες συγκεντρωθήκαμε στις 27 Ιανουαρίου 2016 στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας για να αποφασίσουμε την συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στις 4 Φεβρουαρίου για το ασφαλιστικό. Αφού ακούσαμε τους ομιλητές, διαπιστώνουμε για μία ακόμη φορά ότι η Κυβέρνηση δεν είναι αξιόπιστη στις προεκλογικές της δεσμεύσεις και καταθέτει νομοσχέδιο που μειώνει τις επικουρικές συντάξεις, αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, ενοποιεί τα υγιή ασφαλιστικά ταμεία, και πλήττει ιδιαίτερα τις γυναίκες και τους νέους στην εργασία, καταργεί .... τις μειωμένες συντάξεις και τιμωρεί τις οικογένειες με πολλά παιδιά. Το νομοσχέδιο που κατέθεσε η Κυβέρνηση για την Κοινωνική ασφάλιση είναι μία βόμβα που δεν θα αφήσει τίποτε όρθιο και οδηγεί τον λαό στην εξαθλίωση. Λέμε όχι στις περικοπές των συντάξεων. Λέμε όχι στην κατάργηση του κράτους Πρόνοιας. Λέμε όχι στην κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης. 
Διεκδικούμε -Κάτω τα χέρια από τα ασφαλιστικά μας ταμεία -Εξασφάλιση τώρα της οικονομικής βιωσιμότητας του Ασφαλιστικού μας συστήματος. -Κατάργηση της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας και όλων των μορφών ευέλικτης και επισφαλούς απασχόλησης (μερική απασχόληση, συμβάσεις ορισμένου χρόνου που στερούν πολύτιμους πόρους από τα ασφαλιστικά μας ταμεία). -Στήριξη της οικογένειας που είναι το κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας. -35 έτη ασφάλισης για πλήρη σύνταξη χωρίς όριο ηλικίας. -Οι αγρότισσες να συνταξιοδοτούνται στα 60 έτη και οι αγρότες στα 62. -Όχι στις ενοποιήσεις των Ταμείων που συρρικνώνουν τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα. - Πλήρης σταθερή εργασία για όλους με 35ωρο 5νθήμερο - 7ωρο. -ΟΧΙ στην διεύρυνση της φτώχειας και των ανισοτήτων. -Την πραγματική αντιμετώπιση της ανεργίας. Όχι άλλα λόγια και ψεύτικες υποσχέσεις. Δουλειά και όχι απολύσεις. -Επίδομα ανεργίας στα 8/10 του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη. -Αναστροφή – ανατροπή της φορολογικής πολιτικής για να μην σηκώνουν μόνιμα και σταθερά οι μισθωτοί και συνταξιούχοι τα βάρη της Ελληνικής οικονομίας, την ώρα που οι βιομήχανοι και οι τραπεζίτες πραγματοποιούν ιστορικά υπερκέρδη. - Αύξηση των δαπανών για υγεία –παιδεία – κοινωνική πρόνοια. -Επάνδρωση του ΙΚΑ και των νοσοκομείων με ιατρικό, νοσηλευτικό και Διοικητικό προσωπικό για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και συνταξιούχων. Αποφασίζουμε Την συμμετοχή μας στην 24η Πανελλαδική Απεργία στις 4 Φεβρουαρίου Με κλείσιμο των καταστημάτων και απεργία των εργαζομένων. Σας καλούμε όλους στην προσυγκέντρωση που θα γίνει στις 4 Φεβρουαρίου στις 10:30 στο Εργατοϋπαλληλικό Έδεσσας και Αλμωπίας και κατόπιν στην συγκέντρωση στον πεζόδρομο απέναντι από την Εθνική Τράπεζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: