Τρίτη 24 Μαΐου 2016

“Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία.Είναι ημέρα Αγώνα και Τιμής στους νεκρούς της Εργατικής Τάξης”

Ανακοίνωση του "Αγωνιστικού Συντονισμού" του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Πέλλας   
  Με καταγγελία απάντησε το Δ.Σ. της Ευξείνου Λέσχης Γιαννιτσών σε τοπικό δημοσίευμα στο οποίο τους ασκούνταν κριτική, επειδή δεν επέτρεψαν στην πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών, να προσκαλέσει τον κόσμο που συμμετείχε στις εκδηλώσεις του εορτασμού των 31ων Ζωοδοχείων, στις εκδηλώσεις που θα ακολουθούσαν την Κυριακή για την Εργατική Πρωτομαγιά.
Ο συντάκτης της καταγγελίας όμως, που υπογράφεται από το Δ.Σ. του συλλόγου, στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί την απόφασή τους αυτή, αναφέρεται με απαξιωτικό τρόπο στην Εργατική Πρωτομαγιά αναφέροντας συγκεκριμένα: ....
“Μήπως τελικά κε εκδότα συγχέεται τις θρησκευτικές εορτές και τις ημέρες Εθνικής μνήμης με ….…εργατικές πρωτομαγιές;;;”
Θα πρέπει να γνωρίζει, κι αν δεν γνωρίζει να μάθει, ο συντάκτης του κειμένου ότι η Εργατική Πρωτομαγιά είναι η παγκόσμια ημέρα της Εργατικής Τάξης και την ημέρα αυτή τιμούμε τους νεκρούς της. Το αίμα που έχυσαν οι εργάτες του Σικάγο, τις θυσίες  και τους αγώνες που έδωσαν και συνεχίζουν ασταμάτητα να δίνουν οι εργάτες σε όλο τον κόσμο, ενάντια στην εκμετάλλευση, την καταπίεση, τον πόλεμο, τον ξεριζωμό και την προσφυγιά που φέρνει το βάρβαρο αυτό σύστημα του κέρδους και της εκμετάλλευσης. Είναι δηλαδή, Ημέρα μνήμης και αγώνα, που αφορά Άμεσα όλα τα μέλη του συλλόγου του, τους πρόσφυγες και εργάτες που καθημερινά αντιμετωπίζουν την αδικία και την εκμετάλλευση στη σύγχρονη ζωή τους, αλλά και ως απόγονοι ξεριζωμένων  προσφύγων, θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων εκείνης της εποχής.
Είναι λοιπόν δικαίωμα των διοργανωτών να ανέχονται το πολιτικάντικο παζάρι των κομματαρχών και κάθε λογής παραγόντων, που τρέχουν να φωτογραφηθούν, σε ένα φτηνό κυνήγι ψήφων και την ίδια στιγμή να απαγορεύουν να ακουστεί μια πρόσκληση Αγώνα και Τιμής στους εργαζόμενους και πρόσφυγες παρευρισκόμενους. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα όμως να ειρωνεύονται και να υποτιμούν τους αγώνες και τη μνήμη της Εργατικής Τάξης, κομμάτι φυσικά της οποίας είναι και οι ίδιοι όπως και όλα τα μέλη του συλλόγου τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: