Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Φυσικό Αέριο σε Γιαννιτσα και άλλες 6 πόλεις της Κ.Μ. με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Α. Τζιτζικώστας

Την έναρξη της επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου σε όλα τα αστικά κέντρα και σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας, με χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ, ανακοίνωσε στη σημερινή 2η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κεντρικής Μακεδονίας, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.
Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι σε πρώτη φάση θα συνδεθούν έξι μεγάλα αστικά κέντρα της Περιφέρειας, εκτός Θεσσαλονίκης, που είναι οι Σέρρες, τα Γιαννιτσά, το Κιλκίς, η Αλεξάνδρεια, η Βέροια και η Κατερίνη, ενώ ταυτόχρονα, επέκταση του δικτύου θα γίνει και σε επτά νέες περιοχές ...
της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης από τις οποίες θα περάσει για πρώτη φορά το δίκτυο του φυσικού αερίου, ενώ ταυτόχρονα θα συνδεθούν με το δίκτυο και νέες περιοχές 12 Δήμων της Θεσσαλονίκης, όπου ήδη χρησιμοποιείται το φυσικό αέριο.
Η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του νέου ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Αγγελική Ωραιοπούλου τόνισε ότι η δράση αφορά στην επέκταση και στην ανάπτυξη δικτύων φυσικού αερίου μικρής και μεσαίας πίεσης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κι έχει δύο σκέλη:
1.Κατασκευή υποδομών διανομής φυσικού αερίου σε έξι πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας. Η παρέμβαση αυτή αφορά στην εγκατάσταση δικτύων διανομής, παροχετευτικών αγωγών και σχετικού εξοπλισμού επί των ήδη εγκατεστημένων βρόγχων διανομής αερίου, με στόχο τη λειτουργική ολοκλήρωση των υποδομών διανομής και την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας των αστικών δικτύων διανομής φυσικού αερίου σε έξι πόλεις της Περιφέρειας, το Κιλκίς, την Κατερίνη, τις Σέρρες, τη Βέροια, τα Γιαννιτσά και την Αλεξάνδρεια. Συνολικά θα κατασκευαστούν 333 χιλιόμετρα δικτύου και 7 μετρητικοί – ρυθμιστικοί σταθμοί (M/R).
2.Ανάπτυξη του δικτύου διανομής φυσικού αερίου σε περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης.
Στόχος του έργου είναι η επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Το έργο εντάσσεται στο ευρύτερο επενδυτικό πρόγραμμα ανάπτυξης νέων αστικών δικτύων στην Περιφέρεια, ώστε να συνδεθούν και να τροφοδοτηθούν οικιακοί και εμπορικοί πελάτες σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο γεωγραφικό εύρος των αστικών περιοχών της Περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: