Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Ετήσια εκδήλωση του Επιμελητηρίου Πέλλας

Πραγματοποιήθηκε στην Έδεσσα με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 28 Ιανουαρίου η ετήσια εκδήλωση του Επιμελητηρίου Πέλλας και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας με την ευκαιρία του νέου έτους 2017. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας κ. Ιορδάνης Τσώτσος στην ομιλία του αναφέρθηκε στη χρονιά που πέρασε στη στοχοποίηση της μεσαίας τάξης και των επιχειρηματιών, στη φοροκαταιγίδα των φόρων αλλά και των ασφαλιστικών εισφορών που έχει φέρει στα όρια του αφανισμού πολλές επιχειρήσεις, στο επικοινωνιακό τέχνασμα των μέτρων ...
για τις επιχειρήσεις που πάρθηκαν τον Μάϊο του 2016 και ξεκίνησαν την εφαρμογή τους στο 2017.
Τόνισε την δραματική μείωση του ΑΕΠ και έδωσε έμφαση στην ανεργία που συνεχίζει να είναι σε δυσθεώρητα μεγέθη. Αναφέρθηκε στα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020 που θα έπρεπε να είναι ο βασικός άξονας που θα δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης δίνοντας ώθηση στη εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και στον εξαγωγικό τους προσανατολισμό αλλά προς το παρών δεν αξιοποιείται και πεσήμανε τις δράσεις του Επιμελητηρίου για τη στήριξη των ΜΜΕ και των μελών του.
Κλείνοντας την ομιλία του επεσήμανε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο, να παρθούν αποφάσεις που θα υλοποιηθούν με συνέπεια ώστε να απεγκλωβιστούμε από αυτή την αβεβαιότητα, να υπάρξει ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας με περιορισμό των μέτρων λιτότητας και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με την τόνωση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και των επενδύσεων που θα δημιουργήσουν νέες βιώσιμες επιχειρήσεις.
Στη συνέχεια ακολούθησε η βράβευση επιχειρήσεων για τη συνεισφορά τους στην ανάπτυξη της Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: