Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

Με παραδοσιακούς ήχους πλημμύρισε το Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών

Όσοι παραβρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 22 Απριλίου 2017 στο Πνευματικό Κέντρο στα Γιαννιτσά, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μιάμιση ώρα χορωδιακής παραδοσιακής μουσικής, ερμηνευμένη από τις χορωδίες που συμμετείχαν στην 3η Συνάντηση Χορωδιών Παραδοσιακής Μουσικής που διοργάνωσε η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής Γιαννιτσών και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού και Αλληλεγγύης (ΔΗΚΕΠΑ) του δήμου Πέλλας.
Συμμετείχαν οι χορωδίες : του Συλλόγου Μικρασιατών Πτολεμαΐδας "Μικρά Ασία",  της Βοιωτικής-Μικρασιατών Λιβαδειάς "Χρυσ. Σμύρνης" και της Παραδοσιακής Μουσικής Γιαννιτσών....

Τα παραδοσιακά μας τραγούδια αποτελούν σπουδαίο μέρος του πολιτισμού μας και μια εξαιρετικά σημαντική έκφραση της λαϊκής δημιουργίας. Αυτό που ενώνει τα μέλη των χορωδιών που συμμετείχαν στην Xορωδιακή Συνάντηση, τόνισε ο υπεύθυνος της χορωδίας Βασίλης Τραούδας, είναι η αγάπη της πολιτιστικής κληρονομιάς της πατρίδας μας, το πάθος για την παράδοση και η θέλησή τους να εκφρασθούν μουσικά μέσα από αυτήν. Με τα παραδοσιακά τους τραγούδια οι χορωδίες, ταξίδεψαν τους παρευρισκόμενους σε μια μελωδική περιπλάνηση στα χνάρια των πατρογονικών μας ήχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: