Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Πέλλας καταγγέλλει το δήμαρχο Πέλλας για απόλυση συμβασιούχων

Με ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό τμήμα Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Πέλλας καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή και το δήμαρχο Πέλλας για τη στάση τους απέναντι στο θέμα των συμβασιούχων και συγκεκριμένα στην απόφαση που έλαβαν για την απόλυση πέντε εργαζομένων παρά τη δυνατότητα για επέκταση της σύμβασής τους μέχρι το τέλος του Μαρτίου της νέας χρονιάς.
Αναλυτικά η Ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
Καμία απόλυση Συμβασιούχου στο δήμο Πέλλας
Τον περασμένο Ιούνη η μεγαλειώδης «ανταρσία» των εργαζόμενων στους δήμους, στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για απόλυση 10.000 συμβασιούχων, ανέδειξε με εμφατικό και ουσιαστικό τρόπο, το αναφαίρετο δικαίωμα στην σταθερή και μόνιμη εργασία, στην εργασιακή  ...
αξιοπρέπεια, στο τέλος της ομηρίας και των κάλπικων υποσχέσεων. Ως αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων, η κυβέρνηση ψήφισε νόμο, ο οποίος μοιάζει περισσότερο με ακάλυπτη επιταγή και δεν λύνει στο πρόβλημα. Έδωσε μια νέα «προσωρινή λύση» παράτασης των συμβάσεων, μέχρι 31.03.2018 και υποσχέθηκε διαγωνισμό για 2.500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα, όταν οι αντίστοιχοι συμβασιούχοι πλησιάζουν τις 10.000. Παράλληλα τους «κλείνει το μάτι» υποκριτικά ότι ο αριθμός «μπορεί να είναι μεγαλύτερος, αν θέλουν οι Δήμοι» κάνοντας τους εργαζόμενους μπαλάκι ανάμεσα στη δικαστική εξουσία, την κυβέρνηση και τους Δημάρχους.
Δυστυχώς, η δημοτική Αρχή  Πέλλας επιλεγεί να συνταχθεί με τους ελάχιστους Δήμους της χώρας και να απολύσει τους συμβασιούχους του δήμου στις 31.07.2017, κάνοντας χρήση το άρθρο του νόμου που της δίνει αυτή τη δυνατότητα.  Ο Δήμαρχος Πέλλας πετάει στον καιάδα της ανεργίας πέντε εργαζόμενους, αρνούμενος να υπογράψει νέα σύμβαση μέχρι 31.03.2018, δυνατότητα που του δίνει η τελευταία, έστω προσωρινή, ρύθμιση της κυβέρνησης. Την ίδια στιγμή, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο πρόεδρος του Δ.Σ., με αναλγησία, αρνήθηκε ακόμα και το αυτονόητο δικαίωμα εργαζόμενου που απολύεται, να καταθέσει την άποψή του.

- Καταγγέλλουμε, τη δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο Πέλλας που επιλέγει να συνταχθεί, με τους λίγους αντεργατικούς Δημάρχους της χώρας προχωρώντας σε απολύσεις. 
- Καταδικάζουμε την απαράδεκτη, ανάλγητη συμπεριφορά του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.
- Είμαστε στο πλευρό των συμβασιούχων στον αγώνα για δουλειά και αξιοπρέπεια και απαιτούμε από τον Δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο να μην προχωρήσουν τις απολύσεις και να αποφασίσουν την παραμονή όλων των συμβασιούχων στις θέσεις εργασίας τους, υπογράφοντας νέα σύμβαση μέχρι 31.03.2018, όπως έχουν τη δυνατότητα βάσει της νέας νομοθετικής ρύθμισης. 
- Απαιτούμε να μη γίνει καμία απόλυση συμβασιούχου και να υλοποιήσει η κυβέρνηση, εδώ και τώρα, το αίτημα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Το αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά ενώνει όλους τους εργαζόμενους απέναντι στις πολιτικές που τσακίζουν τη ζωή μας. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Για την Ε.Γ. του Ν.Τ.
ΑΔΕΔΥ Πέλλας
Ο Πρόεδρος   Σουκιούρογλου Γιάννης                                                 
Η Γ. Γραμματέας  Χρυσανθίδου Λεμονιά

Δεν υπάρχουν σχόλια: