Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Απόηχος της παρουσίασης του βιβλίου της Δέσποινας Πένογλου

Μέσα στην καθημερινότητα αυτής της πόλης κινούνται άνθρωποι χαρισματικοί, που αθόρυβα καταθέτουν έλα λιθαράκι της σκέψης και της πράξης τους δίνοντας  ένα θετικό παράδειγμα ζωής. Κάποιες φορές αρκεί μία μόνο λέξη. Άλλες, χρειάζεται ένα ολόκληρο ποίημα. Κι άλλες πάλι, ένα βιβλίο γεμάτο εμπειρίες ζωής.
Είμαστε τυχεροί που δίπλα μας ζουν τέτοιοι άνθρωποι και το χρωστάμε στον εαυτό μας να μάθουμε να τους «διαβάζουμε», ώστε να αντλήσουμε όλη την ποίηση που πηγάζει από την ψυχή τους.
Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου ο Σύλλογος Φίλων Βιβλίου Ν. Πέλλας σε συνεργασία με τις εκδόσεις Σάμπος και τη ΔΕΚΕΠΑΠ παρουσίασαν την 6η ποιητική συλλογή της κυρίας Δέσποινας Πένογλου "Ανεξίτηλα Χνάρια Ζωής".....

Στη γεμάτη Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημοτικού Μεγάρου του Δήμου Πέλλας η Κατερίνα Ευσταθίου προσέγγισε τη γραφή της Δέσποινας Πένογλου αναφέροντας μεταξύ άλλων :
Το ποιητικό έργο της Δέσποινας Πένογλου βρίσκεται ανάμεσα στην παράδοση και στην μοντέρνα ελεύθερη έκφραση. Το μεγαλύτερο μέρος του κινείται στο πλαίσιο του παραδοσιακού λυρισμού, μπολιασμένο με ρεαλιστικά στοιχεία, χωρίς να τηρούνται οι κανόνες του μετρικού στίχου και της ομοιοκαταληξίας. Πότε λυρική πότε ρεαλιστική η ποίησή της εμφανίζεται ταυτόχρονα προσγειωμένη και αναπτερωμένη, μ’ έναν τόνο διδακτισμού και τονισμένο στα περισσότερα σημεία τον κοινωνικό της χαρακτήρα…..
 Οπωσδήποτε, η Δέσποινα είναι ποιήτρια με αναμφισβήτητη προσωπική στάση διαθέτει απλότητα και ειλικρίνεια, μένοντας πιστή σ’ αυτά τα χαρακτηριστικά από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο της ποίημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: