Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Νίκος Λυγερός: «Προσανατολισμός νέων στην διακονία της ανθρωπότητας»

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017, στις 11.30 π.μ. ο καθηγητής Νικόλαος Λυγερός πραγματοποίησε ομιλία στην αίθουσα εκδηλώσεων της ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μητροπόλεως) Γιαννιτσών. Ο διεθνούς φήμης μαθηματικός και στρατηγικός σύμβουλος ανέπτυξε το θέμα: «Προσανατολισμός νέων στην διακονία της ανθρωπότητας».
Κατά την εισήγησή του, το περιεχόμενο της οποίας προερχόταν από ποικίλα επιστημονικά πεδία, ο δρ. Λυγερός παρουσίασε την σπουδαιότητα της σωστής ανάπτυξης των νέων, όσον αφορά στις δυνατότητες και τα ιδιαίτερα χαρίσματά τους, παράλληλα με την πνευματική προετοιμασία τους για τα μεγάλα ζητήματα, όπως ο θάνατος. Εξήρε επίσης ....
την αξία του να ζεις για τους άλλους μέσα από την υπέρβαση του ατομισμού και την εφαρμογή της αγάπης, όπως αυτή διατυπώθηκε μέσα από το κήρυγμα του Ιησού Χριστού. Σημείωσε ότι ο προσανατολισμός των νέων δεν θα πρέπει να γίνεται με τρόπο αρνητικό, δηλαδή με απαγορεύσεις και απειλές που προκαλούν αντίδραση, αλλά με τον καθορισμό υψηλών στόχων. Αυτό - εγχείρημα δύσκολο στην καθημερινότητα μιας οικογένειας- αποτελεί το έργο των πραγματικών δασκάλων αλλά και των πνευματικών της Εκκλησίας. Χρησιμοποίησε μάλιστα την παιδαγωγική εικόνα του πασίγνωστου πίνακα του Ν. Γύζη «Το κρυφό σχολειό» για να υπογραμμίσει την διαχρονική αξία αυτής της αλήθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: