Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Ψήφισμα της Β ΕΛΜΕ Πέλλας για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων

   Με Ψήφισμα του το Δ.Σ. της Β ΕΛΜΕ Πέλλας ζητά από κάθε αρμόδιο, να σεβαστεί την ιστορία και να αντισταθεί σε οποιαδήποτε προσπάθεια ονοματοδοσίας των Σκοπίων με τον όρο Μακεδονία. Το Ψήφισμα που θα επιδοθεί στο δήμαρχο Πέλλας και τους βουλευτές του νομού αναφέρει τα εξής:
ΦΗΨΙΣΜΑ
  Με το παρόν ψήφισμα διαδηλώνουμε προς κάθε επίσημο φορέα την αντίθεσή μας στην διαφαινόμενη υποχώρηση στο θέμα της ονομασίας του γειτονικού κρατιδίου των Σκοπίων με τον όρο «Μακεδονία». Οποιοσδήποτε όρος, που συνιστά παράγωγο ή σύνθετο του ονόματος της Μακεδονίας αποτελεί παραχάραξη της ιστορίας μας και δημιουργεί τετελεσμένα στο επίπεδο της πολιτικής.
Η προπαγάνδα των Σκοπίων, ....
ενεργή  σε παγκόσμιο επίπεδο τον προηγούμενο αιώνα, δεν έπαψε να διενεργείται απροκάλυπτα μέχρι και σήμερα. Δεν αποδεχόμαστε την ιστορία και τα σύμβολά μας να τα ιδιοποιείται το γειτονικό κρατίδιο, προκειμένου να υφίσταται ως οντότητα εθνολογικά.  Η περιοχή των Σκοπίων πριν το 1944 ονομαζόταν Βαρντάρσκα Μπανοβίνα. Το ομολογούν οι ίδιοι με τα γραμματόσημα που κυκλοφορούσαν πριν το 1944. Η διεκδίκησή τους στους χάρτες που κυκλοφορούν, πριν ακόμη αναγνωριστούν με το όνομα «Μακεδονία», σε νομίσματα και σε σχολικά βιβλία φθάνει ως τον Όλυμπο. Ποιος πολιτικός μας εγγυάται ότι η αξίωση και κατοχύρωση του ονόματος δεν αποτελεί ή δε θα αποτελέσει στο εγγύς μέλλον απειλή για την αρχή του τέλους της εθνικής μας ακεραιότητας; Δεν αποδεχόμαστε να διακυβεύεται το μέλλον των παιδιών μας. Γιατί να μη μιμηθούμε τους Ευρωπαίους εταίρους μας; Η Αγγλία απαγορεύεται να χρησιμοποιεί διεθνώς ως επίσημη ονομασία της τον όρο «Βritain», γιατί κάτι τέτοιο θεωρείται ως επεκτατική αξίωση προς την γείτονα Γαλλία στα σύνορα με την οποία υπάρχει περιοχή που ονομάζεται «Βretannia». Για αυτό παντού επίσημα αναφέρεται ως «United Kingdom». Η λεπτότητα στους χειρισμούς τέτοιων θεμάτων επιβάλλεται επιπλέον κι από την ιστορικά τεκμηριωμένη άποψη που αποκαλεί τα Βαλκάνια ως «πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης», αφού έδωσαν την αφορμή  για τους δύο παγκόσμιους πολέμους.

Ο Θουκυδίδης μας προειδοποιεί: «ἄν βραχύ τι ξυγχωρήσετε, (αν υποχωρήσετε σε κάτι μικρό) …καί ἄλλο τι μεῖζον εὐθύς ἐπιταχθήσεσθε (και κάτι άλλο αμέσως μετά θα σας διατάξουν) ὡς φόβω καί τοῦτο ὑπακούσαντες» .
Το διεθνές προσκήνιο δε μας επιτρέπει να πειραματιζόμαστε.
Η Μακεδονία είναι ιστορικά μόνο ελληνική

Το παρόν ψήφισμα θα επιδοθεί από το ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ Πέλλας στον Δήμαρχο Πέλλας και τους Βουλευτές της πόλης μας την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018. 

ΔΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: