Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018

Ενορία Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών. Έκοψαν τη βασιλόπιτα Αύριο η Αγρυπνία

 Την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018, στις 10:00 το βράδυ, θα τελεσθεί Αγρυπνία (Όρθρος και Θεία Λειτουργία) για την εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Γιαννιτσών (δίπλα στον ενοριακό ναό της Αγίας Παρασκευής).
 Κοπή βασιλόπιτας
Το απόγευμα της Δευτέρας 22 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ ευλόγησε την βασιλόπιτα στην πρώτη κοινή συνάντηση όλων των εθελοντών και εθελοντριών της ενορίας Αγ. Γεωργίου Γιαννιτσών· των καθηγητών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, των κυριών του Φιλοπτώχου Ταμείου, των εθελοντριών του Γεύματος Αγάπης «Επιούσιος Άρτος», ...
των κυριών που διακονούν στις δεξιώσεις καθώς και τα στελέχη όλων των δράσεων του Πνευματικού Κέντρου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην μεγάλη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου «Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης».
Ο Σεβασμιότατος, αφού ευχήθηκε για τη νέα χρονιά, υπογράμμισε την αξία της συνεισφοράς των λαϊκών στελεχών στο έργο της Εκκλησίας και την σπουδαιότητα της καλής τους συνεργασίας με τους ιερείς του ναού. Την εκδήλωση, στην οποία παρευρέθηκαν 200 περίπου εθελοντές και εθελόντριες, προλόγισε ο Προϊστάμενος της ενορίας, Πρωτοπρ. Ιωάννης Σπυρίδης, Αρχιερατικός Επίτροπος Γιαννιτσών. Ακολούθησαν ποιήματα και σύντομη προβολή - παρουσίαση του φιλανθρωπικού έργου της ενορίας. Κατά την διάρκειά της ακούστηκαν ευχές και ευχαριστίες από μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και πρόσωπα που λαμβάνουν το γεύμα αγάπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: