Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

" Όσο μεγαλύτερα προβλήματα έχεις, τόσο μικρότερη χρηματοδότηση παίρνεις"

Δήλωση του περιφερειακού συμβούλου Γιάννη Ανδρίτσου
  Με αφορμή την κατανομή της χρηματοδότησης στις Π.Ε. της Κεντρικής Μακεδονίας για οδικά έργα, όπως αυτή ψηφίστηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Π.Κ.Μ., ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Ανδρίτσος με ανακοίνωσή του κατηγορεί τον Απόστολο Τζιτζικώστα για μεροληπτική στάση που υποβαθμίζει την Πέλλα.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «Την περασμένη Τρίτη, η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε τη διάθεση κονδυλίων, ύψους 30 εκ. ευρώ στις περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας, για αναβάθμιση και συντήρηση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου. Ενώ θα περίμενε κανείς, ότι η κατανομή των κονδυλίων θα γινόταν με βάση τις πραγματικές ανάγκες... 
κάθε ενότητας ή ακόμη και ισομερώς, φάνηκε ξεκάθαρα, ότι η περιφερειακή ενότητα Πέλλας, δεν είναι στις προτεραιότητες ούτε του περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα ούτε και των μελών της Εκτελεστικής επιτροπής, που αποφάσισε την κατανομή κονδυλίων. 
Όλες οι ενότητες παίρνουν από περίπου 5 εκ. ευρώ. Μόνον η Πέλλα παίρνει 2,5 εκ. ευρώ, τα λιγότερα απ΄ όλες τις περιοχές, αν και έχει τα μεγαλύτερα προβλήματα».
  Ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Ανδρίτσος, ως μέλος της οικονομικής επιτροπής ανέδειξε το πρόβλημα και μειοψήφησε, θεωρώντας ότι η απόφαση όχι μόνον δεν δίνει λύση στα προβλήματα, αλλά δημιουργεί και άλλα προβλήματα. Σε δήλωσή του αναφέρει:
"Είναι , ουσιαστικά, μια "τιμωρία" της περιφέρειας σε βάρος της περιοχής μας και των κατοίκων. Η μεροληπτική στάση του κ. Τζιτζικώστα και των συνεργατών του, αποδεικνύεται από την τελική κατανομή των πιστώσεων. Στην Πέλλα με τα οξυμένα οδικά προβλήματα διέθεσαν τα λιγότερα χρήματα. Η περιοχή μας δεν αντιμετωπίζεται ούτε καν ισότιμα με τις άλλες περιφερειακές ενότητες. Η στάση αυτή της διοίκησης της περιφέρειας δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά και ανησυχίες."

Δεν υπάρχουν σχόλια: