Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Αγωνιστικές συγκεντρώσεις και πορείες του ΠΑΜΕ στο νομό Πέλλας για την 1η Μάη

Σε αγωνιστικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς με συγκεντρώσεις και πορείες σε Έδεσσα και Γιαννιτσά  προχώρησε και φέτος το ΠΑΜΕ στην Πέλλα.
  Με κεντρικό σύνθημα “Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για την τελική νίκη των λαών" και με αγωνιστικό παλμό πραγματοποιήθηκαν απεργιακές συγκεντρώσεις  στους «Μ. Καταρράκτες» ( Πεζόδρομος ) της Έδεσσας  και στη Πλατεία ΕΠΟΝ  ( Πεζόδρομος ) στα Γιαννιτσά.
   Μετά τις συγκεντρώσεις ακολούθησαν πορείες και στις δύο πόλεις με τα πανό του ΠΑΜΕ και με συνθήματα όπως  «Κόκκινη Πρωτομαγιά - Πρωτοπόρα Εργατιά», «Ζήτω ο Μάης των εργατών - όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών», ....
«Χρέος στο Σικάγο και στην Καισαριανή - είναι ο αγώνας για την ανατροπή», «Του ΝΑΤΟ το σφαγείο το στήνετε και εσείς - κυβέρνηση και κόμματα της υποταγής», «Τέρμα πια στους εκβιασμούς - εμπόδισε λαέ τους πλειστηριασμούς», για το δικαίωμα στη δουλειά, για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για μισθούς & συντάξεις, την απαλλαγή από τις αντεργατικές πολιτικές συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ  και της ΕΕ με τα διαρκή μνημόνια σε βάρος του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: