Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Περί... παρεμβάσεων στο Μακεδονικό

Δεν θα τοποθετούσα τον εαυτό μου σε αυτούς που υποστηρίζουν την Ρωσία και την κυβέρνηση της στον τρόπο που ασκεί την πολιτική της, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στη διεθνή πολιτική σκηνή. Όπως το ίδιο ισχύσει και για την άλλη υπερδύναμη, στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, γιατί απλά οι επιλογές τους εντάσσονται στην λογική μιας επεκτατικής πολιτικής με μεγαλύτερο πεδίο επιρροής σε κάθε σημείο της γης. Ωστόσο στην περίπτωση της FYROM δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω μια μεγάλη αντίφαση που απροκάλυπτα εξελίσσεται με αφορμή το δημοψήφισμα στο γειτονικό κράτος.
Δηλαδή μας παρουσιάζεται ως λογικό....
οι κορυφαίοι Αμερικανοί αξιωματούχοι, ο Γραμματέας του ΝΑΤΟ, οι Ευρωπαίοι ηγέτες και οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. να επισκέπτονται τα Σκόπια και να προτρέπουν ... εκβιαστικά τους Σκοπιανούς να ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών και την ίδια στιγμή να κατηγορείται η Ρωσία ότι παρεμβαίνει στα Σκόπια κατά της ψήφισης της παραπάνω Συμφωνίας.
Στην πρώτη περίπτωση προφανώς..... δεν υπάρχει παρέμβαση, ούτε προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης, κάτι που για τους Ευρωπαίους και Αμερικανούς φίλους μας είναι λογικό ενώ η αντίστοιχη στάση της Ρωσίας θεωρείται απαγορευτική και επικίνδυνη.
Νομίζω πώς και στις δύο περιπτώσεις το μέλλον και η αναπτυξιακή πορεία των Σκοπιανών είναι απλά μια πρόφαση πίσω από την οποία καλύπτουν τα συμφέροντα τους (οικονομικά και γεωστρατηγικά) οι μεγάλες δυνάμεις και δυστυχώς στο παιχνίδι αυτό η χώρα μας έπαιξε σημαντικό ρόλο με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα για το συμφέρον της.

Editor

Δεν υπάρχουν σχόλια: