Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018

Συμμετοχή εκπαιδευτικών του 3ου ΓΕΛ Γιαννιτσών σε επιμορφωτικό πρόγραμμα στη Φιλανδία

 Στα πλαίσια εγκεκριμένου προγράμματος Erasmus+ΚΑ1  και συμμετέχοντας σε Κοινοπραξία 7 σχολείων της ΔΔΕ Πέλλας, 3  εκπαιδευτικοί του 2ου ΓΕΛ Γιαννιτσών, μετακινήθηκαν στο  Ελσίνκι της Φινλανδίας, από τις 23 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2018. Οι εκπαιδευτικοί Πασχούδη Μαρία διευθύντρια, Παπαθεμιστοκλέους Αργυρώ υποδιευθύντρια και Χατζηγεωργίου Μαρία οικονομολόγος,  ολοκλήρωσαν με επιτυχία πενθήμερη επιμόρφωση με θέμα: «Μαθήματα για μετανάστες: Οι νέες τεχνολογίες στη διδασκαλία και μάθηση των νεοαφιχθέντων ....
μεταναστών»,  με γλώσσα επικοινωνίας την Αγγλική.
Τα μαθήματα διεξήχθηκαν σε 2 επαγγελματικά λύκεια .... στην περιοχή Βάνταα του Ελσίνκι στη Φινλανδία. Καθημερινά υπήρχε χρόνος για επισκέψεις σε μουσεία και άλλα αξιοθέατα της πόλης με στόχο τη γνωριμία του Φινλανδικού πολιτισμού.
Επίσης, πραγματοποιήθηκαν από Φινλανδούς εκπαιδευτικούς ξεναγήσεις σε εργαστήρια, εγκαταστάσεις και αποθήκες μηχανολογικού, ηλεκτρονικού εξοπλισμού και εκπαιδευτικού υλικού. Παρόντες/ούσες ήταν εκπαιδευτικοί από Φινλανδία-ως φιλοξενούσα χώρα- Ελλάδα, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Σουηδία και Σλοβενία. Οι εντυπώσεις ήταν εξαιρετικές και οι γνώσεις πολύτιμες. Το εκπαιδευτικό σύστημα της Φινλανδίας θεωρείται επιτυχημένο και αποτελεί πρότυπο για πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
Σε σύντομο χρονικό διάστημα οι 3 εκπαιδευτικοί του σχολείου μας λειτουργώντας ως πολλαπλασιαστές θα ενημερώσουν και θα εκπαιδεύσουν τους συναδέλφους τους.  Έτσι, τα εργαλεία των ΤΠΕ στα οποία επιμορφώθηκαν, θα αξιοποιηθούν στην εκπαίδευση των μεταναστών και την ομαλότερη ένταξή τους στο σχολείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: