Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Εγκαίνια Κέντρου Επισκεπτών Πέλλας

 Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018 τα εγκαίνια του Κέντρου Επισκεπτών Πέλλας στη Δημοτική Κοινότητα Πέλλας. Σκοπός του Κέντρου είναι να προσφέρει στον επισκέπτη τουριστική πληροφορία και τη δυνατότητα να κατανοήσει την Πέλλα προκειμένου να οργανώσει μια ολοκληρωμένη περιήγηση. Με επίκεντρο τις αρχαιότητες η Πέλλα έχει να διηγηθεί πολλές ιστορίες και να προτείνει ταξιδιωτικές διαδρομές.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Αγιασμό που τέλεσε ο Σεβασμιότατος κ.κ. Ιωήλ. Ακολούθησε ο χαιρετισμός του δημάρχου Πέλλας ....
Γρηγόρη Στάμκου, ο οποίος με αφορμή το Μακεδονικό, αναφέρθηκε στη συστηματική διαστρέβλωση της ιστορίας που οδηγεί στην κατασκευή ενός ψευδούς μακεδονικού έθνους και μιας ανύπαρκτης μακεδονικής γλώσσας. 
Στη συνέχεια την εκδήλωση χαιρέτισε η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας  Ελισάβετ Τσιγαρίδα η οποία αναφέρθηκε στους αρχαιολογικούς χώρους, το μουσείο Πέλλας και το σημαντικό ρόλο τους στην πολιτιστική και τουριστική ενδυνάμωση της περιοχής. Τέλος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας,  Απόστολος Τζιτζικώστας ανέπτυξε το θέμα των τουριστικών δυνατοτήτων της Μακεδονίας δομημένων πάνω σε μία στρατηγική για επισκεψιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ακολούθησε η περιήγηση στο Κέντρο και η ξενάγηση στους χώρους και τη λειτουργία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: