Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018

Απόηχος της διημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ Έδεσσας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διημερίδα που διοργάνωσε η Οργάνωση Έδεσσας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – (Τμήμα Τοπ. Αυτοδιοίκησης) για τα θέματα Αυτοδιοίκησης,  το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Δεκεμβρίου.
Το Σάββατο άνοιξε τις εργασίες η Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης (και υποψήφια Δήμαρχος Θεσσαλονίκης) Κατερίνα Νοτοπούλου στην  αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Έδεσσας. Η εισήγησή της αφορούσε «την προοπτική των βιώσιμων πόλεων του μέλλοντος όπως αυτές μπορούν να διαμορφωθούν από εμπνευσμένες δημοτικές αρχές». Μίλησαν επίσης ...
οι βουλευτές Πέλλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Θεοδώρα Τζάκρη και Γιάννης Σηφάκης καθώς και ο ευρωβουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου), Δημήτρης Παπαδημούλης.

Στην πρόσφατη νομοθεσία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, «Κλεισθένης Ι»αναφέρθηκε η Κατερίνα Κνήτου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.  υπεύθυνη του τομέα αυτοδιοίκησης και η Γνωσούλα Χαϊλατζίδου, μέλος της Κεντρικής επιτροπής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με εμπειρία στα δημοτικά πράγματα ως δημοτική σύμβουλος του δήμου Κατερίνης.

Θέματα καθημερινότητας των δημοτών (Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης) αλλά και σχετικά με θεσμούς  όπως τα Κέντρα Κοινότητας και ο Συμπαραστάτης του Δημότη, ανέπτυξε ο ειδικός σύμβουλος σε θέματα ανάπτυξης Βασίλης Σιωμάδης και ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 Χρήστος Γιαννούλης.

Η ενεργητική συμμετοχή του κόσμου ήταν εντυπωσιακή με ερωτήσεις και κατάθεση απόψεων.

Την Κυριακή 9-12-18 πραγματοποιήθηκε το δεύτερο μέρος της διημερίδας στην αίθουσα του παρθεναγωγείου. Αναπτύχθηκαν θέματα για τις δυνατότητες της τοπικής οικονομίας, της καινοτομίας και του τουρισμού (αγροτουρισμός, αγροδιατροφή, αυτοδιοίκηση και επιχειρηματικότητα). Εισηγητές ήταν οι ειδικοί επιστήμονεςκαθηγητές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης Φώτης Κιλιμπίρης και Σπύρος Αβδηνιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: