Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Κάλεσμα στην απεργία της ΔΟΕ – ΟΛΜΕ για το σύστημα προσλήψεων στην εκπαίδευση

  Με ανακοίνωσή της η Συνδικαλιστική Παράταξη «Αγωνιστικός Συντονισμός» του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Πέλλας ζητά να αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για τις προσλήψεις στην εκπαίδευση χαρακτηρίζοντάς το «Προσοντολόγιο», σε αντίθεση με τη θέση της παράταξης που προτάσσει μόνο το χρόνο απόκτησης πτυχίου και όλη την προϋπηρεσία.
Σίγουρα οι συνδικαλιστές έχουν την άποψή τους, αλλά κατά την άποψή μας, αυτή η χώρα θα πάει μπροστά και στον τομέα της εκπαίδευσης, αν και μόνο το ζητούμενο είναι η δικαιοσύνη και η δυνατότητα στην εργασία για όσους διαθέτουν προσόντα, ιδιαίτερες γνώσεις και ικανότητες και φυσικά προϋπηρεσία.
Άλλωστε για όσους έχουν διαβάσει χωρίς προκαταλήψεις, τον τρόπο επιλογής εκπαιδευτικών ....
όπως προβλέπεται στο το νέο σύστημα προσλήψεων, θα διαπιστώσει ότι πριμοδοτείται και μάλιστα με αρκετά μόρια η προϋπηρεσία. Όπως ορθά και δίκαια πριμοδοτούνται, ανάλογα με τη βαρύτητα που προσδίδουν στην εκπαίδευση και σε αυτόν που τα κατέχει ως προσόντα, τα μεταπτυχιακά, το δεύτερο πτυχίο, το διδακτορικό, η ξένη γλώσσα κ.α.
Σε κάθε περίπτωση η διαμαρτυρία είναι δικαίωμα κάθε συνδικαλιστή, κάθε εργαζόμενου, κάθε άνεργου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι πάντα δίκαια και δεν είναι προς το συμφέρον συγκεκριμένων ατόμων, αποκλείοντας κάποια  άλλα από το δικαίωμα στην εργασία.
Η ανακοίνωση του «Αγωνιστικού Συντονισμού» αναφέρει τα εξής:
Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς, μόνιμους και αναπληρωτές, που απήργησαν και  διαδήλωσαν στις 11  του Γενάρη στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις, διεκδικώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου και του προσοντολογίου, μόνιμη και  σταθερή εργασία. Την Παρασκευή 11/1 δόθηκε η πρώτη μάχη με τις μαζικές  συγκεντρώσεις και το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στην Αθήνα ενάντια στο “προσοντολόγιο”, που απαξιώνει πλήρως τα επαγγελματικά δικαιώματα του πτυχίου και της προϋπηρεσίας, διαμορφώνει ένα ελαστικό, ευέλικτο και ευμετάβλητο σύστημα προσλήψεων και οδηγεί αναπληρωτές-αδιόριστους εκπαιδευτικούς στον Καιάδα της ανακύκλωσης της ανεργίας. Φιλοδοξεί να μετατρέψει το σχολείο σε ένα χώρο ανελέητου ανταγωνισμού προσόντων και επιπλέον ανοίγει τον δρόμο για ένα δια βίου κυνήγι αγοράς “προσόντων” για να εξασφαλίσει κανείς μια θέση εργασίας, κυρίως μερικής απασχόλησης, καθώς μόνιμοι διορισμοί στη Δημόσια Εκπαίδευση με τη συνέχιση της εφαρμογής των μνημονίων και τα τεράστια πλεονάσματα μέχρι το 2060, ακόμη κι αν γίνονται, θα είναι με το σταγονόμετρο.
Καταγγέλλουμε τη σφοδρή  και απαράδεκτη καταστολή της κυβέρνησης που χρησιμοποίησε ΜΑΤ, χημικά και δακρυγόνα με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλοί τραυματίες. Ανάμεσά τους η συναδέλφισσα και μέλους του ΔΣ της ΔΟΕ και στελέχους του Π.Α.ΜΕ, Δριμάλα Θεοδώρα, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννη Δελής και ο συνάδελφος/αναπληρωτής, μέλος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Χανίων, Αλί Μουσταφάογλου. Την απαράδεκτη καταστολή που δέχτηκαν οι εκπαιδευτικοί δεν μπορεί να τη δικαιολογήσει καμιά “καταδίκη” υπουργών της κυβέρνησης και καμιά μετάθεση των πολιτικών της ευθυνών.
Απέναντι σ’ αυτήν την πολιτική να σημάνει ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!
Καλούμε την ΑΔΕΔΥ να  καλέσει νέα απεργιακή κινητοποίηση, ώστε να ενωθούν όλα τα τμήματα των εργαζομένων που διεκδικούν προσλήψεις. Να υπερασπιστούμε όλοι μαζί το  δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία όλων των ελαστικά εργαζόμενων ενάντια στην επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ, ΟΟΣΑ, κεφαλαίου..
Απαιτούμε:
Την άμεση απόσυρση του προσοντολογίου των απολύσεων και  της  ανακύκλωσης της ανεργίας
Καμία απόλυση αναπληρωτή 
Πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα στους/στις αναπληρωτές/τριες
Να διοριστούν τώρα όλοι /ες  οι συνάδελφοι  /ισσες αναπληρωτές /τριες
Μαζικοί διορισμοί με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλος/ες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Όλοι και όλες :
- Την Δευτέρα 14/1, στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΟΕ-ΟΛΜΕ  και την 3ωρη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ
- Στην Απεργιακή συγκέντρωση στην Έδεσσα στις 12.00 μ.μ., στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Πέλλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: