Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για την απαξίωση και τη λεηλασία του ΠΑΣΟΚ

  Όλα δείχνουν ότι οι εκλογές δεν θα αργήσουν... και πλέον τα
κόμματα προετοιμάζονται για τη μάχη αυτή, καταστρώνοντας σχέδια και τακτικές για να προσελκύσουν ψηφοφόρους και να καταγράψουν αύξηση στα ποσοστά τους.
Όλα επίσης κατατείνουν στο γεγονός ότι το κυβερνών κόμμα θα υποστεί ήττα, που ενδεχομένως θα του στοιχίσει το πέρασμα του στα έδρανα της αντιπολίτευσης.
Στην προσπάθεια του λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ να "ψαρέψει" ψήφους έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα απαξίωσης του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιώντας κάθε μέσο, όπως τον .... 
ελεγχόμενο τύπο (εφημερίδες και ραδιόφωνα) και φυσικά την "αντικειμενική" ΕΡΤ που λειτουργεί σε πολλές εκπομπές, ως γραφείο τύπου του κυβερνώντος κόμματος.
Με κάθε ευκαιρία γίνεται αναφορά με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς στο "παλιό πολιτικό σύστημα" το οποίο είχε πολλά στραβά αλλά επίσης και πολλά  θετικά, για τα οποία φυσικά δεν γίνεται λόγος πουθενά.
Επιχειρείται μια γενίκευση στη λειτουργία των κομμάτων, των θεσμών και φυσικά του πολιτικού προσωπικού, για το οποίο ποτέ δεν διαχωρίζεται η ατομική από την συλλογική ευθύνη.
Βέβαια αυτό ισχύει για όσους βρίσκονται εκτός του σημερινού συστήματος εξουσίας και επιμένουν να στηρίζουν αντίπαλα κόμματα από το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν ισχύει για το κυβερνών κόμμα στους κόλπους του οποίου πάντως βρίσκονται ως μέλη, ως στελέχη και ως βουλευτές, πολλοί συντελεστές του κατά τα άλλα "άρρωστου παλιού πολιτικού συστήματος" τη λειτουργία του οποίου την αποδίδουν, στο διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό.
Τώρα όμως ο κόσμος καταλαβαίνει και μπορεί να κρίνει.
Μπορεί να συγκρίνει πως ήταν για παράδειγμα η Δημόσια Υγεία τις περιόδους που το ΠΑΣΟΚ κυβερνούσε τη χώρα και πως είναι σήμερα.
Μπορεί να συγκρίνει πως ήταν το βιοτικό του επίπεδο, πόσα σχολεία, αθλητικά στάδια, παιδικοί σταθμοί και χώροι πολιτισμού δημιουργήθηκαν τότε και αναλογικά τα αντίστοιχα την τελευταία πενταετία. Πόσο σίγουρος ήταν ο λαός για τα εθνικά του δίκαια και πόσο απογοητευμένος είναι σήμερα.
Πόσο δικαιωμένος για την ισονομία ένιωσε στο παρελθόν με την καθιέρωση του νόμου Πεπονή (ΑΣΕΠ) για τις προσλήψεις αλλά και πιο πρόσφατα με τη "Διαύγεια;
Και όλα αυτά με το δημόσιο χρέος της χώρας να βρίσκεται σε αντιστοιχία με το Εθνικό Ακαθάριστο Προϊόν.
Πολιτικά πρόσωπα που αθέτησαν τον όρκο τους, παρανόμησαν και δεν τίμησαν την εμπιστοσύνη των πολιτών,  υπήρξαν και οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη, υπάρχουν σύμφωνα με δημόσιες καταγγελίες και ερευνώνται από τη δικαιοσύνη και φυσικά θα υπάρχουν και στο μέλλον.
Δεν ζούμε σε κοινωνία αγγέλων... άλλωστε.
Αν θεωρεί το στρατηγικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κατευθυνόμενη απαξίωση του ΠΑΣΟΚ θα του δώσει τη δυνατότητα να λεηλατήσει τους ψήφους των πιστών του οπαδών, μάλλον στραβά στοχεύει.
Αυτοί που κάποτε κατηγορούσαν το δικομματισμό για τα δεινά της χώρας, επιχειρούν τώρα που είναι στην εξουσία να δημιουργήσουν ένα νέο δίπολο στο "νέο πολιτικό σκηνικό" από το οποίο θα απουσιάζει το πράσινο χρώμα που ενέπνευσε τους Έλληνες και άλλαξε την Ελλάδα.
Αυτό το πράσινο χρώμα και τον ήλιο της "Αλλαγής",  όλοι όσοι πιστεύουν στις αξίες μέσα από τις οποίες μεγάλωσε μια ολόκληρη γενιά και μεγαλούργησε μια ολόκληρη χώρα, έχουμε χρέος να τα κρατήσουμε ψηλά, αντιστεκόμενοι στο ψεύτικο δίλημμα του ΣΥΡΙΖΑ "Δεξιά η Αριστερά"
Οφείλουμε να απαντήσουμε δυνατά, ότι υπάρχει ο δρόμος που χάραξε το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα.
 Μαθαίνοντας από τα λάθη μας και διορθώνοντας όλα όσα μας στιγμάτισαν στο παρελθόν, να χτίσουμε και να συνεχίσουμε στο δρόμο της Αλλαγής και της προόδου.

Θεόδωρος Γοτουχίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: