Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Οι εκλογές τελείωσαν... η αβεβαιότητα στο δήμο Πέλλας παραμένει

  Ακόμη δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι των δικαστικών υπαλλήλων που είχαν την ευθύνη καταμέτρησης των ψηφοδελτίων στις εκλογές στο δήμο Πέλλας και η αβεβαιότητα για τη έκβαση αυτής της εκλογικής διαδικασίας παραμένει. Και αυτό γιατί υπάρχουν δύο σοβαρά ζητήματα που ενισχύουν αυτή την αβεβαιότητα αλλά και την έντονη ανησυχία για την πορεία του δήμου, παρόλο που ο Συνδυασμός του Γρηγόρη Στάμκου έστω και οριακά συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία 50+1 στον β γύρο των εκλογών. 
   Ζήτημα πρώτο: Το πρόβλημα της ποσοτικά λανθασμένης σύνθεσης του ψηφοδελτίου της Παράταξης του Ηλία Θεοδωρίδη που κατετάγη στην 4η θέση μετά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων, εγείρει σύμφωνα με εκλογολόγους ζήτημα ακύρωσης του εκλογικού ....
αποτελέσματος. Και αυτό γιατί στη Δημοτική Ενότητα Πέλλας είχε καταγεγραμμένους στο ψηφοδέλτιο περισσότερους κατά έναν υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους.
Απομένει λοιπόν να δούμε αν μετά την ανακήρυξη του αποτελέσματος από το Πρωτοδικείο θα υπάρξει η αντίστοιχη Ένσταση από κάποιον υποψήφιο. Αυτή η διαδικασία σίγουρα θα είναι χρονοβόρα όχι όμως πέρα του τέλους της θητείας της σημερινής Δημοτικής Αρχής, όπου θα υπάρξει και η αντίστοιχη απόφαση για επανάληψη η όχι των εκλογών.

   Ζήτημα δεύτερο: Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύσει ο νικητής των εκλογών Γρηγόρης Στάμκος και επικεφαλής της αντίστοιχης δημοτικής παράταξης, θα πρέπει να αναζητήσει συνεργασίες μέσα στο δημοτικό συμβούλιο με τις αντίστοιχες δημοτικές παρατάξεις που βρίσκονται στην αντιπολίτευση, αφού δεν συμπληρώνει την απαιτούμενη πλειοψηφία δημοτικών συμβούλων για να λάβει μονομερώς αποφάσεις.
Στη δεδομένη χρονική στιγμή, αυτό είναι δύσκολο με δεδομένη την έντονη προεκλογική μάχη, ωστόσο ο δήμος Πέλλας πρέπει να διοικηθεί όχι όμως, όπως με το μοντέλο, το ύφος και την πρακτική που είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα.
Αυτό είναι αντιληπτό ότι για κάποιους"νταήδες" και "αλαζόνες" στο δημοτικό συμβούλιο θα είναι τρομερά δύσκολο, ωστόσο όλοι οφείλουν να κάνουν την υπέρβαση για το καλό του δήμου όποιος  κι αν βρίσκεται στην ηγεσία του, γιατί όπως είπαμε η ανησυχία παραμένει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: