Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Επιστολή της Δημάρχου Σκύδρας για το μεταναστευτικό – προσφυγικό στη Σκύδρα

  Επιστολή με θέμα το μεταναστευτικό – προσφυγικό απέστειλε η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου προς τους αρμόδιους υπουργούς και στην Περιφέρεια με θέμα «Μεταναστευτικό – Προσφυγικό στη Σκύδρα»
Στην επιστολή της μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:
 Από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης πληροφορήθηκα ότι προτίθεστε να μεταφέρετε μετανάστες και πρόσφυγες στην περιοχή του Δήμου Σκύδρας στο εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο  «ΔΟΥΜΤΣΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ» .
 Μέχρι σήμερα δεν έχουμε καμιά επίσημη ενημέρωση από κανένα Υπουργείο. Ζητώ ....
εναγωνίως και συνεχώς συνάντηση και τηλεφωνική επαφή με όλους τους αρμοδίους, πλην όμως αυτό μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν κατέστη εφικτό!
Λάβατε μια απόφαση για μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή μας ερήμην της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αγνοώντας την Δημοτική Αρχή, την οποία και μέχρι τώρα δεν έχετε ενημερώσει. Καταδικάζουμε αυτή την περιφρόνηση των Τοπικών Αρχών και της Τοπικής Κοινωνίας, που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής!
Η οποιαδήποτε απόφαση για μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή του Νομού Πέλλας θα πρέπει να ληφθεί  αφού προηγουμένως συζητήσουμε όλοι μαζί οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους λοιπούς αρμοδίους για την επιλογή του καταλληλότερου χώρου. Καταδικάζουμε αυτή την προκλητική αγνόηση των Δημοτικών Αρχών.

Στη συνέχεια της επιστολής της η δήμαρχος Σκύδρας, αφού παραθέτει μια σειρά από ζητήματα και δεδομένα που αποδυναμώνουν την εγκατάσταση προσφύγων στο συγκεκριμένο χώρο,  καταλήγει αναφέροντας τα εξής:

Με δεδομένα τα παραπάνω και με βάση τις φήμες που κυκλοφορούν σε όλες τις εφημερίδες και τις ενημερωτικές  ιστοσελίδες, σας πληροφορούμε ότι η Τοπική μας Κοινωνία είναι ανάστατη και ξεσηκωμένη.
Και μην βιαστεί κανένας να  πει ότι δεν είμαστε ανθρωπιστές, διότι η Σκύδρα και οι κάτοικοί της ήρθαν στην πλειοψηφία τους ως πρόσφυγες το 1922. Και είναι οι ίδιοι άνθρωποι που στους βομβαρδισμούς του πληθυσμού της πρώην Γιουγκοσλαβίας και τον εμφύλιο πόλεμο που ξέσπασε στην δεκαετία του 1990, φιλοξένησαν στα σπίτια τους πολλούς αμάχους και παιδιά, προσφέροντας απλόχερα την φιλοξενία τους στον πληττόμενο λαό της γειτονικής χώρας.
Απέναντι σ΄ αυτούς τους ανθρώπους λοιπόν έχουμε υποχρέωση να εξασφαλίσουμε συνθήκες ασφαλούς διαβίωσης, παράλληλα ως κράτος να διασφαλίσουμε συνθήκες ανθρώπινες για την ασφαλή και αξιοπρεπή φιλοξενία των προσφύγων. 
Για όλους τους παραπάνω λόγους, πιστεύω ότι τελικά δεν θα επιμείνετε και θα ανακαλέσετε την απόφαση (αν υπάρχει τέτοια) για να μεταφέρετε μετανάστες και πρόσφυγες στην περιοχή του Δήμου Σκύδρας στο εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο  «ΔΟΥΜΤΣΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ» .
Είμαστε στην διάθεσή σας για να συζητήσουμε όλοι μαζί οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των άλλων Τοπικών Φορέων την επιλογή του καταλληλότερου χώρου στην Πέλλα ώστε να διασφαλίζονται η ηρεμία της τοπικής κοινωνίας αλλά και ο σεβασμός στις ανθρώπινες αξίες και τις ζωές των συνανθρώπων μας, που καταφεύγουν στη χώρα μας για προστασία από τους πολέμους, διώχνοντάς τους από τις εστίες τους. 
Αναμένοντας ακόμη να μου κλείσετε ραντεβού μαζί σας για να σας ενημερώσω έγκαιρα και έγκυρα!

Η Δήμαρχος Σκύδρας
 Αικατερίνη Ιγνατιάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: