Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Λαμπρός εορτασμός των Θεοφανείων στα Γιαννιτσά προεξάρχοντος του Μητροπολίτη

 Σε κλίμα κατανύξεως και χαράς πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός των Θεοφανείων στην πόλη των Γιαννιτσών προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ την Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020.
 Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Θεία Λειτουργία και τον Μεγάλο Αγιασμό στον ιστορικό ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γιαννιτσών (π. Μητρόπολη) και στην συνέχεια εν πομπή πορεύθηκε στην προ του ιερού ναού πλατεία, όπου τέλεσε την τελετή του καθαγιασμού των υδάτων παρουσία των αρχών του Νομού και πλήθους πιστών.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι ...
ο Χριστός δεν βαπτίσθηκε στον Ιορδάνη προκειμένου να λάβει άφεση αμαρτιών ή την θεία χάρη, όπως όλοι όσοι προσέχονταν εκεί, επειδή ήταν αναμάρτητος και ως Θεός είχε το πλήρωμα της θείας χάριτος. Ο βασικός λόγος που βαπτίσθηκε από τον Τίμιο Πρόδρομο, ήταν η ανάδειξή του ενώπιον των ανθρώπων ως Μεσσία και Σωτήρα του κόσμου. Αυτό υπέδειξε ο άγιος Ιωάννης με τους λόγους του και αυτό επιβεβαίωσε η φανέρωση της Αγίας Τριάδος. Το έργο του Βαπτιστού συνεχίζει σήμερα η Εκκλησία, φανερώνοντας σε όλους τον Χριστό με την προσευχή Της, με την Θεία Ευχαριστία και την άσκηση της φιλανθρωπίας. Από την πλευρά μας χρειάζεται να βιώσουμε, ότι ο Χριστός είναι ο «αίρων την αμαρτίαν του κόσμου», που από άκρα ταπείνωση ήρθε στην γη για να μας σώσει, ώστε να καλλιεργηθούμε πνευματικά και να κερδίσουμε την Βασιλεία του Θεού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τρία νέα παιδιά από την ενορία έπεσαν στο νερό για τον Τίμιο Σταυρό παρά το ψύχος. Ο Σεβασμιώτατος τους ευλόγησε και επιβράβευσε αυτόν που ανέσυρε τον Σταυρό, ενώ έδωσε εόρτιες ευχές σε όλους.

Στις 12.00 το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Διεθνές Ναυταθλητικό Κέντρο, στον ποταμό Λουδία, όπου συγκεντρώθηκε μεγάλος αριθμός πιστών από την πόλη και την περιοχή των Γιαννιτσών, και τέλεσε τον καθαγιασμό των υδάτων επιβραβεύοντας στο τέλος τους γενναίους κολυμβητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: