Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Νομού Πέλλας στον Ιδιωτικό Τομέα - Ανακοίνωση

Το δικαίωμα της απεργίας, των διαδηλώσεων είναι αδιαπραγμάτευτο!
Οι αγώνες δε θα μπουν στο γύψο!

Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων νομού Πέλλας στον Ιδιωτικό Τομέα δηλώνουμε ότι θα είμαστε μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες που οργανώνουν την απάντηση απέναντι στην προσπάθεια κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας να χτυπήσουν αλύπητα το δικαίωμα της απεργίας. Προσπάθειες που ήταν απαιτήσεις των....
εφοπλιστών και των μεγαλοβιομήχανων, που βρίσκονταν στα χαρτιά κάθε κυβέρνησης που υπηρέτησε με σθένος το μεγάλο κεφάλαιο, φέρνοντας πάντα για το λαό και τους εργαζόμενους επιπλέον βάρη.
Έχουμε ήδη συζητήσει το προηγούμενο διάστημα για τις ορέξεις τους να διαλύσουν τα συνδικάτα και να αποτρέψουν με κάθε τρόπο την οργανωμένη πάλη, αυτή που αποτελεί πραγματικό κίνδυνο για τα συμφέροντα τους.
Δηλώνουμε πως θα μας βρουν απέναντι τους. Αυτός ο χουντικός νόμος που σκέφτονται να φέρουν, ο νόμος που έχει στόχο να φέρει ξανά όπως σε άλλες εποχές το χωροφύλακα μέσα στα σωματεία μας, στους φοιτητικούς συλλόγους, στις συνελεύσεις μας, στις διαδηλώσεις, θα μείνει στα χαρτιά!
Θα βρεθούμε από σήμερα κιόλας μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς, θα απευθύνουμε το κάλεσμα σε κάθε εργάτη και εργάτρια, αλλά και σε κάθε τίμιο και συνειδητοποιημένο συνδικαλιστή, ακόμα και μέσα στα εργατικά κέντρα της περιοχής μας που η σαπίλα του συμβιβασμού έχει βρωμίσει εδώ και χρόνια το συνδικαλιστικό κίνημα. Είναι η στιγμή να αποδείξει ο καθένας μας σε ποια μεριά θα σταθεί, ποια συμφέροντα θα υπηρετήσει.
Γιατί με βάση το νέο νομοσχέδιο:
•“Ο οργανωτής της διαδήλωσης οφείλει να γνωστοποιήσει στην κατά τόπο αστυνομία ή λιμενική αρχή την πρόθεσή του να καλέσει το ευρύ κοινό σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση. Η γνωστοποίηση περιλαμβάνει τα στοιχεία ταυτότητας κι επικοινωνίας του οργανωτή (φυσικό πρόσωπο), τον ακριβή τόπο, το χρόνο έναρξης, λήξης, το σκοπό και το δρομολόγιο της διαδήλωσης.” (άρθρο 3)
•Ο οργανωτής της συγκέντρωσης “συνεργάζεται άμεσα με την αρμόδια αστυνομική αρχή και ιδίως με τον Αστυνομικό Διαμεσολαβητή (σύνδεσμος μεταξύ διαδηλωτών και κράτους) και συμμορφώνεται στις υποδείξεις του παρέχοντας συνδρομή στην τήρηση της τάξης.” (άρθρο 4)
•Αν η κινητοποίηση (πορεία, συγκέντρωση, διαδήλωση) δεν γνωστοποιηθεί “η αστυνομική αρχή δύναται να προβεί στη διάλυσης της ανωτέρω συνάθροισης..” (άρθρα 3 και 9). Επιπλέον, “επικείμενη δημόσια συνάθροιση μπορεί να απαγορεύεται (κι αν ακόμα έχει γνωστοποιηθεί), αν επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια ή απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής.” (άρθρο 8)
Ανάγεται σε ιδιώνυμο η συμμετοχή σε διαδήλωση, αφού:
•“Όσοι συμμετέχουν σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση, η οποία έχει απαγορευτεί τιμωρούνται με φυλάκιση από ένα (1) έως δύο (2) έτη.” (άρθρο 14)
•“Ο οργανωτής δημόσιας συνάθροισης ευθύνεται για την αποζημίωση όσων υπέστησαν βλάβη της ζωής και της ιδιοκτησίας τους…” Με τη διάταξη αυτή ενορχηστρώνεται κι ανοίγει ο δρόμος για εκτεταμένες προβοκάτσιες. (άρθρο 14)
•Για την απαγόρευση λαμβάνεται υπόψη και ο αριθμός των διαδηλωτών και η δυνατότητα της αστυνομίας για αλλαγή δρομολογίου ή τόπου συγκέντρωσης. (άρθρο 7, παρ. 4)
•“Εξουσιοδοτείται ο υπουργός δημόσιας τάξης να ρυθμίζει τα περί διάλυσης των συγκεντρώσεων” κατά το δοκούν και με συνοπτικές διαδικασίες. (άρθρο 15)


Θα μείνει στα χαρτιά! Δε θα περάσει η σιγή νεκροταφείου!

Πέρα από τον σταθερό και διαχρονικό «πόθο» των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων, αυτή η προσπάθεια σήμερα έρχεται να δέσει με την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα που προωθούνται σε όλα τα επίπεδα με αφορμή την πανδημία.Παραδείγματα πλέον έχουμε όλοι οι εργαζόμενοι άφθονα μέσα στους χώρους δουλειάς.
Αυτό που δεν πέτυχαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας, να μας κλείσουν το στόμα, επιδιώκουν να το κάνουν τώρα, με νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης του βασικού δημοκρατικού δικαιώματος, το οποίο ο λαός μας κατέκτησε με πολλούς, διαχρονικούς κι αιματηρούς αγώνες.
Η κανονικότητα τους επιτάσσει σιγή νεκροταφείου και σκυμμένο κεφάλι. Η ικανοποίηση των δικών μας αναγκών αλλά και η δύναμη που έχει ο ρόλος μας μέσα στην κοινωνία,μας εξοπλίζει με ισχυρά κίνητρα να ματαιώσουμε στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να βάλει στο γύψο τους αγώνες μας, να σιωπήσει τη φωνή μας, να μετατρέψει την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα και τους εργασιακούς χώρους σε ένα απέραντο γκέτο.
Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, σε αυτούς που μάτωσαν την περίοδο της καραντίνας, σε όλους όσους σήμερα προσπαθούν να σταθούν δυνατοί μέσα σε ένα κλίμα φόβου, ανασφάλειας και τρομοκρατίας.
Δεν είναι ώρα να σιωπήσουμε. Είναι ώρα να φωνάξουμε πιο δυνατά. Τα συζητάμε μεταξύ μας, στα κρυφά, στα διαλείμματα, στους διαδρόμους. Με ψίθυρους που βγαίνουν μέσα από τα σφιγμένα δόντια μας. Είναι ώρα να τα φωνάξουμε δυνατά!
Οι ανάγκες μας δεν μπορούν να περιμένουν. Πρέπει να κάνουμε την πείρα μας δύναμη!
Οι εργαζόμενοι σε πολλές περιοχές του πλανήτη βρίσκονται στους δρόμους της οργής, ενάντια στη βαρβαρότητα και στην εξαθλίωση. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη στήριξη μας στους αγώνες των λαών, των εργαζομένων όλου του κόσμου που ενώνουν τις φωνές τους ενάντια στην αδικία και το ρατσισμό, για ένα κόσμο που οι εργάτες θα ζουν αδελφωμένοι, χωρίς εκμετάλλευση.


Κανένας μόνος του απέναντι σε όλη αυτή τη συνεχιζόμενη επίθεση.
Έλα σε επικοινωνία με την Επιτροπή Αγώνα!
Γιαννιτσά: 6936116086
Έδεσσα: 6948632036

Δεν υπάρχουν σχόλια: